סקר חדש - ועכשיו King Crimson

gunr7

New member
תחסוך ממני את ההתפלצנויות

אני לא מתכוון להאשים אותך במשהו אבל אם אין לך מה להגיד לי, או במה לעזור לי,עדיף שתוותר על זה מאשר שתתנשא עליי ותגיד לי שאני פשוט לא מבין ואתה כן.

gunr7

New member
נ"ב

מה שאמרת היה פשוט גיבוב פלצני במיוחד של שטויות, ולא רק למקרה הספציפי של הסטארלס, הסבר מעמיק במילים תמיד יוכל לתאר לי מה הופך יצירה לגדולה.

cut2

New member
אל תתעצבן,

אני בטוח שהוא לא התכוון להתנשא מעליך, ושזו סתם אי הבנה... הוא בסך הכל משתמש בטיעון השחוק של אוהבי מוסיקה "סובייקטיבי-סובייקטיבי" ו"אי אפשר להסביר". שיר, לגיליוטינה!

אתה כנראה לא מבין את דברי

לא אמרתי שאתה לא מסוגל להבין את היצירה אחרי ניתוח מעמיק, אלא פשוט אמרתי, כפי שאליאב הבין ואתה משום לא, שלא נראה לי שניתוח יגרום לך להרגיש אחרת כלפי היצירה. כאילו שאם אגיד לך "יש פה פוליריתמיקה של 4 על 5" אז אתה תגיב ב"וואלה! עכשיו אני מבין למה זה גדול!". אלא אם כן ניתוח כזה היה מגלה לך דברים חדשים שלא ידעת עליהם או לא שמת לב אליהם, אבל נתתי לך ליהנות מהספק שהאזנת ליצירה מספיק פעמים בשביל להכיר אותה לעומק, והנחתי שאתה פשוט לא מתחבר אליה משום מה, למרות שרוב האנשים כן (קורה!). אבל העיקר שמיהרת לנפנף בדגל הפלצן. כמו שאומרים, בקוברה קודם יורים ואחר כך שואלים שאלות.

gunr7

New member
חשבת אולי על זה שאתה באמת פלצן?

יודע מה בסדר. אני אדיוט! ביקשתי משהו שנראה לי לגיטימי לגמרי בפורום הזה, לעומת השטויות שמקשקשים בו כל היום. לא הבנת מה ביקשתי וענית לי, כמו איזה פלוץ, שאני לא מסוגל להבין את היצירה (ויש הבדל בין להנות ממנה לבין שיסבירו לי אנשים את דעתם למה היא גאונית כל כך). אז הבנתי, אני לא מסוגל להבין את היצירה כי אני לא חנון פרוג דגול כמוך. אני מסיר בפניך את הכובע. נ.ב. לפני שאתה מאשים אותי שאני לא יודע לקרוא, תחשוב על עצמך קודם: יש הבדל בין להנות מהיצירה ולהרגיש אותה, לבין לקבל דיעה מוזיקולוגית. לא אמרתי שאני לא נהנה ממנה, להפך: דווקא אמרתי שהיא בין האהובות עליי של קרימזון. אז באמת בלי כוונה להמשיך להתווכח, אני חושב אולי שתשתוק ואל תאשים אותי בפלצנות שלך.

אבל אתה בעצמך אמרת!

"בשיא הרצינות, נראה לי שפיספסתי משהו בשיר הזה. שיר נחמד מאוד, בין האהובים עליי שלהם אבל מה כזה מדהים בו? אם זה הלחן עצמו אז אני באמת לא מבין." אתה אמרת שאתה לא מבין, לא אני. לא אמרתי שאתה לא מסוגל להבין את היצירה בשום אופן, להיפך - הנחתי שהבנת אותה, אבל פשוט לא חשבת שהיא עד כדי כך גדולה. אתה תוקף אותי סתם, במקום פשוט להסביר לי כמו בנאדם מתורבת.

cut2

New member
פתרון הסוגיה

שיר דויטש התכוון לכך שאי אפשר להסביר במילים מה הופך יצירה לגדולה עבור אדם מסויים . אפשר להסביר מוסיקולוגית, אבל הוא לא מאמין שזה מה שיסביר את הדמעות שעולות בעיני אחדים כשהם מאזינים לשיר. או בעצם - המושג 'גאונות' בקשר לשיר הזה, שביקשת שיוסבר לך, מתקבל אצל מר דויטש כחוויה רגשית סובייקטיבית, ולא חוויה אינטלקטואלית טהורה, ולפיכך הוא מתקשה להסבירה במילים. אתה, משום מה, בוחר להעלב: "לא הבנת מה ביקשתי וענית לי, כמו איזה פלוץ, שאני לא מסוגל להבין את היצירה". אני מניח שזה נובע מסגנון הכתיבה של דויטש, שלא פירשת אותו כהלכה. בכל מקרה, המקרה הזה הוא דוגמא לכשלונו של האינטרנט בנוגע לסמנטיקה, ולאי ההבנות שנוצרות כשאין פרצוף מחייך או דינמיקה בקול של הדובר. שיט.

gunr7

New member
שוב

אחלה יצירה, אבל למה מייחסים לה כזאת חשיבות?? אשמח אם מישהו יסביר לי בפירוט גם על סטארלס וגם על פרקצ'ר למה הוא חושב שהם כל כך טובים.

dpascal2

New member
מעדיף להימנע ממוסיקולוגיה בגרוש

לי זה פשוט עירבב את הקישקע הכי חזק מכל מה שקרימזון עשו,

yaronbarb

New member
הסבר בגרוש.

השיר מדהים - נעים ומורכב, נע בין הרמוניה מוחלטת לדיסוננס מכווון מדויק ומכסח וחוזר בסוף להרמוניה עוצמתית ומרגשת. שירה סוחפת נגינה וירטואוזית וגאונות בלחן. לדעתי השיר על כל מורכבותו מצליח להגיע כמעט לכל סוגי הקהל ולא רק לפרוגר הממוצע ועם זאת להגיש את המייטב בפרוג בעידון מלכותי של חבורת הארגמן. אבל זו דעתי השכלתנית שהבאה אחרי הצמרמורת שעברה לי בעורף בהאזנה ראשונה לפני הפעלת המוח. היצירה מצליחה ליגוע בך על כל מורכבותה, לעטוף אותך וזו הגאונות. היא פונה (ונוגעת) למאזין ולא רק ליוצר עצמו.

cut2

New member
אתה בטוח שאתה לא מדבר על סטארלס?

בפרקצ'ר אין שירה, עד כמה שידוע לי
.

epitaph

New member
התלבטות קשה...

בין ליזארד, סטארלס ופרקטור שהזכירו כאן. האמת שהייתי מוסיף לסקר גם את Indiscipline שלדעתי גאוני ומטורף כאחד. בסופו של דבר נאלצתי לבחור והלכתי על ליזארד. למה? כי ככה יצא באנ-דנ-דינו.

XCLASS

New member
בחרתי בIN THE COURT

האווירה,המילים והקטעים בין הבתים (בעיקר החליל) הופכים את זה לשיר האהוב עליי שלהם.

DreamINGG

New member
קשה להחליט ,

בין 21st Century Schizoid Man לבין The Court of the Crimson King בחרתי בראשון . והממ , חבל שאין בסקר את Fallen Angel ..

mobyboy

New member
אלבום או שיר ??

אלבום שאין ספק the court ושיר לדעתי starless

l o s t

New member
Larks` Tongues in Aspic, Pt. I / II

I stand alone :p פשוט השירים האהובים עלי , מזכירים טיפה את סטאלרס לדעתי וזהו

למעלה