סקר בוטלגים

AeroFan

New member
סקר בוטלגים

לקחתי את הרעיון מ-AF1... מהם 5 הבוטלגים הכי אהובים עליכם של אירוסמית'? אפשר גם לפרט למה בדיוק ואיזה חלקים אהבתם בכל בוטלג

SaintJohn

New member
הממ...

אני אוותר על דירוג. Detroit 1974: בגלל Woman of the World, One Way Street, Milk Cow Blues, בגלל המפוחית של סטיבן, הזיופים שלו ושל ג'ו, כיוון הגיטרות שאורך נצח, ובעיקר בגלל הנגינה הכל כך מחוספסת ולא מהוקצעת, שפשוט מקסימה אותי בכל פעם מחדש. Mama Kin's 1994: בגלל Rattlesnake, Let the Music Do the Talking, הפתיחה של Train, והייחוד של הופעה במקום קטן. Atlantic City 2004: בגלל הרצף המושלם של Rattlesnake, Movin' Out ו-Walkin' the Dog, וגם בגלל Road Runner, Baby Please, DTL ו-Train. Unplugged, NY 1990: בזכות One Way, Smokestack, Toys, Hangman ובעצם גם כל שאר השירים. Jones Beach 4/8/2003: ההופעה השניה מתוך 3 בהן הייתי באותו שבוע בלתי נשכח, והראשונה מתוך שתיים באותו מקום. בזכות עידן(
) קל לי להעלות זכרונות כל כך טובים שיש לי מההופעה הזו, למרות שהשלישית היתה יותר טובה. פתיחה גדולה מהחיים של ההופעה עם Let the Music, היה גם את Mama Kin, Nobody's Fault, Saddle, Shame Shame Shame ו-Baby Please בגרסה הראשונית והמעניינת, שנזנחה לטובת ביצוע הלייב הגדול שאפשר לראות ב-DVD של You Gotta Move. כמעט נכנס לחמישיה: ההופעה ב-Marquee עם ג'ימי פייג' בלונדון, ב-1990.

AeroTom

New member
לגבי "Smokestack Lightning" ב-Unplugged

זה ממש מגניב שסטיבן עושה את זה ומשלב גם מילים אחרות שם...קצת חבל אבל שזה היה יותר קרוב לטיזר מאשר ביצוע באמת שלם לשיר. בגלל זה לא הכנסתי את זה לרגעי השיא שלי מההופעה. אך בהחלט נחמד ושונה לשמוע את זה ככה בביצוע שקט (ביצועי הלייב של ה-Yardbirds לשיר היו מאוד קצביים ואדירים. סטיבן לקח את זה למקום רגוע יותר ואולי קרוב יותר למקור. בקטנה, אבל זה עדיין רגע בהחלט מיוחד שם בהופעת ה-Unplugged).

SaintJohn

New member
לי לא משנה שזה לא ביצוע מלא

זה עדיין היה מאוד מאוד מיוחד, בשבילי יותר אפילו מהביצוע של Love Me 2 Times.

AeroTom

New member
נראה לי די ברור שיותר מ-"Love Me 2 Times"

כלומר, גם בשבילי. למה גם "Love Me" בוצע כבר כמה וכמה פעמים בלייב כחודש לפני ה-Unplugged ובעצם בוצע הרבה בגלל הפסקול של "Air America" שיצא בדיוק באותו חודש אוגוסט של ה-Unplugged. אני חושב שאם הם לא היו מקליטים אותו לפסקול, הם גם לא היו מבצעים אותו שם ובחודש לפני. "Smokestack" לעומת זאת היה שם רק בגלל הבחירה החופשית של הלהקה בלי דחיפה ממקורות אחרים שהיו בסביבה, וזו גם פעם ראשונה שביצעו אותו (ואישית אני גם יותר אוהב אותו). בחזרות ל-Unplugged יש גרסה יותר ארוכה שלו כזכור לי.

