סקר בוקר!

רפי rafi

New member
סקר בוקר!

בנושא: מה גורם למצביע, להצביע לשינוי, א.בגלל ששינוי זה המפלגה הכי ירשה והיא דואגת לנושאים האמיתיים ב. שנאת הדתיים ג. שהדתיים לא ישלטו בממשלה ד.לא רוצים לראות במדינה הזאת יותר דתיים.

כבר הסברנו בעבר

שינוי איננה שונאת את החרדים אלא תנועה ליברלית המתנגדת לכפייה הדתית. הפרט רשאי לנהל את החייו על פי מצפונות כל עוד זה לא מפריע לאחר והשונה. כרגע יש מצב מאוד בריא שהסיעות החרדים לא נמצאות בממשלה והדתיים כן - מה שהופך את "הסקר" שלך למיותר.

ביאטה

New member
טוב ש...

אתה בכלל לא "עלוקה" על הפורום, כמו שצצים כאן לפעמים, כאלה שסתם רוציםל לעורר רעש. אם היית שואל ברצינות, היית גם נותן אפשרויות הגיוניות ולא 3 אפשרויות מתוך 4 מסובבות סביב נושא אחד של חרדים, שנאתם והשפעתם.

eviv

New member
אם השאלה היא תדמיתית אז...

אם אתה מדבר על עניין תדמיתי- <<מה גורם למצביע, להצביע לשינוי>> אז כנראה כי האפשרות השלישית היא הכי הגיונית בין כל האפשרויות <<ג. שהדתיים לא ישלטו בממשלה >> מה לעשות שככה נתפסת שינוי ובזה מודים חברי הפורום, אבל עובדתית זה לא מה שהאני מאמין של שינוי מכיל בלבד... לפי דעתי התדמית של שינוי נתפשת תדמיתית כמו האנטי של ש"ס, כמו שש"ס נתפשת כמו אנטי שינוי, שני המפלגות הללו ניזונות אחת מהשניה. לסיכום תדמיתית זה אולי נכון כמו שלמשל מרצ תדמיתית היא של אשכנזים עשירים ויאפים... אביב

חחח.. שכחת משהו, אביב:

מרצ נתפסת כמפלגה של אשכנזים עשירים, יאפים ומקשיבים למוסיקה של אביב גפן..........

superviki

New member
אוהבים ערבים?

הם לא אוהבים ערבים, הם פשוט מאמינים שגם הם בני אדם עם זכויות ובעינין הזה דעתי כדעתם, ואני בכל זאת מוצאת את מקומי בשינוי.

הכוונה שלי היתה לדימוי שיש להם

בציבור. אם כי אני מסכים בדיוק כמוך שמגיע להם זכויות אזרחיות שוות כמו לכל אזרח אחר במדינת ישראל. אבל תפיסת עולם המעוותת של מרצ הוכיחה שהדברים הם מעבר לשוויון זכויות. ראשית מרצ נמנעה בכנסת על בהצבעה השוללת את מתן זכות השיבה לפלשתינאים, שנית היא מאשימה בכל מחדל ואירוע את בטחוני את הצד שלנו במקום להפנות את האשמה כלפי האשם האמיתי שהוא רב המרצחים עראפת וארגוני המחבלים בראשם הוא עומד. יוצא כך שמרצ לא מוכנה לשבת עם שרון באותה ממשלה אך מוכנה לשבת לשיחות עם עראפת. מכאן הדימוי "אוהבי הערבים" שנוצר להם בציבור וזאת כתוצאה מהעמדה הקיצונית והפרו פלשתינאית שהחליטו לנקוט אנשים כמו: זהבה גלאון ויוסי שריד, רומן ברונפמן ועוד וכמובן שגם להם יש את האגף יותר מתון אליו שייכים אנשים כמו כמו רן כהן.

הממ...

