סקר בנושא: "יופי משחית"

puma141

New member
מה לא הבנת?

כתבת שכל דבר שמוקצן-מצריך טיפול מיוחד.
לזה התכוונתי שכתבתי "הכל במידה".

לגבי הרב שכתבת שם?
שוב-עניין הטיימינג בחיים של אדם אטרקטיבי במיוחד, חשוב מאוד.
אם הוא בשל וחכם-מן הסתם הוא כבר פחות מתיחס ליופי שלו.
אם הוא צעיר ומחפש את עצמו, מקבל מהעולם כל מיני ריקושטים קיצוניים שמתעניינים רק בחיצוניות שלו,
הוא יוצר לעצמו איזו דפקה אוטומטית בד"כ זמנית.

מקווה שהבנת הפעם:)

לא הייתי קורא לזה השחתה

מה שקורה זה שדברים באים על חשבון דברים
עקב הביקוש של היקום
למשל מי שהיופי/מראה חיצוני (או אפילו כל דבר)
זה בא על חשבון דברים אחרים שהוא לא פיתח באישיות שלו
מהסיבה שהוא לא נזקק לו לעתים קרובות, כי משהו אחר "פותח את הדלתות" (מראה חיצוני לצורך העיניין)
איזה כלים אתה דואג להם יותר, אלו שאתה משתמש בהם לעיתים תכופות או אלו שאתם משתמש בהם פעם ב.....

סוג של אבולוציה

אני לא אומר שזה קיבעון שאי אפשר לצאת ממנו (מה"מינוסים")
אבל זה חוקי המשחק

אתה מקבל מפה ונותן משם
מה לעשות לכל דבר יש מחיר
(זה תופס לגבי נשים וגברים)

יופי חיצוני

לא משחית.
יופי פותח דלתות.
בסופו של דבר יופי חיצוני דוהה, אז אדם שמסתמך אך ורק על היופי שלו ידפק כשהיופי הזה ילך לאיבוד.

טוב

אז לא הבנתי מה קשורה דוגמת עורך הדין.
אם אתה מדבר על ממון - אז לא. עורכי דין לא מרוויחים כזה להיט, רק הוותיקים או המפורסמים. שילך ללמוד ראיית חשבון או שילך להיות מהנדס... שם יש סיכוי לכסף.
חוץ מזה, מה יתן לו/ה להיות יפה ומושחת בצעירותו ואז בסוף לגמור בתור עורך דין נבלה?

אני התכוונתי שהוא לא ידפק (או היא) אם הוא יפתח את הכישורים החברתיים שלו, את העולם הפנימי שלו ויעבוד בשביל להשיג משהו.

ממש כמו ילד עשירים שנולד עם כפית זהב בפה אבל חבר כישורים בעליל.

התשובות שלי

1. בהחלט, היופי החיצוני מסוגל להשחית את הנפש. ככל שהאדם יפה יותר חיצונית, כך יש לו סיכוי גבוה יותר להיות אנוכי.

2. ללא צל של ספק, נשים הרבה יותר מועדות להשחתה לדעתי.

3. יש לי דוגמאות נהדרות לנפש נשית שהושחתה (הפכה אנוכית להחריד) ע"י יופי. אני אתן פה לינק לפוסט שלי מהעבר, בו העתקתי בצורה אקראית את המלל החופשי של 8 בחורות מאתר ההיכרויות JDATE. ארבע בחורות היו עם מראה חיצוני של דוגמנית (גוף פיצוץ, פנים יפהפיות...), וארבע בחורות היו עם מראה חיצוני ממוצע. אני מזמין אתכם שוב לקרוא מה כל אחת כתבה על עצמה.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1365&MessageId=160610500

בקצרה, הדוגמניות כתבו במלל החופשי רק מה הן רוצות מהגבר (שיהיה ככה, שיעשה ככה..), בעוד ממוצעות המראה, התמקדו במלל החופשי בעיקר במה יש להן להציע לגבר. ההבדל בין הטקסטים מבחינת רמות אנוכיות - לא פחות מתהומי.

ואני רק רוצה להוסיף על תשובתי לסעיף 2

שהסיבה שנשים כל כך יותר מועדות להשחתה בגלל מראה חיצוני, היא כמובן בגלל שגברים מיחסים הרבה יותר משקל למראה חיצוני של האישה, מאשר האישה אצל הגבר (וזה לא שנשים לא מייחסות חשיבות של מראה חיצוני אצל הגבר, זה פשוט שאצל גברים החשיבות של המראה החיצוני היא ברמת החולני).

ודבר אחרון, לצערי הרב...

אני רואה בפורום הזה רמת מתאם גבוהה וברורה (אצל הנשים) בין יופי לאנוכיות (לפחות לפי איך שזה מתבטא בעניינים הנוגעים להתחלות קשר).

