סקר חדש!!

• פותח הנושא tomT
  • פורסם בתאריך

tomT

New member
סקר חדש!!

במה אתם מנגנים - מגבר מנורות או סוליד-סטייט(טרנזיסטור)? והאם זה עניין של העדפה או כורך כלכלי?

yoni162

New member
סוליד סטייט

כעיקרון זה העניין של כורך כלכלי, גם כי זה עולה הרבה יותר וגם כי זה דורש החלפת המנורות כל פעם בכמה זמן. עדיין אם היה לי כסף הייתי קונה מנורות.

גילדורי

New member
סוליד-סטייט

כורך כלכלי. וכמו שיוני אמר, אם היה לי כסף הייתי קונה מגבר מנורות.

ram liran

New member
טרנזיסטורים

כורך כלכלי, בהחלט. אם אני מקליט - זה ר-ק על מגבר מנורות. אין תחליף לסאונד של מגבר מנורות טוב, גם בגיטרה וגם בבס, גם נקי וגם בדרייב. Ram-bo

yoni162

New member
מומלץ לקנות...

מגבר מנורות יד שניה? פשוט נראה לי שהרבה יותר דברים יכולים להשתבש במגבר מנורות... למורה שלי היה פעם מגבר twin reverb או משהו בסגנון שם מנורות (פנדר), הוא היה מפסיק לעבוד סתם ככה והיה צריך לקפוץ עליו כדי שיחזור לעבוד עוד פעם...

ram liran

New member
אני אמרתי שעדיף לקנות מנורות???

חח בחיים לא!
אבל אם אני הולך להקליט באולפן, ב-ח-י-י-ם אני לא אחבר את הבס שלי למגבר טרנזיסטורים.
Ram-bo

yoni162

New member
לא

בטעות תקעתי את השאלה זאת פה, אבל עדיין הייתי רוצה לקבל עליה תשובה...

ram liran

New member
OK, אז הנה תשובה... ../images/Emo13.gif

השאלה היא מהם הצרכים שלך. אם המגבר משמש רק לצרכי אימון, ואת ההקלטות שלך אתה עושה באולפן - לך על טרנזיסטורים. יותר זולים, סאונד סביר בהחלט וסבירות נמוכה מאוד שיתקלקלו. אם את עיקר ההקלטות שלך אתה עושה בבית - אז לך על הסאונד. הכוונה - מגבר מנורות טוב. ואז מה אם הוא מתקלקל פעם ב והוא שוקל טון??? מה שחשוב הוא שקיבלת את הסאונד שאתה אוהב בהקלטה. זאת דעתי. Ram-bo

voodoo

New member
נכון...יש בו רק מנורה אחת..

אבל יחסית לפנדר דלוקס עם ה5 מנורות לו לא לוקח 5 דקות להתחמם ואני לא מפחד מהפסקות חשמל שישרפו לי את המנורה

yoni162

New member
שאלות...

1. "אבל יחסית לפנדר דלוקס עם ה5 מנורות לו לא לוקח 5 דקות להתחמם" - חמש דקות מזמנך לא שוות את התענוג שיש בלנגן על מגבר מנורות של פנדר? בחיית... 2. "לא מפחד מהפסקות חשמל שישרפו לי את המנורה" - זה סתם מתוך סקרנות, נגיד והיית "מפחד", מה היית עושה? לא היית מחבר את המגבר לחשמל?

voodoo

New member
תשובות....

1. לפי איך שאני שומע את זה לפנדר יש באמת צליל עמוק וחם, אבל אני לא מנגן הרבה ג´ז או בלוז ...ככה שאני יכול להסתפק באפקט, מה שכן שכבר יוצא לי לנגן קטעים שדורשים פיל ועומק המנורה האחת מספיקה מאוד...אני מכיר הייטב את הפנדר דלוקס וכבר ניגנתי עליו הרבה, כמובן שהצליל איכותי מאוד ...זה לא עניין לוויכוח, רק שפרקטיקה אני מוצא את המארשל כמספק בהחלט את הצרכים שלי. 2. זה היה תירוץ טיפשי, אבל לא צריכים להיות קטנוניים כלכך הא ?

yoni162

New member
שאלות...

1. "אבל יחסית לפנדר דלוקס עם ה5 מנורות לו לא לוקח 5 דקות להתחמם" - חמש דקות מזמנך לא שוות את התענוג שיש בלנגן על מגבר מנורות של פנדר? בחיית... 2. "לא מפחד מהפסקות חשמל שישרפו לי את המנורה" - זה סתם מתוך סקרנות, נגיד והיית "מפחד", מה היית עושה? לא היית מחבר את המגבר לחשמל?

Sham 69

New member
אני הולך לשאול שאלה בורית למדיי ..

מה זה מגבר מנורות? ומה זה סוליד סטייט?

mocko

New member
tube מול solid state

שניהם שיטות הגברה של אותות אלקטרוניים . בעבר הרחוק יחסית כל מה שהיה אלקטרוני\חשמלי כמו טלויזיות , רדיו ומגברים לנגינה היה מבוסס על שפופרות חשמליות ( שנראות קצת כמו מנורות מאורכות ) . בשיטה זו כל מכשיר היה ענק בגודל , כדי שיוכל להכיל מספר רב של שפופרות ורכיבים חשמליים נלווים . אז בשנות החמישים\שישים היו צריכים לפחות שני אנשים כדי לסחוב מגבר להופעה .... במשך השנים ועם ההתפתחויות הטכנולוגיות הכל הלך לכיוון של מזעור . solid state הם למעשה מגברים המבוססים על טרנזסטורים חשמליים המחליפים את השפופרות הישנות . לכל אחת מהשיטות יש את הפלוסים והמינוסים שלה : לשפופרות יש איזשהו טון חם,מלא ומיוחד מאוד שלפי הטענה אי אפשר לשחזר בשיטת הטרנזסטורים . לעומת זאת בעזרת הטרנזסטורים ניתן לקבל רמות הגברה רציניות במכשירים קטנים וקומפקטיים .... ועוד הבדלים רבים ..... זה בגדול

למעלה