דבר ראשון, הסיבה שמרצ נמנעה בהצבעה הזאת, היא שלא מעטים במפלגה תומכים בפתרון שיאפשר קליטה סמלית של פליטים בישראל, נוסח הסכם ז'נבה, שעמדה חד צדדית נגד כל שיבה לא מאפשרת. אני אישית מתנגד לכל זכות שיבה לתחומי מדינת ישראל. הפתרון הרווחי והריאלי ביותר בעיני הוא לפנות רק את תושבי ההתנחלויות ולא את המבנים, אשר ישמשו את הפליטים. כך יושגו שלוש ציפורים במכה אחת: סכום ההשתתפות של ישראל בקרן הבינלאומית לפיצוי הפליטים יהיה מאוד נמוך, אם בכלל, לא תהיה זכות שיבה למדינת ישראל, אך הפלסטינים יוכלו להציג זאת כשיבה, ובכך לנטרל את המתנגדים להסכם. דבר שני, לא זכור לי שמרצ אי פעם הצדיקה את התנהלות ערפאת או ארגוני הטרור. אך לא בכל דבר אפשר להאשים אותם. המצב הכלכלי-חברתי אליו נקלענו הוא במידה רבה פועל יוצא של סדר עדיפויות מעוות, המעמיד את האדמה במרכז במקום את האדם. כמו כן, מי שמתיימר לייצג, בניגוד לטרוריסטים, את ערך החיים, לא יכול לשבת בשקט כאשר חיי פלסטינים הופכים להפקר, בתואנות בטחון. סליחה, אבל אני לא מוצא את הבטחון בלעכב אישה יולדת במחסום, בלהפגיז שכונות צפופות בפצצות של טון, בלשים מחסומים בתוך ערים ולא ביניהן, בלירות באופן קולקטיבי על קבוצת אזרחים, ועוד פעולות שכולן מתורצות בבטחון ובמאבק מול הטרור. גם כאשר נאבקים מול אויב אכזר וחסר מעצורים- צריכים להיות גבולות. אין שום סיבה שמרצ תשב בממשלת שרון. העמדות הפוליטיות של מרצ ושל הליכוד מנוגדות לחלוטין, כמו גם הנורמות השלטוניות שלהן. בניגוד לשינוי, אשר תוותר על כל עקרונותיה על מנת להמשיך לשבת בממשלה, ותעשה הכל כדי להצדיק את ישיבתם בממשלה מושחתת המעמידה את הכיבוש במרכז סדר העדיפויות שלה, ונותנת למתנחלים הקיצוניים ביותר לקבוע את סדר יומה (אפילו בליכוד נשמעו קולות נגד התנהלות הממשלה, לפני שנשמעו כאלה בשינוי), מרצ לא מוכנים לשבת בכל ממשלה רק בשביל עמדות כוח. נקודה. כמו כן, בדיון ראוי להביא הוכחות. הבא הוכחות לכך שמרצ האשימו בכל דבר את "הצד שלנו", וכך תוכל לבסס את דבריך ולהפוך אותם מטענה לטיעון. יוסי שריד בהחלט מייצג את האגף המתון במרצ, ורחוק מאוד מחיבה לערפאת. למעשה, שריד סולד מערפאת. מאוד. במיוחד אחרי קמפ דיוויד. מה בדיוק הופך אותו לקיצוני? ברונפמן, כרגע, אינו חבר מרצ, אלא חבר הבחירה הדמוקרטית, שרצה לכנסת ביחד עם מרצ. לסיכום, נראה כי הכותב לקה בדעות פוליטיות קדומות, וחבל.

אם רמת מגיבי ווינט

היא הרמה בה אתה שואף לקיים את הדיון, אתה מוזמן לקיים אותו עם מישהו אחר. יום טוב.

ההתנשאות שלך מאפניינת את השמאל

הקיצוני והאליתיסטי. סיסמאות בסגנון "לא השמאל הפסיד אלא המדינה הפסידה" מתי כבר תבינו שהתגובות שם זה תגובות עממיות שמאפיינות את דעת הקהל עליכם. יש שם 250 תגובות תקרא אחת אחת ותבינו מה הציבור חושב על הדרך שלכם.

גם תגובות שמאליות בטוקבק

בדרך כלל לא מאופיינות ברמה גבוהה מדי, על אף שרוב התגובות הן מתלהמות, פשוט כי קל יותר להתלהם בתור ימני. טיעוני הימין, בסופו של דבר, נקלטים יותר טוב בבטן. אין מה לעשות, בטוקבק רוב התגובות הן מתלהמות ודמגוגיות. תרבות הטוקבק מאפשרת לכל אחד להסתתר מאחורי שם בדוי ולהשאיר תגובה חד פעמית בלי שום מחויבות, וכך בדיוק זה נראה.

ביאטה

New member
הלו הלו ....

אי אפשר להאשים אותי במרצניקיות, אבל אביב גפן הוא סוג של מלך !!! וחוצמזה שראיתי אותו שבוע שעבר בגודל חי !

הלו הלו תגידי בצבא שלך, לא פה!

חוצמזה מכירים את זה שאתם באים מצבא ורוצים לאכול המבורגר מחורבן והבני זונות לא עונים לטלפון חצי שעה ואז עוד עושים לכם שהסניף בפ"ת סגור?!!?@!?!?!?!?!?! איזה משביז זה, אה?

למעלה