סקר המלוכה הגדול

הוא יצא למלחמה במלך המשוגע, הדיח אותו

יכל לשבת על הכס, אבל בחר לנהל את הצפון, בשקט שלווה והצלחה, תוך כדי שהצפון אוהב אותו, כמו בן גוריון שירד לשדה בוקר

CallMeCavanaugh

New member
אתה מתבלבל

הוא סייע לרוברט במלחמה שנכפתה עליהם, לא יצא למלחמה.
הוא לא הדיח את המלך המשוגע - טייווין לאניסטר עשה את זה.

ומה נשאר? זה שהוא לא רצה למלוך? זה מה שיעשה אותו למלך טוב?

אתה נכנס לדקויות...

הוא בעצם יצא למלחמה או שהמלחמה נכפתה עליו...
הוא לא הדיח בפועל אלא רק סייע למאבק...
אתה לא לא חייב לבחור בו אני כן, לילה טוב

CallMeCavanaugh

New member
דקויות?

מי הכריז על מלחמה זה דקויות? מי הפיל את המלך? אלה שאלות קריטיות, ממש לא מדובר כאן בניטפוקים.

boby25

New member
אם לא טיוון אז נד

אם טיוון לא היה בוגד במלך המשוגע אז נד היה כובש את מעלה המלך אבל אחרי קרב.

טיוון בחר את הצד החזק ובגד במלך בדקה ה90 של המלחמה כמו פחדן!

לעומת טיוון, אם נד היה משרת את המלך בחיים הוא לא היה בוגד.
בקשר לכבוד של נד אם כדי להיות אדם כמוהו או לא (גם אם תמות בגלל הכבוד שלך)... אז נד חונך להיות כזה ודורות שלמים של סטארקים למדו וגדלו לחינוך כזה.
נגיד נד היה משקר מתחמן ומרמה ככה היו ילדיו ודורות אחריהם! אז לפעמים כדי להיות נאיבי ומרובע במיוחד אם חונכת לדרכים כאלה.

והפלוס במלך כמו נד שאם יש כבר מלחמה 1. הוא היה מנהל אותה בדרך הכי טובה 2. המלחמה הייתה מוצדקת והכרחית מכל הפחינות.
תיקחו את סטאניס לדוגמא שלדעתי הוא הכי דומה להתנהגות של נד מבחינת הכבוד וכו..
כל הבתים הגדולים והקטנים בכל הממלכה לא שלחו כוחות לחומה חוץ מסטאניס. אז לפעמים אדם שיש לו ערכים זה עניין של חיים ומוות!
כי אם לא היה שולח אנשי הפרא היו כובשים את כל וסטרוז בזמן ששאר הבתים דואגים לתחת שלהם.

בקיצר הסטארקים הם הבחירה שלי

CallMeCavanaugh

New member
ממש לא בטוח

אם טייווין לא היה בוגד, הוא היה נלחם לצד המלך, ואז ממש לא בטוח שנד היה מצליח לכבוש את מעלה מלך.

boby25

New member
לא בטוח

אני לא מכיר את גודל הכוחות שהיו איתו אבל הבנתי שהוא לקח כוח מצומצם למעלה המלך. אז אם היה נתקל בכוחות של טיוון ושל המלך הוא היה מחכה לשאר הוכוחת של רוברט אני מאמין.

תקן אותי אם אני טועה הכוח המצומצם שהיה עם נד זז לאחר מיכן לכיוון אחותו בדורון לא?

CallMeCavanaugh

New member
אני לא לגמרי סגור על זה

אבל עד כמה שאני זוכר, נד לא ציפה להיכנס למעלה מלך ללא שום התנגדות. הוא התכונן למצור, והופתע לגלות את השערים פתוחים.

ולא, הוא לא לקח איתו את הכח שהיה איתו לדורן. אלה היו רק הוא וכמה חברים, ומכל החברים האלה רק הוא ועוד אחד שרדו. אם היה שם כח, אפילו קטן, אפילו של עשרה אנשים, זה היה הורס את כל התיאוריה הנפוצה על ההורים של ג'ון.

boby25

New member
לזה התכונתי

אז אתה משלים את מה שהתכוונתי.
הוא הגיע למעלה המלך בשביל מצור, זה לא משנה כמה צבאות היו שם כי במצור הוא חוסם את ההספקה ולא מנסה להיכנס לעיר.
ככה שבמצור אחרי יום יומיים שאר הכוחות של רוברט ידביקו אותו.

נד מיהר למעלה המלך, אולי בשביל להתקרב לכיוון של אחותו כמה שיותר מהר? (אחרי מעלה המלך)
ןלא הבנתי למה אם הוא יהיה עם 20 או 100 חיילים זה יקלקל את התיאוריה?

CallMeCavanaugh

New member
למה התיאוריה לא עובדת אם נד לא לבד

אם חוץ מנד והאולנד ריד עוד מישהו היה חוזר ממגדל האושר, כולם היו יודעים שג'ון הוא לא בנו של אדארד, וקייטלין גם היא הייתה מגלה את הסוד יום אחד. סביר להניח שבמקרה כזה רוברט ונד כבר לא היו חברים, כי רוברט היה רוצה להרוג את ג'ון, ומיותר מסיבה אחת.

בקיצור - התיאוריה עובדת רק אם נד הגיע למגדל האושר עם קומץ חברים וחזר משם עם חבר אחד בלבד, ובלי שום חיילים.

למעלה