הממ...
דבר ראשון, הסיבה שמרצ נמנעה בהצבעה הזאת, היא שלא מעטים במפלגה תומכים בפתרון שיאפשר קליטה סמלית של פליטים בישראל, נוסח הסכם ז'נבה, שעמדה חד צדדית נגד כל שיבה לא מאפשרת. אני אישית מתנגד לכל זכות שיבה לתחומי מדינת ישראל. הפתרון הרווחי והריאלי ביותר בעיני הוא לפנות רק את תושבי ההתנחלויות ולא את המבנים, אשר ישמשו את הפליטים. כך יושגו שלוש ציפורים במכה אחת: סכום ההשתתפות של ישראל בקרן הבינלאומית לפיצוי הפליטים יהיה מאוד נמוך, אם בכלל, לא תהיה זכות שיבה למדינת ישראל, אך הפלסטינים יוכלו להציג זאת כשיבה, ובכך לנטרל את המתנגדים להסכם. דבר שני, לא זכור לי שמרצ אי פעם הצדיקה את התנהלות ערפאת או ארגוני הטרור. אך לא בכל דבר אפשר להאשים אותם. המצב הכלכלי-חברתי אליו נקלענו הוא במידה רבה פועל יוצא של סדר עדיפויות מעוות, המעמיד את האדמה במרכז במקום את האדם. כמו כן, מי שמתיימר לייצג, בניגוד לטרוריסטים, את ערך החיים, לא יכול לשבת בשקט כאשר חיי פלסטינים הופכים להפקר, בתואנות בטחון. סליחה, אבל אני לא מוצא את הבטחון בלעכב אישה יולדת במחסום, בלהפגיז שכונות צפופות בפצצות של טון, בלשים מחסומים בתוך ערים ולא ביניהן, בלירות באופן קולקטיבי על קבוצת אזרחים, ועוד פעולות שכולן מתורצות בבטחון ובמאבק מול הטרור. גם כאשר נאבקים מול אויב אכזר וחסר מעצורים- צריכים להיות גבולות. אין שום סיבה שמרצ תשב בממשלת שרון. העמדות הפוליטיות של מרצ ושל הליכוד מנוגדות לחלוטין, כמו גם הנורמות השלטוניות שלהן. בניגוד לשינוי, אשר תוותר על כל עקרונותיה על מנת להמשיך לשבת בממשלה, ותעשה הכל כדי להצדיק את ישיבתם בממשלה מושחתת המעמידה את הכיבוש במרכז סדר העדיפויות שלה, ונותנת למתנחלים הקיצוניים ביותר לקבוע את סדר יומה (אפילו בליכוד נשמעו קולות נגד התנהלות הממשלה, לפני שנשמעו כאלה בשינוי), מרצ לא מוכנים לשבת בכל ממשלה רק בשביל עמדות כוח. נקודה. כמו כן, בדיון ראוי להביא הוכחות. הבא הוכחות לכך שמרצ האשימו בכל דבר את "הצד שלנו", וכך תוכל לבסס את דבריך ולהפוך אותם מטענה לטיעון. יוסי שריד בהחלט מייצג את האגף המתון במרצ, ורחוק מאוד מחיבה לערפאת. למעשה, שריד סולד מערפאת. מאוד. במיוחד אחרי קמפ דיוויד. מה בדיוק הופך אותו לקיצוני? ברונפמן, כרגע, אינו חבר מרצ, אלא חבר הבחירה הדמוקרטית, שרצה לכנסת ביחד עם מרצ. לסיכום, נראה כי הכותב לקה בדעות פוליטיות קדומות, וחבל.