AeroFan

New member
שלי

זה די בלתי אפשרי... אבל אני ינסה. אני גם לא ידרג, אני יביא פשוט חמישה. ההופעה ב-Mama Kin's Hall, סט ליסט נהדר, איכות מעולה וביצועים מצויינים, אחד הבוטלגים המפורסמים והטובים שלהם. 12 ליולי 2007- הופעה במוסקווה.. הופעה אדירה, הבוטלג באיכות ממש טובה יחסית... ההופעה כוללת את S.O.S, What It Takes ו- Train בהדרן (השיר לפני האחרון)... בוטלג מדהים. 10 ליולי 2004- הופעה ב-Sapporo שביפן מהסיבוב של BOBO, הופעה מדהימה לא רק בגלל האיכות המדהימה והביצועים, גם בגלל שיש בו (מן הסתם) הרבה שירים מבובו... The Grind מבוצע מדהים, נשמע הרבה יותר טוב מגרסת הסטודיו... Back Back Train גם כן גדול, Never Loved A Girl מצויין וסיום אדיר עם Train. 14 לספטמבר 2007, Mansfield- ההופעה שהיתה לפני כמה שבועות במנספילד פשוט הפסד גדול למי שעדיין לא שמע את ההופעה הזאת... כולל בתוכו את S.O.S, Movin' Out, Rats... Cryin' גם בוצע בצורה ממש ממש יפה! 12 לאפריל 2007, סאו פאולו, ברזיל... הבוטלג ברובו באיכות טובה... מדי פעם יש רעשים אבל זה לא מפריע להנות ממנו, מופע אדיר והראשון בסיבוב ההופעות העולמי ל-2007, למרות שזאת הופעה של כמעט אך ורק להיטים אני ממש אהבתי אותה. כמעט נכנסו: 7 לספטמבר 2002, ניו ג'רזי. מהסיבוב של JPP, בוטלג גדול, איכות כמו של אלבום לייב, נראה לי זה הבוטלג עם האיכות הכי טובה ששמעתי מהם... 3 למרץ 98, אוסקה, יפן... מהסיבוב של NL. הופעה שכוללת את Nine Lives כפתיחה, Taste Of India, Nobody's Fault, Kiss Your Past Good-bye, ו..... Sick As A Dog... משהו טוב!! וגם האיכות מצויינת 30 לספטמבר 1973, University Of Maine ,Orono... הופעה ב-Orono שכוללת את One Way Street, Make It וגם את Rattlesnake כשיר סיום. הרשימה עוד תהיה מאוד ארוכה כי קשה להחליט... פשוט שלפתי עכשיו מה שעלה לי, אף פעם לא יהיו חמישה מועדפים.

SaintJohn

New member
Rattlesnake בספט' 73 ענק שם../images/Emo45.gif

עם סולו תופים גדול של ג'ואי.

AeroTom

New member
ומה שעוד טוב שם

שיש את ה-Untitled Track שכנראה היה בהקלטות ל-Get Your Wings והלהקה בסוף לא עשתה מהקטע הזה שיר מסויים. זה מאוד מעניין. וגם הלהקה מבצעת שם את S.O.S בשם הקודם שלו - Son of Shit (בנוסף לעוד 2 שירים מ-GYW עוד לפני שיצא כמובן). שקלתי מאוד להוסיף את הבוטלג הזה לחמישיה שלי כרגע...אני גם מאוד אוהב את פתיחות ההופעות שהם היו עושים בתחילת הדרך עם Write Me

AeroTom

New member
הפתעת אותי עם רוב של בחירות ממש חדשות

בעצם כולן משנות ה-2000 ואחת משנות ה-90 (ועוד 3 מהשנה הנוכחית). לגבי ההופעה ב-סאפורו ב-10 ביולי ביפן, אם אצטרך לבחור הופעה אחת מבין אלו שם בסיבוב של בובו, אני אלך או על האחרונה ב-25 ביולי כמובן (אחד הסטים הכי מדהימים אי פעם), או דווקא על אחת אחרת שאני אישית אוהב - ב-17 ביולי ב-Nagoya. הרבה בגלל 2 רצועות שם, שהן Milkcow Blues בביצוע כרגיל ענק (וגם הביצוע האחרון שלו בינתיים כזכור לי) וגם Temperature בביצוע שני בלבד והאחרון שלו אי פעם (הראשון היה ב-2003 בהופעה אגב שנועם היה בה). בכלל, הופעות יפניות חשבתי על כמה וכמה להכניס. יש כמובן את אוסקה ב-New Year's Eve, שיש שם בין השאר את: Let The Music One Way Chip Away והיא גם באחלה איכות. ויש 2 הופעות עם סטים מדהימים ב-12\14 במרץ 1998, בסיבוב של NL. וגם כמובן ההופעות האחרות במיני Tour של-Roar Of The Dragon בסוף 99\תחילת 2000 ביפן. אני מאוד אוהב שהם עשו שם Medley מעולה עם S.O.S שלם בתוך Sweet-E והיו שם עוד כמה וכמה פנינים כמו: Lick And a Promise No More No More Lord of the Thighs Remember בהופעה מפתיעה לגמרי וגם ג'ו עשה את Red House של הנדריקס שאני מאוד אוהב. אבל אני הרבה יותר מחובר להופעות שציינתי בחמישיה ולעוד כמה אחרות.

AeroFan

New member
זה דווקא לא אמור להפתיע ממש

ההופעות החדשות פשוט באיכויות הרבה יותר טובות למרות שיש לי גם המון משנות ה-70 גם עם איכויות לא פחות טובות, ההופעה מהסיבוב האחרון פשוט אני שומע אותם המון בזמן האחרון וגם כמה מ-2004 אז כתבתי אותם, זה תמיד משתנה.. בגדול אני אוהב כל בוטלג שלהם שיש לי, כמעט כולם באותה העדפה.

