סקר חברות

mosheTheOnly

New member
סקר חברות

דרגו את החברות הבאות לפי מי יותר "שווה": שכר, יחס לעובדים, שווי המתכנת אח"כ בשוק העבודה וכ'ו. אשמח אם תפרטו למה חברה אחת "שווה" ואחרת פחות (ועל מי בעצם אתם הייתם הולכים). אמדוקס, PTC, convergys, מוטורולה, אינטל, צ'קפוינט.

® רן

New member
שאלה לא רצינית

- היות ואין אף אחד שעבד בכל החברות האלה, כל תשובה תהיה חלקית. - כל הפרמטרים שציינת: שכר, יחס, שווי אח"כ בשוק - הם תלוים לא רק בשלט עם שם החברה שתלוי על הדלת אלא במשרה ובתפקיד הספציפי שתמלא, ובכישוריך בעובד. האם אתה מדבר על משרת QA, תוכנה, חומרה, ניהול פרוייקטים, IT, שיווק, מכירות או משאבי אנוש? וגם בתוך המחלקות, יש מי שמרוויח יותר ומי שמרוויח פחות. - החברות האלו עוסקות בתחומים שונים לגמרי, ומעסיקות אנשים בעלי פרופיל שונה, העדפות שונות וכישורים שונים. הבחירה על "מי ללכת" היא סובייקטיבית לחלוטין וגם השווי אח"כ למעסיק עתידי - הכל תלוי לאיזה מעסיק ועד כמה הנסיון שרכשת רלוונטי אליו.

mosheTheOnly

New member
מדובר על תוכנה

ואני בטוח שיש איזשהו "שווי" בשוק לכל אחת מהחברות. בוא נפשט את העניין ונשאל לאיזו חברות מהרשימה הנ"ל אתה היית מעדיף ללכת. או האם עבדת/שמעת דברים חיוביים או שליליים בנוגע לעבודה באחת מהחברות האלו.

® רן

New member
אני?

מה זה חשוב לך לאיזו מהרשימה אני הייתי מעדיף ללכת? מה אתה יודע עלי ועל השאיפות שלי? אני אישית לא הייתי הולך לאף אחת מהן. אני מעדיף סטרט-אפ של 10 אנשים שעלול להיסגר מחר בבוקר מחוסר תקציב, אבל עם סיכוי של אחד למליון להפוך למיקרוסופט הבאה, אבל זה אני. מבין הרשימה שנתת: אינטל - לא מתאים לי כי הם ממוקמים בירושלים, חיפה וקרית גת - רחוק מאיפה שאני גר. אתה אולי גר במקום אחר ממני. אמדוקס - עזוב... PTC, Convergys - אני לא מכיר בכלל, לא יודע אפילו מה הם עושים. מה שמשאיר אותנו עם מוטורולה וצ'ק פוינט - שתי חברות טובות, בעיקרון. השאלה לאיזה תפקיד, לאיזה משרה, לאיזה מוצר. גם בתוכנה יש תחום אפשרויות גדול.

® רן

New member
אמדוקס

לאמדוקס יש שם בשוק של "ספינת עבדים" עם צוות פיתוח ברמה נמוכה, ותחלופה גבוהה של כח אדם. אני אסייג ואומר שלא עבדתי שם מעולם והדעה שלי מבוססת על שמועות ודעות של אנשים אחרים.

KajaGugu

New member
אכן...

יש לי אולי 10 מכרים שעובדים שם, כולם לא מרוצים והמליצו לי לא לעבוד שם. אין ספק שיש לחברה שם רע, מאידך כמעט כל מי שאני מכיר שעובד שם שרד את השנים הקשות ולא פוטר.

mosheTheOnly

New member
לא המליצו מאיזו סיבה?

יחס גרוע לאנשים? משכורת נמוכה? לא עושים כלום? עובדים קשה מדי?

