סקר חדש

ידיד היקר. במסר שלי בשרשור הקודם

בנושא זה כתבתי: "אני מניח שכל מי שמתחיל לכתוב איזושהי הצעה מעשית, נתקל, די מהר, בסתירות במחשבתו ורואה שהמציאות מאד מורכבת ושכל צעד אדמיניסטרטיבי לשינוי המציאות מביא למצב של "ועדה מסדרת", "קומוניזם סובייטי", וכל מיני דברים לא טובים, לא אוביקטיביים וכאלה שאף אחד מאיתנו אינו מעוניין בהם". הקישור למסר: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=293&msgid=59230493 כך שאתה לא מחדש לי כלום. אני מכיר בבעיתיות ואז נשארת לפני האפשרות להרים ידיים או לעשות מעשה. הבחירה הזו (בין לעשות מעשה לבין לשבת ולומר "אין מה לעשות") עומדת בפני כל אחד ואחד מאיתנו ובמיוחד לפני אלה המובילים היום את התנועה הזו. עלינו, המדריכים, לחשוב אם זה מה שאנו רוצים לראות. האם ריקודי העם עבורנו הינם רק פרנסה (שכוחות השוק שולטים בה) או שמה אנו רואים בעבודתנו גם שליחות חינוכית, תרבותית וישראלית? האם המירוץ המתמיד אחרי ריקודים חדשים, כפי שהוא נעשה היום, מביא לנו עוד רוקדים ומצליח להנחיל את ריקודי העם בשכבות רחבות יותר של האוכלוסיה או שזה מביא לתוצאה הפוכה? האם האפשרות שלנו לרקוד במקומות אחרים, רחוקים מ"הרקדת הבית" שלנו, גדלה או קטנה? האם מתאים לנו שיחברו עבורנו "ריקודי-עם ישראליים", אנשים שלא חיים איתנו ולא מחלקים איתנו את קשיי היום יום? ואתה יודע מה? בסוף בסוף, אולי בעוד כמה שנים, האם לא יפגע גם הכיס כאשר מספר הרוקדים יצטמצם עוד יותר? בקיצור, מחובתנו להסתכל קצת יותר רחוק, מעבר לחטמנו הצר והקטן ומעבר לרצון לעשות עוד כמה לירות כאן ועכשיו. האם לא זקוקים אנו לחזון? זוכר את החזון "עם רוקד"? מי העלה חזון זה? האם אנו בדרך להגשמתו או שאנו נסוגים כבר כמה שנים טובות? ואשר לחו"ל - מותר לנו גם לבקש פסק זמן ממנהלי המחנות בחו"ל. לא הכל חייב לעבור דרך החור של הגרוש.

ylamm

New member
לירון - נקודה חשובה והיא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

יצא לי לדבר עם רוקדים שפרשו מהמעגל והסיבה העיקרית שהם הזכירו היתה ש"לכל שיר חדש יוצא ריקוד". וכמו שציינת, האם בכך אנו מרחיבים את מעגל הרוקדים או מייאשים את אלה שרוצים לרקוד אבל אם מישהו לא היה בהרקדה שבועיים שלושה כבר הוא מרגיש OUT !! לי אישית אין בעיית קורדינציה, אבל יש ריקודים שאני תוהה האם מחבר הריקוד חשב על רקדני מחול מודרני בלהקתו של אוהד נהרין או מקצוען אמיתי אחר, כי צעדי הריקוד כל-כך מסובכים וכל-כך מורכבים עד שאני חושבת כי לא נועדו כלל לשכן או לשכנה ממול, הרי אנו לא רקדנים מקצועיים, אנו גם באים להנות. אין זה הוגן לדרוש ממנהל חשבונות טבח, מוסכניק וכו' לרקוד צעדים של מורה למחול או של בוגר מצטיין במכללת וינגייט. אנא, מקווה שמכאן תצא הקריאה שתשמע באוזני מי שצריך (אני לא נגד ריקודים חדשים - אך המינון, כמו בכל דבר הוא החשוב..)

