סקר חוקים

shay or eli

New member
סקר חוקים

עוד מעט - כנסת חדשה. מהו החוק שתירצו שיעבור בכנסת זו יותר מכל? רשמו והביאו נימוקים למה. להגיב על החוקים בשירשור אחר, שיהיה יותר מסודר לקרוא. אני הייתי רוצה שיעבור: "חוק יסוד: הפרדת הדת מהמדינה" זה מה שיהפוך את ישראל למדינה הרבה יותר דמוקרטית, יפתור הרבה בעיות שלטוניות ויקבע חד משמעית כי ישראל היא מדינת הלאום היהודי ולא הדת היהודית.

.המוסד

New member
החוק "שלי"

הוא סיפוח יהודה ושומרון, והרחקת הוואקף מהר הבית, ואיסור על כל העברת ריבונות אם יורשה להוסיף עוד כמה חוקים עקרוניים, חוק ירושלים, שיקבע שירושלים תהפוך למשרד ממשלתי ולא "עירייה" ולה יהיה תקציב מיוחד וכדומה וחוק "עידוד הגירה ערבית" לגבי החוק "שלך", הוא חוק מוזר במיוחד, כיוון שאתה שוכח שההפרדה הזאת לא קיים בין הדת והלאום, שלמעשה חד-הם, הדת היא לאומית, והלאומיות היא דתית בעצם לא עשית דבר, הישיבות יוכלו להמשיך לפעול על "מסורת האומה", וכדומה חוק השבת, וכולי

EverMan

New member
יש לי רעיון !

בוא נקרא לחוק "חוק הרס ישראל ואי מתן סיכוי לשלום". ובוא נקרא לחוק השני שלך "חוק גזענות נטו" ? מה אתה אומר ?

Peace2002

New member
חוק די טיפשי

סיפוח יהודה ושומרון יכלול מתן זכות הצבעה לכל האוכלוסייה הפלסטינית שם. אתה בטוח שאתה רוצה להמית אסון כזה על הציונות?

Moledet972

New member
חוק סיפוח יהודה ושומרון

אינו מעניק אזרחות לערבים ביש"ע. זה פשוט מספח את יש"ע. ערביי יש"ע הם פשוט נשארים אזרחים זרים ומקבלים אוטונומיה.

Peace2002

New member
טעות בידיך

סיפוח אזור גיאוגרפי משמעו מתן זכויות אזרחיות מלאות לאוכלוסייה המקומית. הרצון שלכם לספח את יש"ע מראה על כוונות אנטי ציוניות.

shay or eli

New member
הדת נפרדת מהלאום

אני ועוד רבים אחרים מחשיב את עצמי כאתאיסט מבחינה דתית אך יהודי מבחינה לאומית. על אותו עיקרון ישנם רבים ברחבי העולם המאמינים בדת היהודית אך בוחרים לשייך עצמם ללאום אחר. כשהדת מופרדת מהמדינה אין סכנה שיכפו עלינו להאמין במשהו, גם למשל בזרמים מסויימים בתוך היהדות. אין שום צ´אנס לכפייה דתית או לכינון מדינת הלכה. זהיעלה את הדמוקרטיה והפלורליזם בישראל דרגה אחת למעלה.

shay or eli

New member
בתרבות. לא צריך להאמין בה´

וגם אם אדם מאמין באלוהים, זה לא צריך להיות כי הממשלה הכריחה אותו.

shay or eli

New member
ואני רוצה להשאיר את זה כך

כשמכריחים אותי להתחתן ברבנות האורתודוכסית ורק לה נותנים לגייר, זו דוגמא לאיך מכריחים אותנו להאמין במשהו מסויים. זה לא קיצוני כמו באיראן, אבל צריך להבטיח שזה לא יהיה.

