סקר חדש

סקר חדש

בעמוד הסקרים (בשורה הכחולה למעלה). העליתי את הצעתי כסקר כדי לראות את הלך הרוחות בפורום. ברור שכל ניסוח של השאלה הינו בעייתי וגם ניסוח התשובות בעייתי. עשיתי כמיטב יכולתי וישנן רק שתי אפשרויות לתשובה: "כן" ו"לא". אנא צרפו את תשובתכם לסקר ובקשו מחבריכם לענות גם הם.

הערה קטנה לירון

בוקר טוב גם אני לא אוהב (בלשון המעטה) את מבול היצירה שנוחת עלינו, אבל, אם הסקר בא בכדי לבדוק רעיון לפיתרון, הבעיה תצוץ שוב בחלוף שנת ה"הקפאה" ואז מה ? חייבת להיות האטה משמעותית ביצירה עצמה, באופן טבעי או מלאכותי. להקפיא את המוצר המוגמר, לא ייתן כלום מלבד דחיית הבעיה.

תומכת בדעתך

אני חושבת, שבתום שנת ה"הקפאה", המצב רק ילך ויחמיר מהסיבה הפשוטה - מרקידים יוצרים יהיו במצב צמאון, לאחר תקופת יובש ארוכה. לכן- ינחת עלינו גל עצום של ריקודים (צונמי), אשר יאיים להטביע את רוקדיו. לכן, לדעתי צריך להגביל את מס' הריקודים לכל יוצר, לאחר תקופת ה"הקפאה". אולי כדאי לחשוב על הפתרון הזה כבר עכשיו?

ובאמת,בסוף שנות ה-90 היתה הקפאה

חלקית. בגלל חברות התקליטים למינהם. אחר כך הגיע מבול הרבה יותר גדול מקודמו בשנות ה-90.

kennyg

New member
סקר - בסדר. אבל...

אני הייתי תומך במגבלת לימוד ריקודים שנוצרו עד לפני 5 שנים בלבד....

אבישג10

New member
ואני נגד מגבלות חיצוניות

זה כמו שתגיד לסופר - אל תכתוב שום ספר שנה שלמה, כי יצאו הרבה ספרים לאור והעם לא מספיק לקרוא הכל!! מה פתאום שנגיד ליוצר לא ליצור?? לא רוצים את הסחורה - אל תקנו!! כמרקידים - תלמדו מה שמוצא חן בעיניכם. רוצים ישן? למדו ישן, רוצים חדש - עשו זאת. כרוקדים - תרקדו מה שאתם אוהבים. בשבילי, גם ישן שאני לא מכירה הוא חדש, כי הוא חדש בשבילי, וזה מה שמעניין אותי. נראה לי שזה קצת יומרני לבקש מיוצר להפסיק ליצור לתקופה. זה אפילו חצוף. זו העבודה שלו. מה יהיה הלאה?? נגיד למרקידים להפסיק לפתוח חוגי מתחילים כי כולם התקדמו כבר? או לא לפתוח קורסים למרקידים כי יש מספיק מרקידים בשוק?? איפה יעבור הגבול לדעתכם??

אבישג השונמית.אני לא מסכים איתך.

לקרא ספר זה לא כמו ללמוד ריקוד. בלימוד ריקוד צריך להשקיע יותר מאמצים שכליים ונפשיים בכדי לקלוט ריקוד שמלמדים. קריאת ספר זורמת חפיף.

עזרא ???

סליחה שאני שואל אבל..... איזה סוגי ספרים אתה קורה ??? קריאת ספר זורמת ח'פיף ובלימוד ריקוד אתה משקיע מאמצים שכליים ונפשיים ???? מה אני אגיד לך..... אם הספרים האלה הם מהסדרות של ביל קרטר , ורינגו אז אני יכול להבין, אבל אם בספרים איכותיים עסקינן.... מוזר, מוזר ביותר.

אבישג10

New member
באמת עזרא??

לקרוא ספר זה חפיף?? ונניח - אז מה הקשר??? אם אתה צריך להשקיע כאלה מאמצים נפשיים ושכליים בללמוד ריקוד, אז בעיה שלך. אף אחד לא מכריח אותך ללמוד. שב בצד וחכה שזה יסתיים. תן לכל אחד לבחור מה מתאים לו.

אבישג.בקריאת ספר אפשר לדלג על כמה

מילים לא ממש חשובות. בריקוד עם צריך לדעת היטב את כל הצעדים הכיוונים והתנועות, אחרת זה לא ריקוד-עם, אני באמת לא לומד כל ריקוד, כי מי שרוקד הרבה שנים כמוני 30 שנה, רואה בעצם שהריקודים החדשים דומים מאד לריקודים שחוברו בעבר, עם שינויים קלים מאד. אותי זה יכול להטעות. הרוקדים החדשים יכולים להתלהב מכל ריקוד שטותי חדש, הרוקדים הוותיקים לא.

