סקר חוקים

shay or eli

New member
מה שבעצם התכוונתי

זה שהמדינה צריכה לייצג ולעזור לכל איש המשתייך ללאום היהודי, בלי קשר לשיוכו לדת היהודית. אז כן, צריך לשנות את אופי המדינה במידה מסויימת. וכשדיברתי על "מתכון ל..." התכוונתי שלדמוקרטיה במדינה שלא מופרדת מהדת קשה להתקיים. שכן דמוקרטיה היא "שלטון העם" וכשמערבים דת בשלטון יוצרים את "שלטון האלוהים", מה שמחליש את הדמוקרטיה. לדעתי דת ופירושה צריכים להיות רחשי ליבו של אדם בלי יצירת נזק לסובבים אותו, וכך היא תישאר לגיטימית. עירוב הדת במדינה ייצור פרצה עצומה לכפייה דתית ואף במקרים קיצוניים לאינקוויזיציה ופונדומנטליזם.

La Gamba

New member
ולכן היא יכולה להיות

מדינת הלאום הישראלי... זה לא בכהרח יהודי... אולי זה נותן פרצה לכפייה דתית ופונדמנטליזם, אבל לא יותר מאשר הדמוקרטיה נותנת פרצה למפלגות אנטי יהודיות/ישראליות, מפלגות אנטי דמוקרטיות (דוגמת הניאו נאצים באמריקה), ונותנת פרצה לאיבוד הזהות היהודית שאינה מעוגנת בחוק...

shay or eli

New member
יש חוקים שנועדו להגן על הדמוקרטיה

מפני כוחות גזעניים, פונדומנטליסטיים ואנטי דמוקרטיים בכלל. הפרדת הדת מהמדינה הוא אחד מהם. הזהות היהודית הדתית תהיה מעוגנת בחוק עפ"י חופש הדת וחופש המצפון, אף אחד לא יפריע לאדם להאמין באלוהים ובנביאים. והתרבות יכולה להיות מעוגנת כחלק מהלאום בלי קשר לדת, מסורת ישראל אולי רצופה באירועים בעלי אופי דתי אך באותה מידה ניתן להתייחס אליהם באופן לא דתי.

La Gamba

New member
חוקים אלה יכולים להתקיים

גם בעזרת הדת בממשלה. (דת, לא חרדים, דת)

shay or eli

New member
אני לא מדבר על ממשלה ללא דתיים

לדתיים (וגם לחרדים שמשום מה אתה סולד מהם) יש זכות בדיוק כמו לחילונים, למסורתיים ולאתאיסטים. אני מדבר על זה שלכנסת, לממשלה ולבתי המשפט לא תהיה סמכות דתית ולא ייכפו דת על אף אחד, כולל העדפת זרם דתי אחד על פני אחר.

La Gamba

New member
סולד?

בכל מקרה, לא אמרתי ללא דתיים, אלא, ללא דת. (ניסיתי לעשות את זה כמה שיותר מובן)

EverMan

New member
חוק יסוד החינוך.

ראה מצע מפלגת העבודה לפרטים נוספים.

Peace2002

New member
יש חוקים שצריך לבטל

צריך לבטל את החוק אשר מאפשר מתן שירותי בריאות פרטיים. הדבר רק תורם להגדלת הפערים החברתיים בין עשירים לעניים בארץ.

La Gamba

New member
לא לבטל אותו...

אבל שהמס עליו יהיה יותר גדול מהמחיר...

CANDY MAN

New member
ביטול חוק הבזיון והחרפה - חוק טל!

לא יכול להיות שיווצר מצב במדינה של אזרחים שהם סוג א´ וסוג ב´... החרדים צריכים לתרום את חלקם בצבא, או במשמר האזרחי או בשאר שירותי הביטחון וההצלה! ואני לא מדבר על שבועיים בשנה! אני מדבר על שירות של שנתיים שלוש כמו שאר האזרחים בישראל! ואל תגידו לי שזה לא אפשרי כי אין דבר כזה לא אפשרי! בסוף הרי תקום עמותה של 20 אלף בני נוער שיסרבו להתגייס ומה תגידו אז? שזה גם בלתי אפשרי לגייס אותם בגלל שהם הרבה? יש גבול לטמטום של המדינה הזאת והוא צריך להיפסק בביטול חוק טל!

La Gamba

New member
צודק בהחלט, אבל לפי דעתי

יש סיבה(--תירוץ) ממש טוב, הוא יפגע באינטרסים של הפוליטיקאים שיתמכו בביטול החוק... כל שאר התירוצים לא חשובים, זהו העיקר. באמת, החוק הזה דורש ביטול.

Moledet972

New member
מצטרף!

ביטול חוק טל ומתן של שנה-שנתיים להגיע להסכם רציני בנוגע לדרך שבה הם יגוייסו, כדי שהם ילכו לשירות קרבי ולא יגדילו עוד את כמות הג´ובניקים.

shay or eli

New member
צריך גם

הגנה משפטית שיוויונית. לא הגיוני שמי שיש לו יותר כסף יכול לשכור עורך דין יותר טוב ומי שאין לו כסף וחייב להיעזר בעורכי הדין הציבוריים יוכל להפסיד במשפט למרות היותו זכאי. זו הטיית צדק על ידי כסף. צריך להעלות את שכרם של עורכי הדין הציבוריים כדי לעשות את המקצוע יותר אטרקטיבי לעורכי דין טובים ובו בזמן להטיל מס על עריכת דין פרטית (לפחות בתחום הפלילי) וכך להוריד את הפופולריות של עורכי הדין הפרטיים. כך מערכת המשפט תהיה באמת שיוויונית ויקודם הצדק.

La Gamba

New member
אם הייתי יכול...

הייתי מוסיף חוקה לישראל... נמאס מכל החוקים שעוקפים את בג"צ!

Moledet972

New member
אי אפשר לחוקק חוקה בישראל.

לא ניתן להסכים הסכמה של שני-שלישים מאזרחי ישראל כדי לחוקק חוקה. דרך אגב, אוף-טופיק - מה זו היוטופיה הזו, שאותה אתה מנהל?

La Gamba

New member
זה משחק אונליין

במקום שאני אחזור כל פעם על אותה ההודעה, אולי תקפוץ לפורום שלי. ותעיין במאמר שפירסמתי...

למעלה