סקר אתאיסטי קטן

סקר אתאיסטי קטן

במפגש האחרון נוכחתי לדעת שאני התימני היחיד בין שאר "החברה" שהיו כולם כאחד אשכנזים .לא שיש לי בעיה עם זה אבל הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין עדה (אשכנז,ספרד,תימן) לבין חזרה בשאלה . אז אם לא אכפת לכם ,תכתבו את העדה שלכם.

היו שם רק 4 אנשים ../images/Emo13.gif

ספל נראה לי תימניה, נראה לי שגם תנאית, אבל אני לא בטוח לגביה, יכול להיות שהיא חצי מצרית חצי פרסית. יש בטח עוד.

דידית

New member
לפי מה?

אני חצי תימניה חצי מרוקאית-זה לפי השיזוף. לפי הגפילטע פיש- חצי פולניה. לפי המיונז-חצי הונגריה. לפי האהבה לים- רבע יווניה לפי האהבה לקטשופ-רבע אמריקאית. בקיצור גם שליש אפגנית וחלק קטנטן תורכי (בלי חריף בבקשה) ובאריכות. אני מה שאני בלי קשר לעדה/מוצא/מקור/אורגיות דידית. <MADE IN ISRAEL>

ובכל זאת...

נראה לי שיש יותר קושי לבני עדות המזרח (בגלל כל מיני סיבות,אבל ניתן לפסיכולוגים להחליט מהן) לעשות את ההסבה הזאת ולכן אני שואל. לגביך למשל העדה דיי ברורה.

עוקב בהנאה כבר מספר ימים

אחרי הפורום. יידישיסט.. למה הכרחת אותי להתפרץ ככה, בלי להגידיפה שלום?? אבל פשוט לא נראה לי מתאים ככה לחשוף פרטים אישיים של חברי הפורום. קבל על עצמך טבילת קרח כאן ועכשיו!

רינהא

New member
אני לא הייתי שם, אבל גם אתה לא צריך

להתבייש שאתה תימני, גם רואים עליך

חי אדר

New member
עדה והחלטה אישית

לטעמי קשה למצא לכך קשר בין העדות. עם זאת אם ידוע לך שאצל התימנים יש אסכולה רציונלית, שכונתה בשם ´דור דעה´ כאשר בבסיס שיטתם שלילה של כל המיסטיקה. מוקד עיונם היה במשנת הרמב"ם ביחוד ´מורה נבוכים´ ועיסוק גם בתרבות הכללית. כמו כן, אצלם יציאה בשאלה אינה מלווה בהתנגדות מצד ההורים. לא שהם מסכימים עם כך אך המאפיין הבולט הוא שנקודת המוצא היא שלכל אדם בחירה אישית. וייתכן שזה קשור לגיבוש עמדות רציונליות הקשורות לעיסוק במשנת הרמב"ם. אישית אני גם תימני ודווקא שייך מבחינה רעיונית לאסכולה של ´דור דעה´

בוקר טוב ידידי

שמתי לב לכך שאתה אף פעם לא מספר על רגשותיך
, אתמול חרגת קמעה ממנהגך זה. מה שלומך ? איך אתה מרגיש ? אתה עצוב ? אתה שמח ? כואב לך בלב ? ....

אנחנו באותה סירה,אחי

גם אני דרדל"ש (=דרדעי לשעבר) ובמידה רבה היציאה שלי התחילה בחקירות של הרמב"ם ובשבירת מוסכמות דתיות כמו ההתנגדות ל"זוהר" ולפסיקות של השו"ע . לגבי ההורים אני מצטער לומר לך אבל אתה טועה בגדול. אני לא חושב שאני "חותף על הראש" פחות מרוב חברי הפורום הזה ואולי אפי´ יותר,וחוץ מזה הסקר הוא על עדות בגדול בלי להכנס לפרטים. <ירבעם נהנה לראות שיש פה מישהו עם רקע דומה לשלו>

קרפדית

New member
כלאמר אני לא גזענית

בשבילי כולם עם אחד(אם לא לוקחים בחשבון את הבדלי המנטליות

עין תחת עין../images/Emo122.gif

גם אני לא מת על החתימה שלך -היא משדרת הססנות וחוסר ביטחון. אני בכל מקרה, מעדיף ללכת עם הראש זקוף,יוינה. <ירבעם שמח לשמוע אותך שוב לאחר ערב סוער והומה אדם>

נשומעלע,

הקטע המקורי משדר בטחון בצדקת הדרך ונחישות. אני הצבתי במשוואה ערכים הפוכים, לא לפי מה שויסוצקי הרגיש אלא לפי מה שאני מרגיש. ואי אתינן להכא- אני חייב לציין שזה לא חוסר אונים ובטחון, אלא מודעות לכך שטרם מצאתי דרך ושאם בשלב זה ייחסם לי החמצן- התוצאות תהיינה הרות-אסון. מקווה שהובנתי.

לדעתי הבלתי מלומדת

נראה לי שיש קשר לעדה אבל בצורה עקיפה מהצד נראה לי שהדת של המזרחיים יותר סובלנית ופחות סגפנית בעיקר בהשוואה לחרדים האשכנזים דיברנו כאן המון על כך שאין היציאה קורית נטו בשביל לא לחוות קשיים אבל נראה לי שספקות עולים ביתר שאת כאשר חיים תחת סגפנות ותחת שמרנות אין סופית אפשר גם לשים לב שהמושג מסורתי קיים בצורה נורא בולטת בקרב עדות המזרח לא בדוק לא על בסיס נתונים ברורים ליאור, לא יוצא בשאלה אז לא רלוונטי שאשכנזי

למעלה