סקרנות

Coconuts

New member
סקרנות

איך המתכנתים (האקרים שחורים) מכינים קראקים? לא שאני הולך להכין דבר כזה חלילה אבל מתוך סקרנות רציתי לדעתאיך הם מקשרים את זה לתוכנה ובונים את הקראק? תודה

stac

New member
המ...

רואים את אולגוריתם ההגנה של התוכנה, ומיישים תוכנה על-פיו. ואין בזה שום דבר רע, http://crackmes.de

Coconuts

New member
אממ....

לא הבנתי כלום...אם תוכל להסביר קצת יותר אז ממש ממש תודה אני רוצה להבין את זה

DecayCell

New member
הסבר

מעבירים את קובץ-ההרצה בתוכנה שנקראת דיסאסמבלר, אשר מתרגמת את הקובץ לשפת אסמבלי. בודקים בקוד המתקבל איפה ממוקם מנגנון ההגנה, ומשנים את הקוד שלו כך שיפסיק להגן.

Coconuts

New member
לפי מה שהבנתי

את הקובץ הרצה של התוכנה מריצים בתוכנה בשם דיסאסמבלר,מתרגם וכו'.... אוקיי הבנתי...יש לי קצת ידע בASM מאיפה אפשר להשיג את הדיסאסמבלר?

DecayCell

New member
חוקי? לא בהכרח

הרישיונות שבאים עם רוב סוגי התוכנה הקניינית מונעים מכל סוג של משתמש לעשות Reverse-engineering (ובכלל זה Disassembling) לתוכנה. הסיבה שאמרתי לך על כת היא שהכלי עצמו הוא חוקי לחלוטין. השימוש שאתה עושה בו - על אחריותך.

Coconuts

New member
אוקיי הבנתי.....

יש איזה אתר עם מדריכים לשפת האסמבלי? (רצוי בעיברית :) )

אלדד28

New member
לא שאתה הולך להכין משהו כזה,

רחמנא ליצלן חס וחלילה

neko

New member
הרשיונות האלה גם אוסרים על העתקת

תוכנות, אבל אני די בטוח שהעותקים אותם הוא מתכוון לפרוץ מועתקים ...

Coconuts

New member
../images/Emo3.gif

ושאלה אחרונה...פתחתי את הקובץ בדיבאמבלר ומצאתי את קוד ההגנה..עכשיו איך אני יכול לערוך את הקוד? לא מצאתי שם כלום. אם אני ידע איך למחוק זה יהיה טוב :) תודה

neko

New member
מה שבעקרון עושים,

זה כותבים תוכנה שמוצאת את החלק בתוכנה שאחראי על ההגנה, ומשנה אותו. לעיתים השינויים כוללים גם התעסקות בREGISTRY וכו'. זה לא קל למצוא מה למחוק - בפעם היחידה שניסיתי לפרוץ משחק (את KARATEKA), גרמתי לו לא לעבוד בכלל, גם אם נותנים לו דיסקט מקורי

Coconuts

New member
?

אי אפשר פשוט לנסות לערוך את הקוד? על בטוח יש דרך

neko

New member
הרבה יותר קל לערוך את הקוד,

אבל אז אי אפשר להפיץ את התיקון (כי הוא בד"כ בכמה קבצים, לפעמים גם בREGISTRY). אז כותבים קובץ CRACK ש"מטפל" בכל מה שצריך.

Coconuts

New member
ואיך בונים

את הקראק הזה? כמובן שלא את הקוד ...רק הסבר קצר

Coconuts

New member
וואלה

תודה רבה אז בעיקרון מה שאני עושה אני משנה את הקוד (מוחק או משנה את מערכת ההגנה לפי התנאים) והנה תוכנה פרוצה.... ושאלה אחרונה :) אני לומד עכשיו C...אז אותה שאלה רק הפעם מתי שבונים את התוכנית איך נותנים לC פקודה לעשות את מה שצריך בתוכנה?(שאני מנסה לפרוץ) תודה רבה לכולם!

למעלה