סקר חדש: קלידנים

מורנא007

New member
../images/Emo9.gif

אולי הבנתי. הטענה שלך היא, הנקוק לא עסק בפרוג, (לפי ההגדרה של רוק מתקדם = מוסיקה קלאסית + רוק), אם הוא מוזכר הרי שהיו פסנתרנים טובים יותר, כמו שומן ודביסי (מה לגבי גריג ורחמנינוב?). העלתי את שמו כי לדעתי הפיוזן הוא קרוב משפחה של הפרוג, וכאן מדברים על הרכבי קנטרברי חופשי על הפורום, ובגלל שלדעתי היו לו יצירות וירטואוזיות. אבל אתה צודק זה לא רוק מתקדם.

אממ...

אני מניח שסתם הייתי קטנוני במצב רוח מרומם
אבל אם כבר... בתחום של פיוז'ן וג'אז מודרני אני מעדיף בהרבה את צ'יק קוראה וקית' ג'ארת על הרבי הנקוק... יש לי רושם שקוראה מבין יותר טוב מהשאר את אמנות הקומפוזיציה, וג'ארת הוא המאלתר הכי טוב ששמעתי בג'אז, והנקוק... הוא... אממ... מי הוא הרבי הנקוק בעצם?
יכול להיות שמה שאני עושה זה קצת לא הוגן כי אני מכיר רק מספר קטן מאוד של אלבומים שלו... אז ככה על הדרך, יש לך משהו להמליץ לי?

מורנא007

New member
Sextant

ו- Head Hunters מהתקופה הפיוז'ית שלו בראשית שנות ה- 70. אני גם לא מומחה גדול בהנקוק. בפורום יש כמה אספנים רציניים שמכירים הרבה אלבומים שלו. Sextant מעורר אסוציאיות של ראש כחול ונחמד. גיברלטר כתבו על האלבום: "Hancock's first recording for CBS, Sextant, was so revolutionary and so far ahead of its time, I'm surprised that it ever saw the light of day. On Sextant, dissonant jazz improvisations rub elbows with analog synths, Mellotron, and african percussion. Here, Hancock's compositional ideas can be traced to avant-garde 'classical' music (Stockhausen, Ligeti, etc.)."

למעלה