אני חושבת שהריקוד סרט שחור לבן

סתם מסורבל , וקשה ללמידה, אבל משום מה מנסים בחוק ללמד אותו ולהכניס אותו למתכונת הרקודים

ואני חושב שסרט שחור לבן ...

הוא ריקוד יפה, קצבי, ו"יושב" טוב על השיר. אבל לא זו בכלל הנקודה.

שושנה את צודקת.אילו הריקוד היה של

יוצר אלמוני ולא של שלמה ממן המפורסם מאד, הריקוד לא היה מגיע בשום אופן להרקדות. ליוצרים בעלי קשרים גדולים וליוצרים בעלי הרקדות ענקיות ,קל יותר לדחוף רקודים אפילו אם הם לא טובים.

לירון - פניה אישית

אתה צודק מאוד ואני קרוב למחשבותיך, אבל זכור: אתה כורת את הענף = עליו אתה יושב. אם לא נינ מפיץ כמוך בארץ - הרבה ריקודים לא היו מגיעים לידיעת מרקידים, בארץ ובעולם. חנות רוקדים הוא אמצעי ההפצה היעיל והטוב ביותר. כשהייתי בחו"ל - המדריכים מחכים לוידיאו שלך מההשתלמויות , כמו לקבלת לוחות הברית. כל מה שהם רואים בוידיאו - דברי אלוהים חיים. זה ראה וקדש. אני יודע, שבלבך הירהורי פרישה. לדעתי, זו טעות - בלי חנות רוקדים גם הריקודים הישנים יעלמו. אבל פסק זמן "בימירת ריקודים חדשים" , שהצעת בסקר - כולל הפסקת מכירה של וידיאו ו - dvd , בהם מדריכים ריקודים חדשים. אל תיפגע - זו רק מסקנה היגיונית מהויכוח שלנו בפורום. יענקלה לוי

אני ממש, ממש לא נפגע

אני גם יודע שיש כאלה הקוראים כאן בפורום ואומרים משהו בערך כזה: "מה ירון הזה מבלבל את המוח - הוא הרי האבא של הסוחרים והחנות שלו היא האחראית לכל מבול הריקודים. הוא סתם צבוע...". טוב, אני יודע שאת הלא חושב כך... מה שאני הצעתי הינו "עיסקת חבילה", כמו שהיה בייצוב המשק הישראלי באמצע שנות ה-80. רק "עיסקה" כזו המקובלת על כל הצדדים (מפיצים, מחברים, מרקידים, רוקדים) יכולה, אולי להצליח. הרי ברור שאם אני ואתה ושמעון נסכים לכך, זה לא יביא כל תועלת ואנו לא נוכל להמשיך להיות "דון קישוטים". בהצעה שלי שלא ילמדו ריקודים חדשים למשך שנה כלול גם, כמובן, שאין השתלמויות נוספות ואין הפקת מוצרים חדשים. ברור לי לגמרי שבטווח הקרוב זה יצמצם אצלי את המכירות, אך במבט כולל, אם זה יביא לחיזוק הענף כולו, להבאת עוד רוקדים, ליתר מתינות, לפחות פופוליזם, ליותר תרבות, לתחרות בריאה על חוגים איכותיים ולא על "מי מלמד היום ראשון את הריקודים שהמציאו מחרתיים..." - אם בסופו של דבר זו תהייה התוצאה הרי גם החנות שלי תפרח (טוב, זו כבר אוטופיה, כי בנושא העתקת מוצרים ואי תשלום תמלוגים יש לעשות עבודה חינוכית מקיפה). בסוד אני יכול לומר לך שרבים מאלה הבאים לכאן מבקשים - "תן לי את הריקודים הכי חדשים". ואני מנסה בכל כוחי לשכנע אותם שזה לא מה שהם זקוקים לו ועדיף לקנות מוצרים עם ריקודים שנרקדים כבר שנים רבות. חלקם מסתכלים עלי כעל "עוף מוזר" שלא רוצה למכור, חלקם מעריכים זאת ושומעים בקולי.

למעלה