סקר בחירות:

צורי80

New member
אתה כנראה שוכח את חברון

הטבח שנעשה בחברון בתרפ"ט לא נראה לי מזהיר במיוחד בניגוד לכך בארה"ק תשס"ו המדינה משלמת לאברכים אז אתה בטוח שאתה רוצה לחזור לתרפ"ט?

בני ברק

New member
זוכר

המון צרות עשו התושבים הערבים לתושבי ארץ ישראל היהודים, אבל אל תישכח שמאז הקמתה של מדינת ישראל הרבה יותר נירצחים יהודים ע"י ערבים יש בה. האם צריך למנות לך את מס' האזרחים היהודים שנירצחו בידי הערבים? ובקשר למדינה שמשלמת לאברכים....אין מדינה אין תשלום לאברכים, הכי טוב! לא?

אנדרי ז

New member
לשינוי

(אילו היינו בארץ במועד הבחירות) אבל נוכח ריצתה הצפויה של שינוי המחודשת בבחירות הקרובות, לא קצת מוקדם להכריז על מוות בטרם עת?

אנדרי ז

New member
אני יודע שאתם מתעקשים להרוג אותה

אבל אני מציע שתיקחו את היבבות על מר גורלכם למקום אחר. פה אנחנו עסוקים בשיקום ההריסות שהשאירו לנו.

אני יודע למי אני מצביע

ההורים שלי לעומת זאת עדיין לא החליטו סופית למי, מה שבטוח שלא לשינוי בשום מתכונת.

טדי 31

New member
מצביע יש: שינוי מייצגת אותנו

אנחנו מתים? גם אחר משמרת לילה איני מת מעייפות.

הימין החילוני מייוצג על ידי שלוש

מפלגות: ישראל ביתנו, מולדת וליכוד. כאן יש דילמה קשה. מצד אחד לליכוד יש יותר סיכויים ונתניהו הוא מנהיג טוב כי הוא יודע לקבל החלטות לא פופולאריות. מצד שני הזנב שהו מושך אחריו הוא די בעייתי החל מסלבן שלום שעם כל הכבוד לכישוריו הוא מריונטה של פקצ"ע ג'ודי, וכלה באנשים שהם ממש מסוכנים לציבור עקב שחיתותם והרקע התרבותי הנמוך. די לראות פעם אחת את ישיבת מרכז הליכוד בטלויזיה כדי להיגעל מהליכוד לזמן ממושך. מולדת ללא גנדי ז"ל לא שווה הרבה מבחינה אלקטוראלית. נשארת ישראל ביתנו וזה כנראה האופציה. אין להם סיכוי רב לקחת מספר משמעותי של מנדטים אך לפחות שתהיה בכנסת אופוזיציה לוויתורים חפוזים שאותם צפויים לעולל קדימה בשותפות עם עבודה וש"ס.

ריאליסט

New member
מה????

אתה ממש מצחיק. הליכוד זה "ימין חילוני"???? השתגעת או שאתה לא יודע היסטוריה? הליכוד תמיד (למעט ממשלת שרון השניה),היה בעל ברית של המפלגות החרדיות והדתיות בישראל. הברית היתה לא במובן שהליכוד הלך לקואליציה עם החרדים (כי גם העבודה עשתה זאת מתוך אילוצים).הברית הזאת קיימת מתוקף העובדה שרוב התומכים "הקשים" של הליכוד הם אנשים מסורתיים-שגם בסקרים כיום לא מעבירים את תמיכתם למפלגת העבודה-למרות שיש לה מנהיג מזרחי. הברית הזאת קיימת גם מתוך זה שתמיד הגוש הימני כלל את הליכוד+החרדים+הימין הקיצוני,ותמיד המפלגות החרדיות תמכו במועמד הליכוד לראשות הממשלה עוד לפני הבחירות-והדבר בלט בעיקר כשהבחירות לראשות הממשלה הופרדו מהבחירות למפלגות.גם ב-1996 וגם ב-1999 זכה ביבי בכ-95 אחוזים מקולות החרדים!!! מולדת היא מפלגה חילוני??? הצחקתם.זה שרחבעם זאבי היה חילוני לא אומר כלום לגבי ממשיכיו-ובכלל מולדת נבלעה מזמן בתוך האיחוד הלאומי,התומך בכל הדרישות של החרדים באופן אוטומטי. עכשיו-אני מוכן לחתום שאם תווצר קונסטלציה (דמיונית מאד אמנם),שביבי יוכל להרכיב קואליציה-בלי "קדימה" והעבודה-הרי ש"ישראל ביתינו" תשב בקואליציה זאת יחד עם ש"ס ויהדות התורה-כמו שליברמן כבר עשה. אז מי שחושב שיש דבר כזה "ימין חילוני",משלה את עצמו ומרמה את עצמו. במצב הפוליטי דהיום-ביבי,פרץ או אולמרט-ירוצו אחרי החרדים באותה מהירות.