AeroTom

New member
עדיין, יש הרבה באיכות טובה

אבל אם זה רק לתקופה הנוכחית אז הגיוני יותר...מה שכן, כיום, אצלי לפחות, האיכות לא הכי חשובה. כי די צריך גם את המשהו המיוחד בהופעה למשיכה. סאונד טוב ככל שיהיה, יש הופעות שפשוט הכל שם אלו שירים ששמעת 20,318 אלף פעמים כבר בלייב בעבר (בערך
). אז זה פחות מלהיב כיום. אצלי לפחות. עדיין אבל יש את הכיף לפעמים בלשמוע הופעה שלמה רציפה. זה תמיד.

AeroTom

New member
יש לי כבר תגובה בשרשור שם, בטח ראית את זה

אבל אני אשתדל להעביר את זה לעברית לפה גם מאוחר יותר.

AeroTom

New member
אוקי, אני מעביר לעברית מה שכתבתי שם -

5 הבוטלגים האהובים עלי כרגע: Mama Kin's Club 12.19.1994 כמובן, הבוטלג הכי טוב של הלהקה. האיכות אולי הכי טובה והסט-ליסט הכי טוב ללא עוררין.
רגעי שיא: Train בתור שיר פתיחה Walkin' The Dog Chip Away The Stone Rattlesnake Shake One Way Street Let The Music Do The Talking Milkcow Blues I'm Not Talkin (אני אוהד גדול של ה-Yardbirds. קאבר נהדר). Michigan Palace, Detroit 4.7.1974 ההופעה הכי טובה מבחינתי של הלהקה משנות ה-70. עם איכות נהדרת גם.
רגעי שיא: Woman Of The World One Way Street Milkcow Blues שלושת השירים בביצועי לייב ארוכים ואדירים. "Woman" כאן הוא מביצועי הלייב הטובים ביותר של הלהקה בכל הזמנים. Shaeffer Music Festival, New York 8.29.1975 הופעה לא ארוכה מדי, אבל מאוד אהובה עלי של הלהקה.
רגעי שיא: פתיחת ההופעה עם S.O.S. הלהקה מתחילה עם Jam קטן שמוביל לפתיחה של השיר הזה שפותח את ההופעה באופן ענק. מפתיחות ההופעות הכי אהובות של הלהקה אי פעם. MTV Unplugged 8.11.1990 כמובן, נופע ה-Unplugged. אני כ"כ אוהב לראות את ההופעה המלאה ב-DVD בלי עריכה והכל. מההופעות של הלהקה שהכי היו צריכות לצאת באופן רשמי על CD/DVD...ממש חבל.
רגעי שיא: Hangman Jury (הגרסה הכי טובה אי פעם לשיר) Seasons of Wither One Way Street Milkcow Blues Walkin' The Dog אבל כל ההופעה קסומה, אין מה להגיד. Woolman Rink, New York 8.9.1974 הופעה לא ארוכה ובניגוד לכל אלו שמופיעות פה, היא לא באיכות משהו. אבל יש בהופעה הזאת משהו שאני כ"כ אוהב שהוא אחד הדברים היותר מיוחדים ויפים שהלהקה עשתה, שזה -
רגעי שיא: Woman Of The World --> Movin' Out --> Woman Of The World מדלי ענק של Movin' Out מלא בתוך ביצוע הלייב של Woman. הלהקה עוברת אליו באופן נהדר ואז חוזרת לסוף של Woman ומסיימת באמת Medley ענק שחבל מאוד שהיא לא עושה עוד דברים כאלה כיום. זה אחד מהביצועים הכי מיוחדים ומגניבים שהם אי פעם עשו.

SaintJohn

New member
ההופעה ב-וולמן רינק היא זו שבה ג'ואי

נפצע ביד מבקבוק בירה שנזרק לבמה במהלך Train, ואז הוא המשיך לתופף רק עם הידיים, בלי מקלות?

rocket

New member
יש לי רק בוטלג אחד

שנקרה TOXIC GRAFFITY ואני לא כלכך התרשמתי מהביצועים שם ..

AeroTom

New member
זו אסופה של כמה דברים

לא ממש בוטלג של הופעה אחת מלאה. רצועות 7-12 שם אלו השירים מה-Unplugged ששודרו בטלויזיה. אם ייצא לך להגיע למפגש מסויים בעתיד אני (ואחרים פה גם בטח) אשמח להביא לך בוטלגים באמת טובים שתהני מהם. כמו כמה וכמה מאלו שהזכרנו פה בשרשור שבאמת כדאי לשמוע.

למעלה