סקר ידיעות,ערב שבת:

רונאל1

New member
עיקר הכח להתנגדות הוא הפייגלינים

, המתנחלים וקומץ מושחתים ממרכז הליכוד. לכן הסקר מדוייק. בכלל יש לכם נטיה שם באגפים מסוימים של הליכוד להשתמש בסקרים רק כזה מחמיא לכם ואם חלילה יש תמיכה של 70% בעד ההתנתקות בעם ישראל, אז הרצפה עקומה.

MS6

New member
עזוב את זה...

כל מי שהתנגד היו הפייגלינים... אין מתנגדים שהם לא פייגלינים!! חבל על הזמן!! אני הרגע מקבל דיווח שגם ישראל כץ, צחי הנגבי, גלעד ארדן וגדעון סער- הם בעצם פייגלינים מחופשים... באסה עם הקומץ הזה במצודה של 60%.. למה אנחנו לא מקשיבים לשמאל.. הרוב צריך לקבוע! ה19 מנדטים של החברים של דליה איציק צריכים לקבוע!!

ראליסט

New member
אם כן,

כנראה שלו הבחירות היו נערכות היום,הליכוד היה מקבל 15 מנדטים,והעבודה 40. הרי הסקרים הללו כ"כ רחוקים מהמציאות ,כדבריך...

MS6

New member
אז איך תסביר את זה

שבזכות ההתנגדות העצומה בעיירות הפיתוח הליכוד ניצח את המשאל? ואני מדבר איתך על כמה מקומות שבהם היה מעל 70%! אם כל השקרים האלה היו נכונים אז שרון והחברים שלו מהעבודה היו צריכים לנצח לא?

ראליסט

New member
אתה מתבסס

על משאל בין מתפקדי הליכוד,שבו רק צד אחד הפעיל תעמולה:המתנחלים וגורמי ימין מחוץ לליכוד. אתה שוכח שרק מחצית ממתפקדי הליכוד טרחו לגשת להצביע,ואתה שוכח שבאמצע יום ההצבעה,קרה אותו פיגוע,שהיתה לו השפעה מיידית גם כן. ולמרות זאת,40 אחוזים תמכו בהתנתקות,ו-60 אחוזים התנגדו.רק הפרש של 20000 קולות. שום מחקר סטטיסטי לא הראה קשר בין ההצבעה של מתפקדי הליכוד לבין דעות מצביעי הליכוד,ובטח דיעות כלל אזרחי המדינה. אז למשאל הזה אין שום משמעות מבחינת שיקוף דעת הקהל.אם תעשה משאל בקרב חברי מר"ץ על הסכם ז'נבה תקבל תמיכה של יותר מ-60 אחוזים בהסכם. הגיע הזמן שתבין,שרק משאל עם כולל יכול להכריע מה העם חושב על ההסכם.הסקרים הם בבחינת הדבר הקרוב ביותר למשאל עם,ואתה לא יכול לקבל אותם כשקר,ומצד שני לראות בחלוקת המנדטים לפי אותם סקרים,אמת. למעשה היום אין חשיבות לסקרים,כי תוכנית ההתנתקות כבר יצאה לדרך.אבל לו זה היה תלוי בי,הייתי מעביר את העניין למשאל עם,שתוצאתו היתה צריכה לחייב-ע"פ חוק.אבל זה לא נעשה,ובמקום זה נשאל חלק קטן מהעם,שלא מייצג אותו. איך אתה יכול להסיק לגבי כלל עירות הפיתוח משינוי דעתם של כמה אלפי מתפקדי ליכוד?? ואל תבדיל בין שרון לבין התומכים האחרים בתוכנית ההתנתקות:אולמרט,מופז,לבני,שטרית,ביבי,לבנת ושלום.

MS6

New member
תשמע...