Archibald

New member
אין ימין חילוני?! מה זה הקישקוש הזה

מי שמוכן לשבת עם החרדים הוא לא חילוני? מעניין מאוד. גם שינוי הייתה מוכנה לשבת עם החרדים, גם מרצ ישבה - אז אין חילונים בארץ? ומה אתה ?

sheketz

New member
הגדרת חילוני (אידאולוגי)

תומך בהפרדת הדת מהמדינה, ביטול חקיקה דתית תחבורה ציבורית ופעילות מסחרית בשבת, תמיכה בפלורליזם דתי במדינת ישראל (ע"ע רפורמים וקונסרבטיבים) ביטול זכויות היתר של החרדים ... אדם יכול להיות חילוני באורח חייו, מבלי להיות חילוני אידאולוגית.

Archibald

New member
אני מבקש הבהרות לדבריו של ריאליסט

או שהוא מינה אותך לדוברו?

ריאליסט

New member
אני מסכים בהחלט

לדברי קודמי למרות שהוא הצביע ל"שינוי" ואני לא. חילוני (להשקפתי) הוא אדם שתומך בהפרדת הדת מהמדינה,שהחוקים שקובעים אצלו הם לא חוקי התורה,אלא חוקי המדינה-שרק את השפויים מחוקי התורה היא שואבת ממנה. חילוני הוא אדם שמתנגד לכל כפייה דתית ,ולא מסכים שיאמרו לו האם לאכול חזיר או לא,האם לנסוע בשבת או לא,האם לצום ביום כיפור או לא או האם להנשא לפי ההלכה או לפי דרך אחרת. וכל אילו שאינם מסכימים לזה-גם אם הם רוב,הם לא חילוניים.

SilentMike

New member
שינוי.

רק כדי להוכיח שהקברנים נלהבים מדי וממהרים מדי. יש לדעתי לפחות 4%-5% מהציבור שהיו בוחרים בסופו של דבר להצביע שינוי אם לא היתה הבעיה של אחוז החסימה (כלומר אם היו נניח 1000 מושבים בכנסת והיתה מספיקה עשירית האחוז כדי להיכנס). הענין הוא שהתקשורת מפמפמת כבר כמה שבועות את קדימה ואת "ההתרסקות של שינוי", ומנפחת אותה מעבר למימדים שלה. מה שגורם לזה שאנשים מתחילים לפחד להצביע שינוי מחשש שהיא באמת לא תעבור את אחוז החסימה, מה שגורם לכך שקיימת סכנה אמיתית מאוד שהיא לא תעבור אותו. זה מקרי קלאסי של מוות ע"י הבלטה סלקטיבית של סקרים (שנאמר, יש שלושה סוגים של אי-אמת: שקרים, שקרים ארורים וסטטיסטיקה). מאחר ואני מאמין ומתרשם שיש עדיין בציבור תמיכה בשינוי ובעמדותיה הרבה מעבר לאחוז החסימה, אני נשאר בשינוי ואעשה ככל שביכולתי כדי לשכנע אחרים להישאר. התקשורת מוכנה לסיפור "ההתאוששות של שינוי", רק צריך לדעת לספק להם אותו. ואתה, פרובוקטור.

למעלה