סקר חדש

G.O.D

New member
סקר חדש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כמו שהבטחתי, עלה סקר חדש ומחודש יאללה תתחילו להצביע. הערה לגבי הסקר, כיוון שסרט מספר 10 עדיין לא יצא וכל המידע שיש עליו זה תקצירים ופרומואים הוא כמובן לא נכנס לסקר.

SaidinsTaint

New member
עוד שאלה מצחיקה

ווארפ זה ~ מהירות האור, אבל כמה זה אימפולס? כמה זה חצי אימפולס?

Lu Tze

New member
תשובות:

אימפולס זה רבע ממהירות האור, בנוגע לסטאר דייט, נראה לי שהתחילו למדוד את זה מהפירסט קונטקט, יותר מזה אני לא יודע

Mnementh

New member
וורפ זה לא בדיוק מהירות האור

למעשה את לא יכולה לעבור את מהירות האור גם בסטאר טרק וורפ עובד על תאוריה שונה לגמרי, שבעקיפין שווה אולי למהירות האור, אך אינה מהירות האור באמת. וורפ עובד על עיקום ה-SPACE TIME CONTINUMM ומכאן את לא צריכה לנסוע ישר מנקודה לנקודה אלא לעקם את הדרך ולקצר אותה.

jarjarbinx

New member
StarDates....

אז ככה ב TNG הסיפרה הראשונה הינה מספר העונה (1-6) היו שש עונות נפלאות שאר ספרות היהן רנדומליות לחלוטין!!!! (נכתב במגאזין הרישמי של STARTREK) לגבי שאר בסדרות והסרטים אין לי שמץ של מושג Today is a good day to die

Bajoran Preist

New member
אני לא מבין משהו...

איך יכול להיות שבמהירות הגבוהה ביותר הריאלית, 9.9, ייקח 33 שנים(!) להקיף את הפדרציה. כאילו, וואו. הם קופצים ממקום למקום די במהירות כל הזמן. זה לא מסתדר לי. אולי הטבלה מחשיבה את השטח של הפדרציה כשטח הרבה יותר גדול ממה שהוא? או את כל רביע אלפא? או במסלול היקפי מתוסבך לאללה? וכאילו, ואיפה האימפריה הקלינגונית, הקרדסים, הרומולנים וכל השאר נכנסים לתמונה? ולא זכור לי שלארצ´ר וחבורתו לקח זמן רב במיוחד להגיע לקרונוס, וזה היה בווארפ 4 בערך, אם אני לא טועה..

Bajoran Preist

New member
תודה רבה!

המפה הזאת ממש מועילה! מאיפה הבאת את התרשימים האלה? בכל מקרה, המפה הזאת מאשרת לי כמה עובדות, למרות שכבר ידעתי את חלקן. למשל- שהפדרציה ושות´ נמצאים על קו התפר שבין רביע אלפא לביתה, ובעצם רוב רובו של רביע אלפא נותר מעבר לתחום החלל המוכר, שלא לדבר על רביע בטא. אלמנט נוסף הוא גודלו ה*עצום* של שטח הדומיניון- יותר מהפדרציה, הקלינגונים, הקרדסים והרומולנים *ביחד*. ושטח הבורג אפילו עוד יותר גדול. מה שכן- המפה לא מביעה בחשבון את העומק של החלל, כך שהיא למעשה מאןוד לא מדוייקת. למשל- ייתכן שיש מעבר כמעט ישיר בן השטח הקלינגוני לקרדסי, למרות שבמפה חוצצים ביניהם הפדרציה והרומולנים גם יחד. כמו כן חסרים לי כל מיני גורמים. איפה למשל נמצאים הברין? או כל מיני אימפריות אדירות מימדים שוויאג´ר חלפה על פניהן במהלכו של פרק בודד? בכל מקרה, שוב תודה.

בבקשה!

סוף סוף מישהו מעריך את העבודה הקשה של לעשות Cut&Paste
נתחיל מהסוף - מן הסתם אתה צודק בעניין העומק, אבל בוא פשוט נגיד תודה שמישהו טרח לתת לנו את המפה הזו ונשתוק. היא אדירה ובהחלט מסבירה המון. שים לב לגודלו של ב-Explored Space, ותבין כמה הוא אדיר. כשמסתכלים על המפה הזו, התרשים שצורף למעלה בעניין המרחקים והזמנים נראה פתאום יותר הגיוני. באמת לוקח כמה שנים טובות לחצות את הפדרציה - מה שמעלה הרבה שאלות, מן הסתם. למשל: ב-DS9, איך לכל הרוחות הם קיבלו תגבורות במלחמה עם הדומיניון או עם כל אויב אחר?! הרי רק לשלוח שדר ב-Sub-Space נראה לי שאמור לקחת שנים! חוץ מזה, אני חושב שהמפה די מדוייקת. שים לב שהיא אפילו טורחת לשים רווח בין החלל הרומולני לבין הפדרציה (ה-Neutral Zone). אפילו חור התולעת של באג´ור שם. בקשר לתלונות וויאג´ר שלך - המפה די ישנה, ואני מדבר על 6 שנים או יותר.