בשבילי יש רק סקר אחד ומשאל אחד, והוא נערך (או אמור להיערך) פעם בארבע שנים וקוראים לו בחירות. מפלגת הליכוד ניצחה ניצחון חוסף בבחירות האחרונות, לכן זכותה לבצע משאל פנים-מפלגתי ע"מ לראות לאן הרוחות נושבות במפלגה. אין פה מקום למשאל עם. עובדה: הליכוד מנצח בעיירות הפיתוח ועובדה, בעיירות הפיתוח אחוזי ההתנגדות וההצבעה היו גבוהים מאוד. אתה מדבר איתי על דברים שהשפיעו על דעת המצביעים?? על מה אתה מדבר בכלל?? אתה יודע מה זה להצביע נגד ראש המפלגה שלך ונגד כל הנהגת המפלגה?? אתה מדבר איתי על דברים שהשפיעו? דע לך שאם מישהו זר לליכוד (נניח לפיד) היה מציע את המשאל הזה אחוזי ההתנגדות היו עצומים בקרב המתפקדים!!! אתה בכלל עברת בסניפים?? שאלת את המתפקדים מה המניע שלהם להצביע בעד?? אני עשיתי זאת והמניע היה "לא להחליש את המפלגה, לא להחליש את שרון" הוא לא היה "הגיע הזמן לעקור יישובים" או "צריך לפנות בשביל שלום"

ראליסט

New member
אתה שוכח רק דבר אחד,

שמפלגת הליכוד ניצחה לאחר ששרון הביע הכרה רשמית בהקמת מדינה פלסטינית,וזאת עשה בכנס הרצליה,בפעם השניה! לו שרון לא היה מתמתן,המרכז לא היה עובר לליכוד.הרי הימין הקיצוני של האיחוד הלאומי והמפד"ל לא נחלש,ואף החרדים לא נחלשו מהותית-מסקנה פשוטה:מירב מצביעי הליכוד בבחירות האחרונות היו אנשי מרכז,שלא כבבחירות ב-1981,בהן המנדטים של אילו שהיו מימין לליכוד היו אפסיים. אנחנו לא דיקטטורה,והצבעה נגד ר"מ ונגד עמדת רוב שרי הליכוד,אינה משהו שאפשר לראות בו "מיוחד".מה שקרה זה שהמתנחלים,ואנשי האיחוד הלאומי-שאינם מצביעי ליכוד,עשו "עבודת שטח" רצינית בקרב מתפקדי המפלגה שהם לא שייכים לה. לעומת זאת רה"מ ותומכיו לא ערכו כל מסע הסברה-גם כי היו מנועים מכך.לשמאל שתמך בעמדת שרון,אין כל השפעה בקרב מתפקדי הליכוד,שהרי ישארו ליכודניקים גם כשהליכוד יחזיר את מזרח ירושליים. אתה מוכיח בדבריך,שההתנגדות לשרון לא היתה ענינית,אלא נבעה מ"מי שהציעה את התוכנית".מה זה משנה לו לפיד היה "יוזם משאל". בכל מקרה,אתה שמכחיש שבציבור יש רוב מסיבי לתוכנית ההתנתקות,צריך לתמוך במשאל עם.כי הרי ההתנתקות תתבצע-היא כבר החלה לצאת לפועל.

MS6

New member
אני רואה שלא הבנת..

אני אומר ש40% מאנשי הליכוד הצביעו בעד התוכנית לא בגלל שהם חשבו שההתנתקות מעזה תועיל לשלום אלא בגלל שהם ליכודניקים בנשמה וחשוב להם שהליכוד ישאר בשלטון... הם ראו בהצבעה נגד אריאל שרון, מקים הליכוד, בגידה בליכוד, ובגידה במושיעם שהביא אותם לניצחון כ"כ סוחף.

ראליסט

New member
אם אתה מדבר בשם אילו שהצביעו

בעד תוכנית ההתנתקות,יש לי הצעה קונסטרוקטיבית: במשאל הבא בליכוד,אתה תצביע לבד-הרי בין כה אתה מכיר את מניעי הצבעתם של חברי הליכוד טוב מהם. אתה ממש מתנשא-אפילו על אילו בליכוד שהצביעו בניגוד לעמדתך.

