אוקי, זה מה שתיארתי לעצמי
לדעתי רצוי לחלק את המונח "מוזיקליות" ל-2 חלקים: מוזיקליות בהלחנה ומוזיקליות בנגינה. *(זה רק איך שאני רואה את העניין - לא בטוח שזה נכון, ובטח שזה לא "רשמי" בצורה כלשהי). מוזיקליות בהלחנה היא בעצם מה שאתה התייחסת אליו - בהירות מוזיקלית, התפתחות רציפה והגיונית, מבנה כלשהו, בסיס מולחן כלשהו או תיאום בין הנגנים ויכולת של המאזין בעיקר להבין "מה הולך פה" או יותר נכון "לאן המוזיקה הולכת". מוזיקליות בנגינה היא - איך שאני רואה את זה - ה Feel של הנגן, ההשתלבות שלו עם שאר הנגנים, התזמון וה"גרוב" שלו, הפרשנות האישית שלו שבאה לידי ביטוי בנגינה וכו'. עכשיו, כל הנ"ל הם בעיני (או באוזני) המאזין בלבד. הכל תלוי למה אתה רגיל להאזין, מה אתה אוהב, ומהם הסטנדרטים שלך. מה שלי עשוי להשמע כמשהו סתמי וסתום, לך עשוי להיות יצירת מופת מוזיקלית ביותר. ב - Starless & Bible Black לדוגמא, ישנם שלושה קטעים מהאלבום שהם כביכול "לא מוזיקליים" - The Mincer, Starless and Bible Black,We'll Let You Know. בהם יש אילתורים רבים, אבל לרובם יש איזשהו מבנה\קצב\מוטיב מסויים אחיד, פחות או יותר. אני רואה אותם בהחלט כ"קטעים מוזיקליים", ובלי שום קשר, אני אוהב את רובם, ובמיוחד מהתקופה הזאת את הקטע The Fright Watch, שמתוך "The Nightwatch". אם אתה רואה אותם כ: עילגים/סתמיים/מאולתרים באופן חופשי/לא אומרים לך כלום/לא ברורים אז מן הסתם תגיד שהם לא מוזיקליים. הכל שאלה של פרספקטיבה וטעם.