Anna Vasserman

New member
דניאל,

נראה כי אתה סובל מבטחון עצמי נמוך מאד.
אתה מאד רוצה להשיג בחורה יפה, אבל אתה כנראה לא מצליח (מסיבות כאלה ואחרות, שאחת מהן זה שאתה מסרב בתוקף לחזר אחרי בחורה), אז אתה מתעצבן, ומחפש למה בחורה יפה זה רע.
מכיר את משל השועל והענבים של קרילוב? אם לא, צירפתי לך שתקרא...

בכל מקרה, אני לא יודעת האם אתה אדם יפה או לא, אבל מה שבטוח זה שהנפש שלך מושחתת.
אני בחיים לא רוצה להעליב ולפגוע בכוונה.
אבל אתה כן.
אתה יורד לרמה של להגיד לי שהחבר שלי רק מנצל אותי ובסוף יזרוק אותי.
זה לא ממש מזיז לי, כי אני יודעת מה קורה באמת, אבל עצם זה שאתה בכלל מעיז לכתוב לי את הדברים האלה – זה רק מראה שאתה אדם רע שמנסה לפגוע. שמנסה להכאיב.

אין לי שום כבוד אליך, דניאל, וגם לא לפוסט הזה שלך בוא אתה מנסה לרמוז שהנפש שלי מושחתת :
"אנה בונה על המראה החיצוני שלה כדי שישיג לה מחזרים פראיירים. היא דואגת ממה שהיא רואה פה. בהחלט מבין אותה."
"אני רואה בפורום הזה רמת מתאם גבוהה וברורה (אצל הנשים) בין יופי לאנוכיות (לפחות לפי איך שזה מתבטא בעניינים הנוגעים להתחלות קשר)."

אני, מושחתת שכמותי, לפחות מתייחסת לכל אדם בכבוד - לעומתך, איש נאור שכמוך. ולעולם לא אנסה לפגוע במישהו כי הוא חושב אחרת ממני (לגבי חיזור, או כל עניין אחר).

KUK NICK

New member
אני לא רוצה להתערב בניכם

אבל דבר אחד בטוח - את לא מתייחסת לכל אדם בכבוד.

עצם זה שיצרת פוסט שמסקנותיו הוא פיסלת הגבר הישראלי על סמך מדגם מיצג של 4 גברים אירופאיים, מעיד על חוסר כבוד למיליוני בני אדם ישראלים שאת לא מכירה.
כמו שמובא במשפט שאת כתבת: "למעשה הטבלה הזו מסבירה למה אני אישית נרתעת מגברים ישראלים ומעדיפה בבירור את האירופאיים."

המשפט הזה סותר לחלוטין את המשפט הזה :"לפחות מתייחסת לכל אדם בכבוד".

להתייחס לכל אדם בכבוד זה אומר לדון כל אדם לגופו של עניין ולא לגופה של אוכלוסייה מסוימת - ולזה קוראת היהדות "שנאת חינם" כלומר לשנוא/לפסול אדם שאין לנו שום הכרות איתו. [אני לא אומר שאת שנאת אבל זה מבוסס על אותו עקרון]

אם היית אומרת - אני רוצה גבר ארופאי כי אני לא אוהבת גבר שמדבר עברית - לא הייתי אומר כלום מאחר וזוהי עובדה שאי אפשר לברוח ממנה.
אם היית אומרת - אני רוצה גבר ארופאי כי אני לא אוהבת אבר מין שנימול - לא הייתי אומר כלום מאחר וזוהי עובדה שאי אפשר לברוח ממנה.

אבל את ביססת את התזה שלך על פתחת דלתות במסעדות, על תשלומי חשבון, צורת לבוש וכו' .. דברים שמשתנים מאדם לאדם.
ככה שלא ברור לי איפה הכבוד לכל אותם גברים שכן עושים את הדברים הללו... שאגב אני לא נמנה איתם כי אני סתם קמצן אגואיסט שלובש גרבים עם מכנסיים קצרים.

Anna Vasserman

New member
קודם כל

זה שכתבתי שאני נרתעת מגברים ישראלים, לא אומר שאני לא מתייחסת אליהם בכבוד.
יש לי המון חברים ישראלים – למעשה כל החברים שלי ישראלים. אבל לצאת עם ישראלי לדייט- כן זה מרתיע אותי.
לא העלבתי אף אחד, לא קיללתי אף אחד, לא הצבעתי על תכונות אישיות כשליליות (מכוער/טיפש/נפש מושחתת וכו') אלא הצבעתי על צורת התנהגות במקרה ספציפי.
דווקא להגיד למישהו שאני לא רוצה להיות איתו כי הוא דובר עברית או נימול – זה יותר פוגע. וכאן דווקא אין כבוד. כי זה משהו שלא משפיע על אישיות הבן אדם, וזה גם משהו שהוא לא יכול לשנות.
מה בסך הכל אמרתי? תקחו דוגמא מאיך שהאירופאים מתנהגים בדייט. זה הכל. אני לא רואה כאן שום חוסר כבוד.

