סקר חדש בפורום

vered4

New member
טוב לדעת

נקווה שתשמור טוב, ומאחר אין לה חברות להתחלף איתן, בעיה אחת נפתרה. (דרך אגב, אני לא עשיתי).

וישנה גם בעיה ש...

הרבה מורים לא יודעים להעביר את החומר. תוסיפו על זה שיש כמה וכמה מקצועות שכל תחילת שנה חוזרים על החודשיים האחרונים של השנה הקודמת ואתם מקבלים בזבוז זמן שלא יאמן. עוד דבר, ישנה בעיה רצינית בשיטת הלימוד ביסודי ובחטיבה כך שכאשר הילדים מגיעים לתיכון, או שאין להם הציונים להתקבל לתיכון ברמה או שהם פשוט לא יודעים להתמודד איתו כי זה עולם אחר. מדברים שאני שומע, למורה היום יש פחות כלים להתמודד עם אי הכנת שיעורי בית, הפרעות וכדומה מצד התלמידים כך שהוא פחות יכול להביא אותם ללמוד. לא רק התלמידים החלשים והמפריעים אלא גם הבינוניים והחזקים שמאבדים זמן לימודים. אז לא, אני לא מציע לגמרי לבצע הפרדה בין החזקים לחלשים יותר (למרות שזה נחוץ למשל במקצועות כמו מתמטיקה ואנגלית ואכן יש החלוקה לקבוצות ואחר כך ליחידות לימוד) אלא צריך להחזיר את הכח הסמכותי שהיה פעם למורה, שכאשר המורה היה עומד בכתה זעוף הכתה הייתה משתתקת אחקי כמה רגעים במקום להמשיך להתפרע...

DizzyMissLizzy

New member
גם לי יש בעיה עם הסקר

האפשרויות מנוסחות בצורה מגמתית, כך שדי ברור מה דעתה של עורכת הסקר (אלא אם כן היא ניסחה אותן בכוונה ב"הפוך על הפוך" כדי לבלבל את האויב) למשל: בתשובה א: מוצגים היתרונות בתשובה ב: מוצגים יתרונות רבים יותר בתשובה ג: מודגשים החסרונות אני דווקא בעד העלאת רמת הלימודים ובעקבותיהם רמת הבחינות, אבל לא אצביע לסקר בדרך שבה הוא מנוסח.

AYELET1

New member
ניסוח מגמתי?

לאו דווקא. מה שכן, מתאורך עולה, שאכן עלית בדיוק על דעתי, כך שכנראה יש ממש בדבריך. אבל האם חשבת על כך , שאולי הניסוח כזה לא בגלל התוצאות , שאני רוצה , מנסה ומשתדלת להשיג (על מי ישפיע סקר, שנערך בצורה לא מבוקרת כזו?
)), אלא כי אכן דעתי בנושא, השפיעה באופן בלתי מודע על הניסוח??? כל הסקר נועד כדי לתרום עוד משהו לדיון בנושא. מי שרוצה- שיצביע מי שלא- גם כן לגיטימי. יכולה סתם להוסיף את דעתך בנושא רמת בחינות הבגרות, ללא השתתפות בסקר...

DizzyMissLizzy

New member
איילת, אני בטוחה בכך

שדעתך השפיעה באופן בלתי מודע על ניסוח השאלות. אם כן, כשעורכים סקר, יש להזהר מאד בניסוח האפשרויות, כך שלא תהיה השפעה של העמדה האישית. לא נורא, בפעם הבאה...

למעלה