סקר לנשים:

ניסית לבדוק אם יש לך במהלך החודש

ימים שהם ההיפך מ-PMS? ימים שהם שיא של מצב רוח טוב, מרץ ועזוז? אולי את יכולה לנתב את הפעילות שלך ככה שתנצלי יותר את הימים האלה ובימי ה-PMS תנוחי.

ימי SMP?

לא זכור לי שיש כאלו ספציפיים שמגיעים במחזוריות, כמובן שיש ימים טובים יותר וטובים פחות, כמו לכולם. אבל מה שכן - אני צריכה לזכור לחזות יותר את היום-וחצי הזוועתי. הוא כל פעם תופס אותי בהפתעה.

עדיין לא ממש עבר לי הכאב ראש

של האחרי. ונזכרתי גם שכשהגדולה שלי היתה קטנה היא היתה לפעמים קוראת לי בלילה שאחבק אותה והיתה אומרת "יש לי בכי להוציא".

גדולה! ../images/Emo106.gif

אם יש לך בכי להוציא, אז יאללה - תוציאי. אם באמת יוצא, זה ממש משפר את ההרגשה (לפחות זמנית).

יש בממי אנד מי

ילדה אחת (גדולה) שלומדת עכשיו לכתוב, ונורא מתוסכלת כשלא מצליח לה. אימא שלה לא מרשה לה לבכות, כי היא לא תינוקת. נורא מתחשק לי לבוא לילדה וללחוש לה בסוד שאני עדיין בוכה, אפילו שאני מבוגרת.

חציחצי

New member
../images/Emo46.gif במקרים כאלה נורא מתחשק לי

להכניס לאמא איזו שטוזה מאפסת, וככה גם היא תתאפס, וגם הילדה תראה שאפילו אמא בוכה לפעמים. יש לי חברה כזאת, שמנהיגה טאבואים על בנותיה הקטנות. זה מזעזע אותי.

זאת בעיה.

מצד אחד, זכותה לגדל את הילדים שלה איך שהיא רוצה. והיא בסה"כ אימא אוהבת. וחוץ מזה לא הייתי רוצה שהיא תתחיל להעיר לי על טעויות שלדעתה אני עושה. מצד שני, זה באמת מקשה על הילדה הזאת ורואים אותה. ושוב מהצד הראשון- אני רואה אותן פעמים בשבוע. אני לא מכירה את הרקע ולא ממש מכירה את הילדה. אולי יש לאימא סיבות שאני לא מבינה.

חציחצי

New member
צודקת.

לא יודעת מה עושים במקרים כאלה, ולא לעשות כלום עלול לפעמים לצאת האופציה הכי גרועה מבחינת הילד (אולי לא במקרה הספציפי הזה, אבל כן במקרים קיצוניים יותר). במקרה של חברה שלי, לעומת זאת, אני כן מכירה את הרקע. זה משגע אותי.

את לא מעירה לה, נכון?

לנו יש חבר אחד, רווק שלא רוצה ילדים, שמדי פעם נותן לי עצות בנושאי חינוך. נורא מעצבן. מזלו שהבת שלי מתה עליו.

חציחצי

New member
לא, מה פתאום.

אבל יוצא לי עשן מהאזניים, כי באמת מדובר בעניינים רציניים מאד (נגיד, התמודדות עם מוות או מחלות קשות), ואני רואה איך היא מנחילה להן את שיטת ההדחקה שלה.

חציחצי

New member
אולי הכי טוב זה

לבכות מול הילדה במקרה
תדרכי לעצמך על הרגל או משהו

נראה לך שתבכי גם מול הילדה שלך?

גם אני בוכה לא מעט, אבל not in front of the children. זכורה לי חויה מטלטלת מילדותי כשראיתי את אמא שלי בוכה. אולי כי זה היה מאד יוצא דופן? לא יודעת, משתדלת מאד שלא יראו אותי בוכה.

כשהאחיינית שלי היתה קטנטונת

היא שכבה עלי בזמן שאני דיברתי עם אחותי על דברים כואבים ובכיתי. הילדה הסתכלה אלי בהשתוממות, ואמרה: "שלי, את בוכה". אמרתי לה: "נכון". היא חשבה שנייה, ואז עשתה את הדבר המתבקש וניגבה לי את הדמעות ונתנה לי נשיקה.

כן.

א. אני חושבת שזה מאוד בריא לבכות ואני מקווה לגדל דור שני של בכיינים. ב. אין לי כל כך ברירה- אני לא יודעת להתאפק.

זו באמת שאלה ענקית

ובגדול אני חושב כמוך, אם כי זה גם נכון שילדים צריכים לראות שגם הגדולים בוכים. ומה קורה, למשל, כשהילדים רואים שההורים שלהם חולים? זה גם "מחליש" את ההורים, הגדולים והחזקים, בפני הילדים שלהם. על זה אין שליטה כמו על לבכות, אבל איך ממזערים את "הנזק התדמיתי"?

למעלה