Bajoran Preist

New member
חס וחלילה תלונות וויאג´ר... ../images/Emo13.gif

אפילו טרחו וציינו לנו איפה נמצאים הקאזון והוידיאנים. :) לא יודע מה קורה עם המרחקים... האם אנחנו צופים בעוד חור לתפארת מדינת הפדרציה? עזוב DS9, על פי המפה המרחק מכדור הארץ לבאג´ור קטן מהמרחק בין כדוה"א לאימפריה הקלינגונית- וכמו שציינתי קודם, לארצ´ר וחבריו לא לקח זמן רב, בלשון המעטה להגיע לקרונוס. חבל באמת שלא ציינו איפה נמצאים בדיוק קרונוס, קרדסיה-פריימ ורומולוס-רמוס. מעניין גם שבאג´ור נמצא בדיוק במרווח שבין הפדרציה לקרדסים... מעניין כמה כוכבי לכת מסוג M שאינם שייכים לפדרציה דווקא כן נמצאים בתוך השטח שלה.. עוד שאלה מעניינת, כשהוויאג´ר עושה את דרכה בחזרה לרביע אלפא, היא אמורה לעבור דרך רביע בטא, או דרך מרכז הגלקסיה? ואם "מרכז הגלקסיה" אשר נראה שטח עצום בפני עצמו כל כך משופע בכוכבים כמו שזה נראה, זה לא אומר שגם שם אמורים להיות חיים? או שהוא בלתי מיושב? ומתי נראה את אנדרומדה, אה? (לא, לא הסדרה עם קווין סורבו, הדלקסיה
)

שאלה מעניינת...

שים לב שע"פ המפה הגלקסיה ספרית ואפילו כדורית, ואז אפשר להכניס את רעיון העומק שלך לתמונה: כדי להגיע מרביע דלתא לאלפא ניתן לנוע בתלת-מימד, כלומר במסלול אליפטי, ישירות, ולא לעבור דרך ליבת הגלקסיה. דרך אגב, ליבת הגלקסיה זהו איזור שמעולם לא מופה, לא ברור ממה הוא מורכב ולא ברור מה בכלל הולך שם. כל מה שידוע זה שהגלקסיה סובבת סביבו. להגיע לשם בטוח אי אפשר.

itstzar

New member
דווקא היו שם

קירק וחבורתו כשנחטפו ע"י אח של ספוק, בסרט final frontier כמדומני ושם פגשו אחד שהחליט שהוא אלוהים ואז ספוק ירה בו או משהו כזה, מזמן לא ראיתי :)

תשמע...תראה...

ביננו, TOS זה כמו ה"מערב הפרוע" של סדרות סטאר-טרק...הכל פרוץ, אין חוקים, אין כללים... לפני כמה שבועות אפילו סיפרתי פה שראיתי את זפרם קוקרן באחד הפרקים, ושהוא נשאר בכוכב זר עם אהובתו האנדרואידית... בקיצור, לקחת את כל מה שבסדרה הזו בערבון מוגבל מאוד

Bajoran Preist

New member
דווקא הקטע עם קוקרן די הגיוני..

צריך לזכור שקוקרן הומצא למעשה ב-tos, ולא ב"פירסט קונטקט". בכל מקרה, נאמר על קוקרן שהוא "יצא בסופו של דבר אל החלל למרחבים בלתי ידועים", ומן הסתם הגיע בסוף לכוכב הזר ההוא..

לא מדוייק בכלל

למען האמת, הנושא קצת יותר מסובך ממה שחשבתי ולכן אני מצרף לינק לאתר שמסביר את זה בצורה די טובה. ארוך? כן. מטורף? ביותר. נכון? סביר להניח. קריאה נעימה.

reformy

New member
תסלח לי, אבל רואים שלא ראית TNG

כל התאריכים מתחילים ב-4, והספרה השניה היא העונה, למשל: 42361. אם אני לא טועה, כל 1000 זה שנה (כי העונות באמת נמשכות שנה כל אחת), ולכן צריך ללכת 41 שנה אחורה מפארפוינט כדי לקבל את תחילת התאריך הכוכבי.

Bajoran Preist

New member
התלבטתי בסקר בין 6 ל-8

אבל בסוף היד שלי נמשכה מעצמה(כמו רוב האנשים...) לפירסט קונטקט. לא בטוח למה. בכל מקרה אהבתי מאוד גם את undiscoverd country, במיוחד את העניינים הפוליטיים סביב השלום בין הפדרציה לקלינגונים. לפרוטוקול אני אציין שטרם צפיתי ב-the final frontier.

למעלה