KajaGugu

New member
כמה דברים

המשכורות של כל מי שאני מכיר שעובד שם הן נמוכות ממה שהוא יכל להשיג במקום אחר. שמע קטע מטורף: חבר שלי שעבד שם רצה להחליף את האוטו שלו מהליסינג לרכב יותר רציני, בכל חברה זה נהוג, העובד במילא משלם מכיסו על הרכב אז מבחינתם הוא רשאי לקחת מה שבא לו. באמדוקס אמרו לא! לא הסכימו. אמרו לו שמאחר ולבוס שלו יש רכב כמו זה שהוא מבקש הם לא יכולים להרשות לו כזה, לא יתכן אצלם שבוס ועובד יסעו באותו רכב. ממש כמו בצבא, מה שעניין אותם זה הדאווין וההירככיה. זה היה לפני כמה שנים ואולי היום כבר שינו את זה. אני עבדתי במקביל אליהם בחו"ל, הטיסה ערכה 10 שעות, לילה שלם. החברה של אמדוקס הגיעו משדה התעופה למלון ואפילו לא עלו להתרחץ בחדר אלא השאירו את המזוודות בלובי ורצו למשרדים לעבוד עד הלילה, כל זה אחרי טיסה של 10 שעות ועוד שעה שעתיים המתנה לפני ואחרי הטיסות. אני שומע מאנשים שעובדים שם המון ביקורת ותיסכול, בד"כ אנשים נוטים להתבכיין לגבי מקום העבודה אבל אצל עובדים של אמדוקס אתה שומע את זה הרבה יותר. מאידך, אף אחד מאלה שתמיד מתלוננים לא עוזב, קח גם את זה בחשבון.

mosheTheOnly

New member
אין לי שום כוונה להתעמת איתך פשוט..

יש לי כמה אופציות לבחור ואני תוהה מה עדיף (יש לציין שאני בתחילת דרכי).

® רן

New member
גם לי אין כוונה להתעמת

אני מנסה להראות לך שאתה לא שואל בכיוונים נכונים. נשאל שאלה אחרת לדוגמא: איפה בארץ עדיף לגור? בתל אביב? בקיבוץ בצפון? בעיר בפריפריה? בהתנחלות בעזה? כל אדם וההעדפות שלו - אין "טוב" "לא טוב" אבסולוטי. ואיפה שאני גר (או איפה שרוב אזרחי מדינת ישראל גרים) לא בהכרח יהיה טוב גם לך. אתה צריך לחשוב יותר בכיוון של התפתחות מקצועית. איזה תחומים מעניינים אותך ובמה אתה רוצה לעסוק ולהתמחות? אחרי שתענה על זה, חפש עבודה בכיוון שהגדרת לעצמך. תשאיר ראש פתוח לשנות כיוון אם תראה שטעית בבחירה. השאלה שלך קיבצה ביחד חברות מאוד שונות שעוסקות בתחומים שונים - אתה צריך ללמוד קצת על מה כל אחת עושה ומהם התחומים, לפני שתוכל לשאול את השאלות הנכונות.

mosheTheOnly

New member
בכל החברות הללו

יש משרות ב-C/C++..פעם לתקשורת, פעם לבילינג ופעם למעבדים..

גלעד ש

New member
איך אפשר לדרג אותם?

מה הקריטריונים? באינטל, למשל, הייתי כמה פעמים בראיונות והיחס בראיון היה משפיל ואפילו פוגע. יצאתי בהרגשה רעה מהראיון כי בעצם רק ניסו להכשיל אותי ולהראות לי כמה אני לא יודע כלום, למרות שלדעתי הידע שלי לא נפל מרמת הבוחנים אותי. אבל זה לא משנה. יש עוד חברות עם יחס יותר נאה ומשכורות יותר יפות לדעתי.

dandashit

New member
מה קיבלת הצעות מכל אלו?

כרגע לדעתי תמצא חברות שמתמחות בתחום שךף, תשלח קורות חיים, ושיהייה לך מששהו קונקרטי, תחזור אלינו עם שאלות על החברה עצמה אם אתה בתחילת דרכך, אל תהיה כזה בררן, יש כאן אנשים עם נסיון של שנים שמחפשים עבודה

למעלה