La Gamba

New member
אני לא רוצה להפריד בין הדת ללאום

כי אז "מדינת היהודים" לא תהיה מעוגנת בחוק. כי כפי שאמרתי, מדינות דמוקרטיות יש אינסוף, מדינה יהודית יש רק אחת.... אבל זו קיצוניות, הפרדה מוחלטת בין הדת למדינה, זו פגיעה קשה ברוב ה"עם". לפי דעתי הדת, כדת, ולא כזרם חרדי אורדתוכסי, צריכה להיות בממשלה. אבל גם זרם רפורמי, קונסרבטיבי-מסורתי, וחילוני.... כך שתוכל לבחור בין כולם, וזה יפגע רק בכיסה של הרבנות...

shay or eli

New member
מדינה יהודית ודמוקרטית

מדינת הלאום היהודי יכולה להיות כמו מדינת הלאום הגרמני, מדינת הלאום הצרפתי, מדינת הלאום ההודי ומדינת הלאום הניגרי. תשרת את אזרחיה היהודיים תוך התחשבות ושיוויון במיעוטים שבה, תקיים את חוק השבות וכו´. דת היא אמונתו הפרטית של אדם וצריכה להיות מופרדת לחלוטין מהמדינה. אסור שמדינה תכפה על אזרחיה להאמין באל זה או אחר או בכח כלשהו או לא להאמין בכלל. צריך להיות חופש דת וחופש מדת, אפשרות להינשא כל זוג עפ"י מצפונו (גם זוגות לא "קונבנציונליים") ואי התערבות המדינה בכל הקשור לאמונתו הפרטית של אדם. מדינת ישראל יכולה לייצג את האינטרס של היהודים בתוכה ובכל רחבי העולם גם בלי להכנס לתוך ראשו של אדם ולקבוע במה הוא צריך להאמין. המרחק בין מדינה שהדת והמדינה בה לא מופרדות לבין איראן/אינקוויזיציה הוא קטן מאוד והיא נותן פרצה לכפייה דתית ולפונדומנטליזם. ולמולדת ששאל במה מתבטאת היהדות שלי: לא הייתי צריך לענות כמו שעניתי. הייתי צריך לענות "בהיותי צאצא להורים יהודים ובהרגשת השייכות שלי לעם היהודי." מעבר לכך, לכל אדם דרך משלו להיות יהודי. וכמו הסיסמא של התנועה ליהדות מתקדמת: "יש יותר מדרך אחת להיות יהודי".

Moledet972

New member
הרוב יחליט מה יהיה אופיה של המדינה.

כפי שיחליטו נציגי הרוב, כך יהיה. החלטנו שבמדינה ישראל לא תהיה חוקת שוויץ או ארצות הברית, ולכן יש לנו מערכת חוקים שונה. חלקה בנוייה עפ"י הדת היהודית, ואילו רובה המכריע בנוי על פי חוקי המערב. העם היהודי הוא לא רק לאום. אם כל אדם יכול להתקבל אליו, אזי ישנו קשר הדוק בין הדת ללאום.

shay or eli

New member
ומה אם זכויות המיעוט?

כשמדינה ודת לא מופרדות זה מתכון לדמוקרטיה חולה. "כפי שיחליטו נציגי הרוב, כך יהיה." זו הנחת היסוד, בגלל זה אני רוצה שהרוב יתמוך בזה.

shay or eli

New member
ובנוסף

כל יהודי צריך להגדיר את עצמו: האם הוא יהודי מבחינת הדת והלאום, מבחינת הלאום בלבד או מבחינת הדת בלבד. אם הוא מגדיר את עצמו כיהודי מבחינת הדת בלבד - מקומו לא בישראל כי אם במדינת הלאום שלו. אך אם הוא מחשיב עצמו כיהודי מבחינת הלאום אין זה משנה האם הוא משתייך לדת או לא, ישראל צריכה לקבל אותו.

Moledet972

New member
שכל יהודי יגדיר את עצמו וילך

לחפש את עצמו, אבל אין לשנות את אופי המדינה. ומה זה "מתכון ל..."?

למעלה