סקר אתאיסטי קטן

דידית

New member
לספרדים יותר קל לדעתי,

גם כי יש מסביבם הרבה בני דודים/דודים שהם חילוניים ושהתרבו לדת או התרחקו לסרוגין. וגם יש הרבה פחות סגפנות. אצל האכנזים יש או את החסידויות ששם הדת חזקה מאד ואין שום קשר עם מישהוא חילוני בכלל. או הליטאים שהם גם ממש חזקים ומסוגרים. הספרדים יותר מאוחדים, יותר מקרבים רחוקים. וככה גם יותר נחשפים. דידית. <כולה אשכנטוזית עם אדום בלחיים ונמשים על האף>

MooN of 1986

New member
אצלי זה רבע רבע וחצי...

רבע-מרוקאית רבע-אלג´ראית חצי-אשכנזיה

R a c h e

New member
אל תשכח שהיו שם אח ואחות

כך ששנינו בני אותה עדה ובנוסף: אצל האשכנזים לא מקובל לומר: רומני, הונגרי, פולני......כך שיש הרבה אשכנזים מעדות שונות, בעוד בעדות המזרח נהוג לומר: תימני, מרוקאי, פרסי וזה משאיר יחסית מעט בכל עדה. רחל

וגם אני, במקרה, מהעדה של האח והאחות

מה העדה, בעצם? רומני-הונגרי עם שורשים ברוסיה ופולין.

ודווקא בגלל זה!!

ואני אומר את זה מתוך מבט על משפחתי שלי ועל הסיכוי (ש"אפסי" יהיה מחמאה לידו) שמישהו מהם יצטרף אליי לחגיגה. <ירבעם שמח לשמוע שוב את Rache אחרי ערב סוער והומה אדם>

זה לא סקר אתאיסטי

זה סתם סקר גזעני. מה בדיוק יכול להיות הקשר בין ארץ המוצא של הסבתא של כל אחד מהנפגשים והנפגשות לבין תפיסת עולמו הרוחנית ?

פסיכולוג אני לא אבל

תפיסת עולם נקבעת ,בין היתר , ואולי אפי´ בעיקר מתוך תרבות וחינוך מהבית ואם לא הבנת מה הקשר אז חבל. <ירבעם חושב שאלישע בן אפויה לרבע בקושי>

שאלה של חכם שנא´ "מה העדות והחוקים

והמשפטים אשר ציווה וגו´ מקווה שלא טעיתי בציטוט מן הזיכרון

J u s t y

New member
אני חושב שיש קשר...

בעדות המזרח אין בעיה להיות מסורתי. להקפיד על כשרות, ללכת לבית כנסת בליל שבת ואז לצאת עם החבר´ה לדיסקוטק לעונג שבת. מה שאין כן אצל האשכנזים. האשכנזים, כפי שכבר נאמר, הרבה יותר לחוצים וקפדניים. וכתוצאה מכך, אם מישהו עוזב את הדת אז הוא "חייב" לעזוב הכל, אין דרך ביניים, אי אפשר להיות פרווה. וזאת הסיבה שיש יותר אשכנזים יוצאים בשאלה, כי עדות המזרח פשוט לא צריכים, הם יכולים "להנות" משני העולמות, גם להיות מסורתיים וגם לעשות ככל העולה על ליבם.

rastamann

New member
שלום לך

לא נראה לי שיש קשר למוצא ואל תרגיש רע זה מה שגורם בסוף למלחמת העדות המטומטמת תהיה מי שאתה זה הכי חשוב ועוד יותר תהיה אמיתי. אני בעצמי חצי אשכנזי אבל נראה כמו אשכנזי אז מה לא מפריע לי מי שירצה יקח אותי כמו שאני או שלא זהו אז בחיית אל תכנס לשטויות האלו

למעלה