סקר חדש: שנת האדל

ערן1987

New member
במובן מסוים זה כן שטחי

כי כל אלה שמוכרות את עצמן (אתה יכול גם להתאים את המשפט הזה גם לבנים) דרך הגוף שלהן, אם זה בקליפים או בהופעות חושפניות בעיתונים וכו' וכו', נעזרות במכנה שטחי במובן מסוים - לא שאני מתלונן בד"כ, כן?
אבל אני כן מעריך יותר זמרות (לא משנה לי כרגע אם הן גם יוצרות או לא) שמוכרות את המוסיקה שלהן כמוסיקה ולא רק מוסיקה+עור חשוף.

ערן1987

New member
ולמה לא?

הרי הן מוכרות את המוסיקה והקול שלהן נטו - ולא גם את העור שלהן, כך שלא רואים אותן על שערי עיתונים בתמונות חושפניות או בקליפים שלהן בבגדים מינימליים במיוחד.

שימכרו את זה באיזה צורה שהן רוצות.

זה לא הופך אותן אומנותית יותר טובות מאלה שגם משקיעות גם בויזואל (ועושות קליפים חושפניים וכל הבלה הבלה הזה). מה לא מובן פה? אני לא מסכים עם התפיסה הזאת,זה שהן מוכרות נטו את הכישרון (אדל) לא הופך אותם ליותר טובות מאלה שלא מוכרות רק את הכישרון שלהן ומתפשטות ומשקיעות בויזואל (גהגא,מדונה,ריהאנה,ג'נט ג'קסון). אני חושב שזה בעיקר מעיד אמירות כאלה של רצון של הקהל להרגיש טוב עם עצמו לנוכח כל הטראש שיש בסביבה,שאדל היא "נורמלית" אבל עד כאן ולהגיד שבגלל שהיא לא מתפשטת זה הופך אותה לטובה יותר מוזיקלית,זה לא נכון בעיניי. אבל זה סובייקטיבי "טובה" מוזיקלית - לאחר קייט בוש היא ה-זמרת ולשני קייטי פרי היא ה-זמרת.

ערן1987

New member
לא אמרתי בכלל שזה הופך אותן אומנותית טוב יותר

או שמבחינה מוסיקלית זה הופך אותן לטובות יותר אלא שמבחינה מסחרית הן לא נאלצות למכור את הגוף שלהן אלא את השירים והקול שלהן בלבד - take it or leave it. להשקיע בויזואל זה נחמד, אבל כשאת הולכת בכל הקליפים שלך ובהופעות עם בגדים מינימליים סתם ככה ולא כחלק ממשהו אומנותי (כמו שמדונה וגאגא עשו מפעם לפעם) זה לא להשקיע בויזואל - זה ללכת עם עור חשוף. שוב, אין בזה דבר רע וזו גם צורה רלוונטית למכור את המוסיקה שלך - אבל אישית אני מעריך יותר את אלה שמופיעות עם יותר בגדים כי מבחינתי הן לא נאלצות להיות יותר, אממ.. לא זנותיות, זה ממש לא מה שאני מחפש. זה יותר זול.

ערן1987

New member
כתבה בוואלה! על סיבת ההצלחה של אדל בישראל

פסקת הפתיחה של הכתבה: הפיכתה של אדל לקונצנזוס במצעדים השנתיים בישראל חורגת מהליכה עם הזרם הבינלאומי אחרי כוכבי פופ: היא מעידה על האופן שבו אדל גורמת לנו להתמודד עם הבינוניות של עצמנו. אדל, אגב, כבשה את המקום הראשון במצעד הלועזי השנתי של גלגל"צ עם SLY. בנוסף היא לקחה שם גם את המקום השני עם RITD ואת המקום החמישי עם SFTTR. לא מספיק לכם? במצעד התחנות האזוריות+ynet היא לקחה את שלושת המקומות הראשונים (כשהיא מנצחת את עצמה עם SLY) כשבמצעד של מאקו וערוץ 24 היא במקום הראשון עם, ובכן, SLY. במקום השני, אגב, נמצא (איזו הפתעה!) RITD.

ערן1987

New member
ברור שהיא זמרת השנה!

כי אם כמה שנהניתי השנה מריהאנה ומקייטי פרי - אדל הייתה מעל כולן. ברגע ש-SLY ו-RITD נטחנו כל 2 דקות ברדיו, ואלה שני שירים מצוינים שהיה לי ברור מההתחלה שאחד מהם יהיה שיר השנה שלי, היה לי ברור שהיא תהיה זמרת השנה. מי הייתה יותר מעניינת ממנה השנה, גאגא? ביונסה? יש עוד זמרות חוץ מה-4 שציינתי פה שבאמת היו שוות מאמץ אחר? לא. אדל, אדל, אדל ואדל. התחלתי את 2011 איתה וגם אסיים אותה - כי מגיע לה.

למעלה