זה קשה -
ים לספרים
קודם כל, נבדוק את אלה שבכל זאת היה להם פוטנציאל להיות מלך (לא כמו ג'ון שלג שכרגע הוא סתם פשוט עם):
נד - היה יכול להיות מלך מעולה: הוא איש טוב, מלא אהבה וחום, מצביא ולוחם מעולה, אינטלקואלי וחכם וכנראה האיש עם הכי הרבה כבוד והוגנות בארץ הזאת. הדבר היחיד שבעייתי בו הוא שהכבוד שלו יכול לעוור אותו ולגרום לו לעשות מעשים די מטומטים כדיל "לעשות את הדבר הנכון", ולהוכחה - תראו מה קרה לראש שלו.
רוב - גם הוא מצביא מעולה ואדם שעל אף היותו רם מעלה עדיין יודע לגלות הבנה וסימפטיה לאנשים היותר פשוטים, אבל לצערנו הוא לא פוליטקאי טוב במיוחד ולא תמיד נוהג לחשוב צעד אחד קדימה (ההוצאה להורג של ריקארד קארסטארק, אי ההגנה על הצפון, החתונה עם ג'יין ווסטרלינג).
רוברט - מצביא מעולה, אבל עצלן, בזבזן, חרמן, שיכור, שמן וגס רוח שבכל הרבה מובנים. אם כי את כל זה אפשר להאשים על העובדה שהוא נפגע קשה נפשית בעקבות מותה של ליאנה.
ג'ופרי - מטורף, סאדיסט, שוביניסט שחושב שכל הקטע של מלוכה זה סתם משחק ילדים. כל-כך לא.
דאינריז - לעזאזל עם כל "החביבית הקהל" וכל החרא הזה, לא הייתי רוצה אותה בתור מלכה: היא אומנם חביבה וסבלה הרב ובאופן טכני יש לה זכות על הכס, אבל יש לזכור שגם לטרגריין הראשון לא הייתה שום זכות על ווסטרוז והא כבש אותה מרצונו החופשי, ועל כן היא ירשה מהבית שלה את שאפתנות ונקמנות היתר ("אנחנו נשרוף את כולם כי לקחתם לי ת'כתר!"), ונראה שזה יכול לעוור אותה, הרבה.
טייווין - בתור שליט, הוא היה יכול להיות מעולה: הוא טוב בכל הקשור לחוק, כלכלה וצבא, אבל יש לו קצת שריטה בכל מה שקשור לכבוד והערכיות של המשפחה שלו והקרובים אליו. הוא בסופו של דבר המלך הכי פחות גרוע שיכל להיות, לדעתי כל השנאה אליו נובעת רק מהיחס שלו אל טיריון, שבואו נודה, לא מעיד כלום על איך הוא בתור מלך.
סטאניס - אדם שהוא אומנם קר ושמרן באופן קיצוני, והוא לא מתפשר על שום דבר. אבל חשבו, הוא מעולם לא עשה משהו שאינו צודק מלבד הרציחות בקץ סופה, הוא כנראה האיש הכי מנוסה בשלטון שם (ביחד עם טייווין) וכפי שהפעולות שלו בצפון מוכיחות, הוא בהחלט היחיד שם שאכפת לו מהממלכה ולא רק מעצם היותו המלך.הוא אומנם היה פועל ביד קשה כנגד פורעי חוק ומורדים ופה ושם הייתה מתקיימת הוצאה להורג או שריפת כפר שאולי באמת, אבל בגדול, אי ההסכמה לפשרה שלו יכולה להציל הרבה מאוד נפשות. בנוסף, הוא נתן אדמות ואת פאקינג תואר ימין המלך למלח פשוט שהיה החבר הכי טוב שלו, מה שמוכיח שלא אכפת לו ממה שהאדם הוא מבחוץ, אלא מבפנים. חוץ מזה, הוא גם כנראה המצביא הכי טוב מבין כולם פה, אז לא הייתי מודאג אם הוא היה ממונה על הביטחון.
רנלי - הוא אולי כריזמטי , אבל הוא לצערנו גם אדם שלא עבר את תקופת הבגרות שלו מבחינה מנטלית. הוא בזבזן, צעקן, תמים מאוד ובעל אפס כוח כאשר זה קשור למלחמה. הוא היה עורך משתים ומפריז בפאר הממלכה במקום לטפל בפשיעה או במלחמות.
אז, מבחינתי - סטאניס.