מדבר סקר תרחק ../images/Emo104.gif

כבר התייחסתי לכך בעבר והנה אני מתייחס שוב. כמי שדווקא מכיר היטב את השיטה השייוקית בה מוכרים לציבור 'סקרים' אני שוב חוזר על כללי הברזל בסקר לעומת בחירות או משאל אמת. ----בניגוד לסקרי השקרים שמופצים כאן יש רוב מוצק להשארת גושי ההתיישבות הגדולים ביו"ש. לפחות חצי מתומכי מפלגת העבודה בנוסף כמובן לתומכי המחנה הלאומי מבינים, כי פינוי גושי ההתיישבות ביו"ש, משמעותה הפעלת מרעום ההשמדה העצמית של ישראל. (אלא אם כן אנחנו הולכים לפתרון "הפרדת העמים" המלא של האיחוד הלאומי).---- 1) לעצם פירסום הסקר יש אינטרס פסיכולוגי ליצירת אשליות. הגשש קראו לזה ישראבלוף. אפשר לקרוא לזה השמאל בלוף. 2) הסקר ה'אובייקטיבי' תמיד יוטה ע"פ צרכי המשלם עליו.(סקרים אמיתיים, לא מתפרסמים) 3) כמי שחוקר את הנעשה בחברה והתרבות בישראל, והפוליטיקה בפרט נמצא ממצא מרשים. א. מזה 25 שנים ויותר ה"שמאל" תמיד אלוף במשחקי הידידות קרי: הסקרים. ה"שמרנות המדינית" רק במשחקים ה'לא חשובים' שנקראים בחירות ומשאל עם.(פרט לפעמיים בהם רבין וברק הגיעו כסופר ביטחוניסטים.)

מה זה בדיוק 'ידיעות אחרונות ../images/Emo110.gif

'ידיעות אחרונות' נשלט ע"י אייל הון המולטי מילארדר הנחבא על הכלים המחזיק דרך אגב עוד 87 פירמות ענק, מישראל וחו"ל ברשותו.ביניהם "אפריקה ישראל" שם קוד חביב וידידותי : "קברניטי המשק". נמצא בתקשורת לאנשים המחזיקים למעשה את מוסדות התקשורת והמדינה בכלל ב"ביצים" להאדרת האינטרסים של עיסקיהם. מדובר באליעזר פישמן שכבר התבטא בעבר "אני רוצה להעיף את כל המתנחלים זה מפריע ל"סחר חופשי" והאינטרס הכלכליים של ה'מדינה' וגם שלי בכלל"...

ראליסט

New member
אוקיי,

אז כנראה שאין שום אחיזה במציאות,לכך שבסקר זה,הליכוד מקבל 40 מנדטים. האמת-זה בהחלט לא הגיוני.

לא , לא ידידי המתבלבל

בידיעות האחרונות- גם מוסרים את תחזית מזג האוויר למחרת בבוקר. כיוון שאין בחירות באוויר הוחלט ע"י בעל האינטרס להשאיר כמה עובדות - בכדי להגביר את 'אמינותו' של ה"סקר", בעיני הקהל הרחב. הניסיון הפסיכולוגי-דמגוגי בסקר הספציפי מתרכז בלהציג את מה ש"העם" חושב (זאת אומרת העם ברוח העיתון חושבים) לגבי פינוי התנחלויות. אותם סקרים 'מייצגים' נעשו דרך אגב לפני בחירות מתפקדי הליכוד חודש לפני קיומם כאשר היחס של 70/30 (לטובת הפינוי) כאשר שוב המטרה היתה לייצר את אותה דעת קהל גם שם. (ניסיון שנכשל ולא בפעם הראשונה.)

ראליסט

New member
את/ה בדיחה.

מה שמקובל עליך מהנתונים של הסקר,הוא "עובדה". מה שלא-הוא "תחזית מזג האוויר"?? איפה את/ה חי/ה??? על המאדים?

למעלה