לקחת את זה רחוק מידי - אבישג

לא חושב שמישהו רוצה או יכול לומר ליוצר לא לייצור. אבל ישנן מגבלות שכן אפשר ליישם, כמו לדוגמא: * להגביל "שמירת" שירים לכמות מסויימת עד להשתלמות בה יוצגו השירים. ואני בטוח שאפשר למצא דרכים יצירתיות כדי מצד אחד לעצור את מבול היצירה הזה, ומצד שני לא לעקר לגמרי את היצירה. במציאות של היום, את יכולה להיות רקדנית נהדרת, אבל כשתלכי לרקוד פעם לא בהרקדה הקבועה שלך, עם מרקיד בסגנון שונה, תמצאי את עצמך עומדת בצד ולא רוקדת, או אם את מוכשרת במיוחד, מעתיקה ריקודים במהלך חלק גדול מהערב.

אבישג10

New member
ממש לא רחוק מידי

אני במקרה החלפתי מרקיד לא מזמן, ולא היה לי קושי גדול להשתלב בהרקדה החדשה, בשתיים חדשות למעשה, כי המרקיד הקודם שלי היה מלמד הכל - ישן, חדש, אמצע וכו'. ובכלל - פה דובר על לעצור את הריקודים החדשים לגמרי, לשנה שלמה, לא לסנן. לכן התנגדתי בתוקף. אני נגד ריקודים כפולים, אני בעד לסנן, אבל לא בעד למנוע יוצרים ליצור לשנה שלמה. אם נעשה זאת, בתום השנה יפול עלינו צונמי של ריקודים שנשמרו במגירה...

ירון - בתור עוד סקר זה חביב

אבל זה לא ישנה דבר וחצי דבר. אני חייב להודות שאני מתפלא כל פעם מחדש על עצם הרעיון של הטלת הגבלים בצורה כזו או אחרת על התפתחות ריקודי העם. זה מזכיר לי את כל הימים הללו: יום ללא עישון, יום ללא תאונות בדרכים, יום למען הולכי הרגל, שנה ללא ריקודים חדשים, וכו'. זה לא יעזור לאף אחד, כל זמן שהמניע העיקרי שמדרבן את היוצרים להמשיך ליצור ריקודים קיים, אזי לא יעצור אותם שום מכשול שבעולם. אתם מדמיינים לעצמכם שמארגני המחנות בחו"ל יזמינו אליהם יוצר ששנה שלמה לא חיבר שום ריקוד, שישכח מלהגיע אליהם. אתם מדמיינים לעצמכם שיוצר מוכשר שיש לו מנגינה נהדרת ביד והוא לא יחבר לה ריקוד במשך שנה. נו באמת!! זה כמו להניח צלחת מלאה באוכל לפני אדם רעב ולהגיד לו תחכה שנה. תפסיקו לחיות באשליות. הדבר היחיד שיקבע את קצב היצירה ואת כמות הריקודים החדשים הוא תנאי השטח (תנאי השוק). כל זמן שיהיה ביקוש לריקודים חדשים מצד הרוקדים בארץ ומצד מארגני המחנות בחו"ל, היוצרים ימשיכו ליצור בקצב מוגבר, כאשר לא יהיה ביקוש היצירה תדעך. כל הנסיונות להטיל מגבלות כאלו ואחרות נראים מאוד לא רציניים, למרות שאני מניח שיש כוונה טובה מאחורי הנסיונות.

למה נתפסים לעקרון משובש?

מי אמר - לא ליצור שנה שלמה. שייצרו כמה שירצו - אבל להפסיק להפיץ ברבים. מי שאוהב מנגינה - ירקוד בבית כמה שירצה. אני רוקד עד היום , על כל מנגינה יפה - יש לי אלף תנועות חדשות. למה לרוץ ללמד קהל ולבלבל את המוח. אני נוכחתי במועדונים, בשירה יוונית, הרבה אנשים רוקדים באופן ספונטני, אם תבחינו היטב, חלק מהתנועות האישיות מתאימות ל"ריקודי עם" - אז מה - מכל תזוזה - נעשה ריקוד עם? להפצה ברבים - בעיקר כשיש , ריווח כספי ומוטיבציה - יש מיגבלות ואחריות. למה הדבר דומה, אם אני אמן הבישול ומבשל אוכל טעים - אוכל ממנו בעצמי , כמה שארצה, אולי אכבד כמה משכני וחברי. אבל אם אני מבשל לציבור שלם - אני חייב לשמור על כללי היגיינה וניקיון קפדניים. אם אני אבשל ואאכיל מיד בלי פיקוח - עלולים כל האוכלים להיפגש בבית חולים. אנחנו רואים בעליל, את כוס התרעלה , שיש לנו היום בריקודים, ולא עושים כלום. כבר מזמן - כולנו "בבית חולים", מקיאים ולוקחים תרופות, מקטרים - וממשיכים לאכול. יענקלה לוי

נכון, "ואף למעלה מזה" , ינקלה

אחוז ה"מקיאים הכרוניים" הולך ומצטמצם. מדהים לראות (ומסתובבת בהרקדות שונות) כיצד יותר ויותר רוקדים ורוקדות יושבים בצד בזמן לימוד רקוד חדש. מה שפחות נכון, לגבי לימוד רקוד ישן. ואולי בכל זאת "המשיח בדרך"?

למעלה