סקר חדש

RamiSun

New member
סקר חדש

הקשר בן הפרוג למוזיקה הקלאסית, כל מי שמצביע מוזמן גם לפרט כאן....

Rudess

New member
אחלה רעיון לסקר

אני הצבעתי לאפשרות השנייה. גדלתי על מוסיקה קלאסית, אך לא הגעתי דרכה לפרוג. מה שכן, אני מסכים עם מה שברייטמן אמר פעם שכדי להבין ולהנות יותר מרוק מתקדם, יש יתרון למי שבא מרקע קלאסי.

RamiSun

New member
מצביע

שומע מוזיקה קלאסית, אך לא הגעתי לפרוג עקב המוזיקה הקלאסית יש סתירה?

RamiSun

New member
אם נצליח...

לגרום לך לכתוב כאן הודעה כל שהיא....

אז הנה, הצלחתם :)

עכשיו מה לגבי התשובה שלי?!?!?!? אתה רואה, גם יהודה דיבר על זה.

מה המטרה של סקרים באופן כללי?

בדרך כלל, אין ממש. דווקא בזה ישנן נקודות לדיון שאפשר לפתח. האם המוסיקה הקלאסית מהותית עד כדי כך ברוק המתקדם, שהיא הופכת לחלק אינטגרלי של המאזין, או שמא זוהי רק נחלתם של המוסיקאים?

לייצר תמונת חתך של המציאות

בדרך כלל משתמשים בסקרים כשרוצים לקבל איזשהו תיאור שיהיה ניתן לדמיין אותו (בדרך כלל באופן גרפי) לגבי התפלגויות שונות שקיימות במציאות, בנושאים שונים. במקרה הזה אני חשבתי שהסקר אמור לבחון איזשהו סוג של אינטראקציה בין שני עולמות מוסיקליים - הפרוג והמוסיקה הקלאסית. אני פרשתי, אולי שלא בצדק, את המילה "הגעתי" (במשפט "הגעתי לפרוג דרך המוסיקה הקלאסית") כמילה שמתארת תהליך התפתחותי של מאזין. במקרה שזה היה נכון, אז תהיתי מדוע אין בין תשובות הסקר תשובה שמעידה על כך ש"הגעתי" למוסיקה הקלאסית דרך הפרוג, מה שנראה לי הרבה יותר הגיוני לגבי אנשים כמוני, שרוב חייהם מוקפים במוסיקה -לא- קלאסית, כפי שיהודה ציין, ומחפשים דרך מילוט. הפרוג, כמובן, הוא אחת מדרכי המילוט ההגיוניות ביותר, שכן הוא לא בהכרח מביא אותך למקום שהוא זר לחלוטין עד כדי כך שתאבד את דעתך, אלא במקרים רבים הוא משתמש בשפה מוסיקלית שאתה מבין כדי ליצור מציאות מוסיקלית אחרת - לא רדודה, לא מזלזלת באינטיליגנציה ולא כזאת שמנוונת את היכולת שלך להתפתח כבן אדם חושב.

לא סיימתי, מה אני קופץ על האנטר

והמוסיקה הקלאסית, בהקשר הזה, היא עוד מקום שבו ניתן להמשיך ולהתפתח רגשית ומחשבתית (וקיומית), כשמדובר בהמשך של מסלול הבריחה מהעולם המוסיקלי המנוון שאותו הזכרתי. כמובן שהעניין אינו חד צדדי, אבל הכיוון השני לא נראה לי בכלל קשור למסלול הראשון. אפשר לראות את זה, כמובן, כ"נסיגה" אם "מגיעים" מהמוסיקה הקלאסית לפרוג, אבל מצד שני אם אדם גדל כל חייו על מוסיקה קלאסית אז יש עבורו בוודאי הרבה מאוד מה לגלות באסתטיקה של המוסיקה הלא קלאסית, ובמקרה הזה הפרוג יכול להוות בדיוק את אותו תפקיד מקשר. יש בו הרבה עומק, גיוון ועושר, אבל גם יש בו משהו אסתטי שאין במוסיקה הקלאסית, שיכול למשוך מאוד את הקלסיקאי המתוסכל. בכל אחד מהמקרים, נראה לי, ניתן להצביע לפחות באחד מהשלבים על חיים בתוך בועה מוסיקלית או תרבותית. אם זה מי שגדל בתוך בועה של מוסיקה מסחרית שמטמטמת אותך כל יום בעבודה, ברחוב או אצל החבר'ה במשך שנים, ואם זה מי שגדל בתוך בועה של מוסיקה שנמצאת קצת בעננים מדי פעם. מי שבכל זאת עשה את המסלול יכול לראות את עצמו, אני מאמין, כאחד שראה לפחות אחת מהבועות האלה מבחוץ.

