סקר חדש: קלידנים

kurush

New member
אני

לא, סתם :) הוא אמנם לא נחשב לוירטואוז, אבל אני מאוד אוהב את העבודה של מארק קלי ממריליון כקלידן. אם מדברים על פסנתר, טורי איימוס הכי עושה לי את זה מבחינת רוק (וגוף, ושיער, ועיניים.... :) ) הבחורצ'יק החדש בווייט ווילו גם עושה עבודה נהדרת על המלוטרונים ועל ההאמונד. אני חושב שגם פה, צריך להפריד בין פסנתרן מועדף, האמונדיסט מועדף, נגן סינטים מועדף וכו'...

Avishh

New member
טורי ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

NP: Tori Amos -Leather

ekrakov

New member
Kevin Moore

לפני שיתחרפן... קלידן עם המון רגש בנגינתו.. אפילו שלא כזה ווירטואוז... האלבומים של דרים בנוכחותו שם הרבה יותר מוצלחים לפי דעתי.. (אתם שואלים מה עם Scenes... זה בנוי על Metropolis - Part I לא???...)

t36

New member
יובל ריבלין

מאטמוספרה כנ"ל גם לגבי גיטריסט - מוטי פונסקה

orbiti

New member
אמרסון, לדעתי

ולא בגלל השליטה המרשימה שיש לו בקלידים אלקטרוניים וביכולת ההבעה שלהם, אלא דווקא בגלל יכולתו כפסנתרן אקוסטי. כפסנתרן סולו, אמרסון כתב את הקטעים הכי מוזיקליים, עשירים ומעניינים שנכתבו על הכלי הזה ברוק המתקדם. אפשר לשים לב לעבודה המדהימה שלו בחלק הראשון של השיר Trilogy, לדוגמא, או ליצירה הקצרה והמעט ג'אזית לפסנתר בחלק השני של Karn Evil 9. אני חושב שאמרסון תמיד היה טוב יותר כפסנתרן מאשר כקלידן, והפוזה שלו כקלידן שעושה רעשים מוזרים רק פגעה במוזיקה שלו הרבה פעמים.

Nimi863

New member
קית` אמרסון

האמת, תחרות קשה בין אמרסון לווייקמן, גם שניהם באים מרקע קלאסי אבל אמרסון נועז יותר, בעל טכניקה גבוהה יותר ובניגוד לווייקמן, הוא זה שבעצם החזיק את הלהקה בכל קטע.

ניצחת ../images/Emo163.gif

אבל יש לי הקלטות של גלן גולד מבצע את שופן ופרוקופייב... והוא גם שם את אמרסון והנקוק בכיס הקטן.

orbiti

New member
גלן גולד מרמה

בסה"כ, חלק מאד ניכר מהקטע של קלידן בלהקת רוק (או ג'אז) הוא גם יכולת הקומפוזיציה, לא רק הביצוע. כבודו של גלן גולד במקומו מונח, אבל לא זכור לי ששמעתי את אגרול מנגנים קאברים ליצירות שלו בקיסריה

בוא נראה את גלן גולד

בוא נראה את גולד ניגש לאורגן ההאמונד ומצליח להוציא ממנו את מה שאמרסון מוציא ממנו. כנ"ל מוג, מיני-מוג ושאר הסינתים. לגבי האנקוק - הבחור לא צריך לנגן שופן, הוא שולט במגרש שלו ואי אפשר לשלוט בכל המגרשים.

גם אני רוצה, גם אני רוצה

בוא נראה את אמרסון מנגן את Rounds או את Feuerklavier של לוצ'יאנו בריו באותה מיומנות וFeel של גלן גולד... למעשה, אני לא בטוח שהוא ישרוד את חמשת התיבות הראשונות :) באט סיריוסלי... אני פשוט לא חושב שהרבי הנקוק קשור איכשהו לשרשור הזה בגלל זה נכנסתי לזה...

מסכים איתך

גלן גולד שולט בשטח שלו, ואמרסון שולט בשטח שלו. גלן גולד לא יעניין קהל של רוק, ואמרסון לא עומד בסטנדרטים של קהל קלאסי. לכן ההשוואה היא בעייתית מאוד.

למעלה