סקר חדש

greentigerchild

New member
התלבטתי בין...

התלבטתי בין כמה שאני אוהבת: Time´s Arrow בגלל שאני "ספרותית" וגינן מתוקה ; The Perfect Mate מכוון שפיקארד מצליח לשלוט בעצמו...; Lessons כי אני מתה על המוסיקה שם (ואני ממודה שעמוק בפנים אני רומנטיקנית); אבל... הפרק שתפס אותי ואני רואה אותו הכי הרבה פעמים (שנים...)- Parallels (תאריך כוכבי 47391.2 , פרק 263) . אין מילים בפי ! פרק עצום. כל כך הרבה מחשבה הושקעה בו... וגם וורף סקסי...אופס... אבל מה שחשוב באמת : אני מתעסקת גם בפילוסופיה של הפיזיקה והפרק יצא _פחות או יותר) בתקופה שהתחילה התעסקות פומבית יותר (המדעית הייתה קיימת כבר מעבודות של הוקינג)- ביקומים מקבילים. מעניין שבמב"כ פתרו את הנושא בתופעת ה"קרע" (quantum fissure). ד"א: שמתם לב שכמו שזמן וזמנים מקבילים העסיקה במב"כ, כך בוויאג´ר התופעה שבעיקר נדונה (עד עכשיו ב-yes לפחות)- היא הפתחים התולעתיים (אין לי הרבה ידע בוויאג´ר,sorry)- ש7/9 יודעת עליהם הכי, המאפשרים מעבר מהיר בין אזורים...לא ?! להת´ - אילי.

n i v1

New member
סטארדייט- למי שלא יודע

אז ככה: בסדרה המקורית, התאריך לא כל כך יציב. היציבות מגיעה לדור הבא (בערך): ספרה ראשונה משמאל - 4- מייצגת את המאה ה 24. אחריה- 1,2,3,4,5,6,7 - אלה מספרי העונות ללא יוצא מהכלל. אחריה, שלוש הספרות האחרות מייצגות את היחס של התקדמות העונה, כולל הספרה שאחרי הנקודה. העניין מתחיל להסתבך עם חע9- היא התחילה בעונה 6 של פיקארד אז נכנסה בתאריך 46... הדור הבא נגמר בתאריך 47988 ואח"כ היו לחע9 4 שנים של המשך התאריך באותה שיטה (כולל וויאג´ר והסרטים של פיקארד) ואז עברנו לאיזור חיוג חדש 50... וכו´. בגלל שאף אחד לא תכנן את התאריך באמת כראוי ובחשיבה לרחוק, זה מה שקיבלנו לבסוף, קצת סדר והרבה בלאגן אחרי זה. זהו שלום

Mnementh

New member
First Contact ייקח

בערך ביחס שסדאם חוסיין זכה בבחירות האחרונות בעראק...

SaidinsTaint

New member
תודה רבה

לכל מי שענה על השאלות שלי. תחרות טריויה - רק שזו לא תחרות כי אני לא יודע את התשובות ואין פרסים - יש רק שאלות וסבלנות
עוד כמה שאלות - הגולגולת של וורף משתנה ומצטמקת עם כל עונה ועונה נכון? אני לא רק מדמיין נכון? למה וורף מחליף את הסרט זהב שלו בסרט כסף? מה זה אומר בכלל? Bird of prey - זה שם לסוג ספציפי של חלליות קלינגיניות או לסוג כללי שיש לו את המראה הזה? רואים מתישהו ספינות וולקניות? מתי לראשונה מזכירים את הרומיולנים? אני יודע שהמפגש הראשון איתם של TNG הוא ב The Neutral Zone... מה וורף עשה בדיוק עד שטאשה מתה? האנטרפרייז מבקרת בDS9 במהלך TNG- Birthright - ובאשיר כבר נמצא שם - זה פרק שהוא כרונולוגית לפני או אחרי שסיסקו משתלט על התחנה? כי לבאשיר יש מכשיר מהגאמא קוואדרנט, שהוא חושב שהוא מכשיר רפואי. איך זה? וזו באמת שאלת טריויה כי אני במקרה יודע את התשובה - מי המציא את ה Tachion Detection Grid, ומתי?

Bajoran Preist

New member
כמה תשובות...

ספינות וולקניות- למיטב ידעתי- ראינו כבר כמה ספינות וולקניות בעלות דגם זהה, אני חושב, באנטפרייז. העיצוב חביב למדי, אם יורשה לי לציין. חוץ מזה אני זוכר ספינה וולקנית שהופיעה באחד מפרקי העונה הראשונה של ח"ע9- בפרק שאודו יוצא לחפש את בני עמו ובסוף מסתבר שעבדו עליו. אבל אני לא זוכר אם ראו את העיצוב של הספינה. בכל מקרה- מכיוון שהוולקנים הם חלק מהפדרציה, מבחינה מסויימת של הספינות של הפדרציה *הן* ספינות וולקניות לא פחות מאשר הן ספינות אנושיות, בוליאניות, בטאזואידיות, וכו´(פרט לעובדה שרובן נבנות במספנות צי-החלל בקרבת כדוה"א). רומולנים- מזכירים אותם לראשונה בסדרה המקורית. לא יודע בדיוק מתי. כשהאנטרפרייז D מבקרת בח"ע9 זה כבר כמובן לאחר בואו של סיסקו לתחנה. הפרק ההוא ב-tng שודר במקביל לעונה הראשונה של DS9. וחוץ מזה- סיסקו ובאשיר, כמו גם כל הצוות של צי החלל הגיעו ביחד לחלל עמוק תשע, בפרק הראשון- זמן קצר לאחר נסיגת הקרדסים.

SaidinsTaint

New member
ועוד משהו

וורף הוא הקלינגון הראשון שנראה כמו קלינגון אמיתי? עד אז בTOS ובסרטים היו את האנשים עם הזקנים המצחיקים האלה? אז איך ידעו שהוא קלינגון כשראינו את זה? ומה בדיוק קאפלא אומר?

itstzar

New member
בסרטים הקלינגונים כבר נראו כמו

קלינגונים אמיתיים בסרט השישי undicover country אפילו רואים את סבא של וורף שמשום מה נראה כמו וורף מיודענו ( אולי כי גם אותו שיחק מייקל דורן) :)

פשוט מאוד

כשהתחילה TOS, ארה"ב הייתה בעיצומה של המלחמה הקרה עם בריה"מ דאז, והשנאה לרוסים הייתה כה גדולה, עד שיוחסו להם תכונות מפלצתיות והודבקו אליהם סטיגמות נוראיות. לכן החליטו בפרמאונט שהאוייבים של הפדרציה יהיו - רוסים. ברבריים, שיכורים, מכוערים...מה שבא ליד. עם הזמן נסתיימה המלחמה, והשתפרו טכניקות האיפור - והאמריקאים פתאום הבינו שיש להם תקרית דיפלומטית בידיים (וגם שהצופים כבר לא מתרגשים מעוד איזה קומוניסט בטלויזיה), ולכן החליטו לזנוח את התדמית הזו ולעבור לתדמית של לוחם מהולל ובלה בלה בלה. באמצעות טכניקות האיפור שהשתפרו, יצרו את הקלינגוני החדש, ששופר עם הזמן עד לאיך שהוא נראה כיום.

למעלה