Fatach

New member
כנ"ל...

התחלתי לא מזמן מביא דיסקים של קלאסים מהורי ושומע אותם...

SMILE 4 NOTHING

New member
../images/Emo79.gif ח"ח על הסקר!

הקשר הזה בין פרוג למוזיקה קלאסית באמת מעניין. ואני הצבעתי לאפשרות השניה, אני מאוד אוהבת מוזיקה קלאסית כבר מילדות (מאז שהתחלתי לנגן). וגם אני באה מבית כזה (אמא מורה למוזיקה...) וזה גם ממש עוזר לי לנתח אלמנטים ומקצבים ובקיצור להנות מפרוג. אבל זה לא מה שפתח אותי לפרוג.

Metheny

Member
לא הגעתי ממוזיקה קלאסית...

אחותי הייתה שומעת הרבה את האוסף של ג'נסיס the way we walk, ואהבתי את זה. אחרי זה חקרתי קצת על ג'נסיס ולהפתעתי גיליתי שהם התחילו הרבה יותר מוקדם ממה שחשבתי, אז ניסיתי את foxtrot והתאהבתי, ומשם הלאה לכל שאר האלבומים של ג'נסיס, וללהקות אחרות...

לא מגיע מהמוסיקה הקלאסית

ולא נמשך למוסיקה קלאסית עקב הפרוג. בכל זאת בפרוג יש משהו שבמוסיקה קלאסית אין, וזה מה שקולע לטעמי.

מורנא007

New member
אני מאזין לשני הסגנונות

נחשפתי לרוק מתקדם באופן מסודר* בשל"ת. * אופן מסודר = האזנה לאלבומים מא' ועד ת', (לא לקטע מתקדם כמו הנעימה של 4 אחר"צ בגל"צ).

yehuda kotton

New member
קלאסית

אני לא חושב שיש הרבה אנשים שנולדו ב50 שנים האחרונות שהכירו מוסיקה קלאסית לפני הרוק. פשוט הרוק נמצא בכל מקום ואפילו אם שמעו רק מוסיקה קלאסית בבית עדיין מכיאים רוק מכל מקום אחר. הסיכוי שמישהו הגיע לפרוג מהקלאסי הוא אפסי. להקות הפרוג הקלאסיות היו להקות רוק - קשה לחשוב שגנסיס היו הופכים ללהקת מוסיקה קלאסית אבל לא קשה לראות אותם הופכים ללהקת רוק/פופ (זה אולי אפילו יקרה יום אחד אם לא נזהר). אגב לא ברור לי בכלל מה הסקר הזה מנסה לגלות, אבל בכל זאת התוצאות מעניינות. היתי חושב שיהיו יותר תשובות 'ג'

yehuda kotton

New member
זה גם מוסיף וגם גורע

לדעתי הבנה במוסיקה (לאו דווקא קלאסית) לרוב תורמת בהנאה מפרוג, ולמעשה בכל מוסיקה. מצד שני גם מבחינתי חלק מהקסם של מוסיקה זה כאשר שומעים משהו מאוד מגניב שהוא לא מובן לגמרי. מבחינתי דוגמא לכך היה כאשר היתי נער והייתי שומע את האקורדים במוסיקת ג'אז. זה היה נשמע לי משהו קסום ומיוחד וקצת לא מובן. מאוחד יותר היתי מסוגל להבין ולנתח את המוסיקה ולצערי עקב כך הקסם לגמרי התפוגג. בפרוג זה גם קרה לי. בפעם הראשונה ששעתי את אפוקליפסה של גנסיס בגיל צעיר זה ממש עשה לי את זה איך שלא יכולתי לקלוט את הדגשים של הקצב. ברגע שכן הבנתי את זה היתה הנאה מסוג אחרת מעצם ההבנה אבל זו הנאה אינטלקטואלית אחרת מההנאה היצרית הבסיסית.

אין קסמים, יש רק אשליות ../images/Emo8.gif

לפחות זכית לחוות את שני סוגי ההנאה ולא רק אחד מהם.

למעלה