הילדים זכאים לראות את ההורים שלהם חזקים, חלשים, גדולים, קטנים, חולים, מבריאים, בריאים, מתגברים, קוריסם, מטפסים, מבואסים, שמחים וכו' וכו'. הם חייבים להכיר מקרוב את כל המכלול, אחרת יופתעו במהלך החיים.
לדעתי אחת הסיבות שילדים גדולים מתקשים להתמודד עם אירועים שליליים היא, שתמיד מנסים לא לחשוף אותם כשהם קטנטנים על מנת "לא לפגוע בנפשם הרכה". בעיקר אני לא סובלת את סדרות הטלויזיה לילדים, שם יש "טובים ורעים" ברורים, וכל אסון נגמר בטוב. אחר כך יוצאים עם ציפייה כזאת לחיים, והכל נעשה עוד יותר קשה. הרי בשביל פעוט, ממילא אין "אירועים חיוביים" ו"אירועים שלייליים". יש "אירועים מוכּרים" ואירועים לא-מוכרים. את המוכרים קל לו יותר להכיל.
כאילו, לא שהם יראו אותך בוכה, אבל להשחיל ככה, בשיחה, שגם את בוכה לפעמים. אני חושבת שבעיקר לבנים, חשוב לדעת שאמא בוכה זה נורמלי, כי יום אחד תהיה להם בת זוג, וכשהיא תבכה הם לא יבינו מה לא בסדר בה ואיך לתקן אותה.
בתוך מתאפקת-בכי מקצועית שהתחילה מתישהו להתיר לדמעות בודדות להראות, ולמילים כמו "מרגש" או "בכיתי" להשמע, אני יכולה לספר לך על שלבי ביניים: - "כמעט בכיתי". - "בא לי לבכות". - סיפור על אירוע בעבר (הרחוק) בו בכיתי. ולמתקדמים: סיפור על אירוע בעבר הקרוב בו בכיתי. זה לא אומר שעכשיו אני אבכה חופשי ליד כל אחד בגלל אירוע בכל סדר גודל, אבל בהחלט מעיזה לפעמים (כלומר כשלא מצליחה להתאפק
ואני לא חושבת שזה כדאי, שילדים יקחו צד במריבות של ההורים. במיוחד לא אם אחד הצדדים הוא תמיד הצד הבוכה (ואז כועסים על ההורה השני, או לומדים להיות בצד הפוגע כדי לא להיות חלשים, או שניהם).