סקר חדש: הדומיננטי

RamiSun

New member
סקר חדש: הדומיננטי

לפי הצעה של טל רודס איזה כלי צריך להיות הכלי הדומיננטי ביצירות הפרוג אני כמובן בחרתי בס...חחח תוצאות הסקר הקודם: רוב המצביעים הצהירו שהם שומעים מוזיקה קלאסית, אך לא הגעו לפרוג עקב המוזיקה הקלאסית. 63 אחוז.

epitaph

New member
חחח...

לך תגיד את זה לחובבי Rush שביננו. (שאני בינהם).

Rudess

New member
חחחח 2

מן הסתם גם אני מאד אוהב את המוסיקה של RUSH, וחושב שאם היו קלידים ביותר שירים שלהם אז היה יותר טוב, אבל אני מרוצה ממה שיש. לשמחתי גם ראיתי אותם במסיבת יום הולדת 30 שהייתה להם השנה בקיץ, והחבר'ה נראים צעירים יותר משנה לשנה :)

giloni

New member
אז יש Gnidrolog

הוכחה שאפשר ללכת בלי ולהשמע עם... יקי

Rubycon

New member
מן הסתם כל אחד מסתכל אחרת

על השאלה ועל המוסיקה, אז אף תשובה פה לא תהיה בעלת משמעות יותר מאחרת, לדעתי. אי לכך ובהתאם לזאת אני נאלץ לבחור בחצוצרה.

Gregor Power

New member
ברור שקלידים!

אם כי, כלי הנשיפה לפעמים מאוד חשובים. הם יכולים לתת גוונים שונים למוסיקה.

דומינה

אפשר להרחיב קצת לגבי הסקר? מה זאת אומרת "צריך להיות דומיננטי"? האם אתם שואלים משהו כמו "מעתה ואילך, איזה כלי צריך להוביל בכל הקלטות הפרוג בעולם"? ואם זה קלידים, כמו שבטח ייצא, מה המשמעות של זה? הרי "קלידים" זה לא כלי. קלידים זה ממשק שבעזרתו שולטים במחשב שפולט סמפלים שנקבעו מראש. לקלידים אין סאונד מסוים ואין אופי אחד ויחיד. אז אולי כדאי לשנות את האופציה ל"מחשב שנשלט ע"י קלידים" או משהו כזה? למרות שאז, מה זה משנה בעצם איך שולטים במחשב? זה בכל מקרה לא כלי נגינה במובן המסורתי. עד כמה שאני מבין, לומר היום "קלידים" זה כמו לומר "סאונד". אני רוצה שה"כלי" הדומיננטי בפרוג יהיה זה שאין לו סאונד מוגדר. זה כבר נשמע לי הרבה יותר טוב.

A great point.

מעולם לא חשבתי על זה ככה. אני לא בטוחה שאני מסכימה. אבל היי, כיוון למחשבה זה כבר מצוין.

Rudess

New member
דומינו

דומיננטי מבחינת המוסיקה, מי כמוך כמוסיקאי יודע על דומיננטיות של כלים במוסיקה בכלל וברוק מתקדם בפרט. ברור שלקלידים אין סאונד אחד, והורסאטיליות הזאת היא מה שעושה את הקלידים לטעמי כל כך מיוחדים, כי ניתן להביע ולהתבטא באמצעותם יותר מאשר כלים אחרים (לדעתי האישית כמובן). אי לכך, קלידים צריכים להיות דומיננטיים בפרוג. לילה טוב.

מי כמוכי

מה אני כבר יודע על דומיננטיות של כלים במוסיקה.. אני מאמין שמוסיקה מגדירה את עצמה מרגע היוולדה באוזני המאזין ויוצרת את הציפיות של עצמה. אך ורק בתוך ההגדרה העצמית הזו אני יכול לומר לך "זה מתאים" או "זה לא מתאים". מצד שני אפשר גם לראות שלגיטרה חשמלית יש סוג מאוד מסוים של סאונד ואנרגיה, שעליה אתה יכול לומר משהו כמו "בימינו העולם זקוק להרבה דיסטורשן ולהרבה חשמליות בשביל להביע את מה שאנשים בעולם הזה חווים", למשל. אבל מאחר ולקלידים אין שום סאונד מוגדר, הם לא כלי מוסיקלי אלא בסך הכל ממשק, אז אין כל כך משמעות למשפט "העולם צריך יותר קלידים". זה רלוונטי אולי רק למוסיקאים שמנגנים עליהם, ולא למי ששומע את המוסיקה מבחוץ.

RamiSun

New member
כל כלי אפשר לראות כממשק, לא?

לדוגמא גיטרה, יש פדאלים שעושים מניפולציה על הסאונד, כל מיני פיקאפים, פיקאפ-מידי. כך שגם לגיטרה בימינו אין סאונד מוגדר. עדיין קלידים הם משהו שמנגנים עליו.

בשום פנים ואופן לא

כמו שכתבת, בגיטרה עושים מניפולציה על הסאונד. לגיטרה יש סאונד שהוא -הסאונד של הגיטרה-. כמו צליל של כינור, צליל של פסנתר וצליל של אבוב. כמובן שלכל אחד מאלה יש ממשק מיוחד, אבל יש להם גם סאונד שנגזר מהתכונות הפיזיות של הכלי. הקלידים הם ממשק נטו. הסאונד שיוצא מהקלידים לא נגזר מהתכונות הפיזיות של הפלסטיק והמעגלים החשמליים שמרכיבים אותם. קלידים הם אינם כלי נגינה - הם ממשק. גיטרה היא כלי. תופים הם כלי. וכו'

kurush

New member
מה שאריק מנסה לומר

הוא שהיום סינטסייזר יכול להפיק כל סאונד, להפיק לופים, דגימות וכו'. אני חושב שהדרך הנכונה לנסח את זה היתה "כלי מקלדת" או "מקלדות מכניות" או "מקלדות מסורתיות" או משהו בסגנון. כאן אתה מתייחס למעשה לפסנתר / פסנתר חשמלי / אורגן / סינטסייזרים / מלוטרון וכו'. לדעתי השאלה הזו גם מטופשת משהו, מכיוון שזה תמיד תלוי בסוג המוסיקה ובנגן.

RamiSun

New member
אוקי, הבנתי את כוונתך עכשיו.

בזה אתה צודק. אבל בכל אופן בדרך כלל הקלידן נחשב לנגן ולא לטכנאי אולפן, ויש טענה רווחת שהוא הנגן החשוב ביותר בפרוג, שהוא עושה את ההבדל... וזאת הכוונה כאן בסקר.

Rubycon

New member
באמת אריק

כשניגשתי לענות לסקר הוא נראה לי תמוה כמו (כנראה) לך, אבל זה נראה לי כמו שאלה בסגנון של "למה אסור לגנוב" עד שלא גונבים לך איזה גיטרה בסכום 5 ספרתי או איזה עציץ גראס איכותי, אתה לא מבין *באמת* למה לא לגנוב. אפשר לדוגמא לנסות להשוות בין הריצות של ג'ורדן רודס לבין החבטות של הפסנתר עם ה bass boost של Univers Zero, או בין החצוצרה של דיזי גילספי לזו של של ז'אן-פייר סוארז מ Art Zoyd, אבל עד שאתה לא מבין על בשרך שכל כלי הוא בסה"כ תצריף מסוים של מדירויות ואמפליטודות יחסיות, וטו לא, כי כל השאר כמעט מודולרי לגמרי, אין מה לדבר. זה כמו שתשאל אם בפרוג גיטרות של פנדר או של גיבסון צריכות להיות דומיננטיות.

למעלה