חוץ מזה לא ירדתי על אף אחד ספציפי. כשאני אומרת שאני מתייחסת בכבוד לכל אדם – אני מתכוונת לכל אדם ספציפי איתו אני מתקשרת.
אני לא ירדתי ספציפית על דניאל. וגם לא על אף אחד אחר. דיברתי באופן כללי על גברים.
אבל דניאל כן ירד עליי באופן ספציפי, והזכיר את השם שלי לא פעם בהקשרים שליליים.
בכל מקרה, אני מבינה את זה שאתה לצידו. זה כי הדיעות שלך יותר מסתדרות עם שלו, ולא מסתדרות עם שלי. זה בסדר. זה טבעי...

KUK NICK

New member
מספר דברים:

1. מה שיש לך עם דניאל לא מעניין אותי. ואני והוא לא פעם ולא פעמיים בדעות סותרות לחלוטין ככה שאי אפשר להאשים אותי שאני לצדו. אני אומר את מה שאני חושב ולפעמים זה גם מה שהוא חושב.

2. אם את חושבת שבגישתך את מתייחסת לגברים הישראלים בכבוד, אולי כדי שנגדיר מהו "כבוד" מאחר והדבר האחרון שאת עושה זה לתת כבוד לגבר הישראלי.
לתת כבוד אומר לתת "מקום" לאדם אחר על חשבון הרצונות שלך.
אם אבא שלי מגיע אלי הביתה ואני נותן לו את הכורסא הקבועה שלי למרות שאני רוצה לשבת עליה, משמע אני מכבד אותו כי אני מוותר על רצונותיי בשבילו.
אם אשתו של פלוני מבקשת ממנו שלא יעשן סיגריות לידה כי זה מפריע לה, אם הוא עושה זאת, סימן שהוא מכבד אותה כי הוא מוותר על רצונותיו בשבילה.

הצורה שאת הסברת את שלילת הגבר הישראלי מבחינת פוטנציאל רומנטי מצידך הוא חוסר כבוד מאחר ואת צריכה לתת "מקום" לכל אחד לנסות לראות שאולי יש בו את מה שאת מחפשת ולא שלילה גורפת מראש של אנשים שאת בכלל לא מכירה.
תביני - אני ממש ממש ממש לא אומר לך לאיזה סוג של גבר להימשך, ולכן קביעת עובדה של "אני אוהבת אתיופים והוא לא אתיופי" זה לא חוסר כבוד זה מצב נתון של משיכה לסוג של מראה מסוים ואין בזה שום פסול.
יש פסול בלפסול אדם מראש שאולי דווקא יש בו את מה שאת מחפשת בגלל שהוא ישראלי.

3. לצורך העניין בואי נחשוב יצירתי לרגע.
האם יש גבר ישראלי אחד לרפואה בכל מדינת ישראל שכן עונה על הדרישות שלך ? בטוח שכן. אין לי ספק שיש אפילו כמה כאלה שכן פותחים דלתות וכן משלמים חשבונות.
עכשיו דמיני שאת אומרת להם בפרצוף את מה שאת חושבת על הגבר הישראלי מבלי שאת יודעת שהם דווקא כן בעלי "התנהגות ארופאית".
האם זה מכובד לדעתך ?
זה בדיוק מה שעשית, מאחר ואני בטוח שאפילו בפורום הזה יש גברים כאלה, והם עושים את מה שהם עושים מכל הלב ואת פסלת אותם מבלי להכיר אותם ואני בטוח שזה מבאס אותם.
לכן אסור ליצור הכללות וצריך לדון כל אדם לכף זכות ולגופו של אדם.

Anna Vasserman

New member
תקרא שוב את פוסט ההשוואה שלי

כתוב שם בפירוש שזו הכללה גסה וגם הקצנה מסוימת.

לא שכנעת אותי שאני מתייחסת בחוסר כבוד לאנשים שאני מתקשרת איתם.

עם זאת, אם פגעתי במישהו שלא במתכוון, אני מתנצלת.

KUK NICK

New member
קראתי שוב

ולא מצאתי שום דבר חדש.

כתבת פוסט שמכיל סתירה לוגית קשה מאוד שהרי אם את כותבת: "מדובר בהכללה גסה ואף הקצנה מסוימת".

אז אם מדובר בהכללה גסה ומוקצנת אז כיצד המסקנות שלך כל כך נחרצות ? : "למעשה הטבלה הזו מסבירה למה אני אישית נרתעת מגברים ישראלים ומעדיפה בבירור את האירופאיים".

זה כמו שאני אכתוב : "אני יודע שזו הכללה גסה אבל התכתבתי באינטרנט עם בחורה שקוראים לה אנה והיא הרגיזה אותי" מסקנה : "בחורות בשם אנה לא מתאימות לי".

העובדה שעדיין לא שכנעתי אותך שאת מתחייסת בחוסר כבוד זוהי בדיוק הבעיה שלך, אין לי ספק שאם היית יודעת מהו "כבוד" לא היית נוהגת כך, מאחר ואת עושה רושם של בחורה ערכית - רק פשוט את מסתמכת על מה שאת מזהה ככבוד ולא מה שהוא כבוד באמת.

למעלה