סקרן

• פותח הנושא onix
  • פורסם בתאריך

onix

New member
סקרן

האם מישהו מהפורום ביצע בהצלחה evocation לעולם האסטרלי או הפיזי?

holy_sheep

New member
כן... ולרובנו זה בא בטעות...

זה קורה לפעמים כשעושים מדיטאציה רק מתרכזים במקום להרפות את הגוף. קרה לי פעם אחת, חירפן אותי לגמרי, ועכשיו אני לומדת את הנושא ונמנעת ממדיטאציה- כי אני לא רוצה שזה יחזור על עצמו. יצאתי מהגוף- ריחפתי מעליו- ולא ידעי מה קורה. אז אני הולכת לעבור על זה שיעור עוד כמה ימים... אני מציעה בחום ללמוד את הנושא לפני שנכנסים לזה (חוצמזה שלחלק קשה בלי ללמוד קודם) כי זה מחרפן!!! חוויה חוץ-גופית יכולה להיות ממש מפחידה ללא הדרכה... *אל תנסו את זה בבית* כמובן שכדאי בבית... עם מורה או משהו אחר שיכול לתת הדרכה.. בהצלחה! נ.ב זה שאני יוצאת לאסטראלי המון בזמן האחרון יכול לומר שהנשמה שלי לא מרוצה מהמצב של הגוף הגשמי שלי? אולי אני מנסה לברוח מעצמי? סתם תהייה... כבשה קדושה *תמימות מוטלת בספק*

morning star

New member
הכוונה היא לא ל"מסע אסטראלי"

אלא ל-Evocation, שזוהי פעולת זימון של ישות כלשהי. ניתן לבצע את הזימון לעולם הפיזי (קשה ומסובך וכן מסוכן) וכן לעולם האסטראלי (אם המאג, ולא מאגיסט כמו שאת אוהבת לקרוא לזה, פיתח יכולות ראיה לתוך העולם האסטראלי, אם זה באמצעות העין הפנימית, מראה או כדור בדולח) - שאז זה אולי פחות קשה (ולעיתים רבות על המאג להתמחות קודם בזימון לאסטראלי לפני זימון לפיזי). אני אישית ניסיתי זאת פעמיים בעבר, כאשר הייתי שאפתן מדי... אי אפשר להגיד שהצלחתי, אבל אשקר אם אגיד שלא הרגשתי בתוצאות מסויימות (זה כמובן, ניתן לשיפוטכם אם להאמין לי או לא. אני בטוח שנפטיס לא תאמין לי. אני אישית לא הייתי מאמין לעצמי אם לא הייתי חווה את זה לבד - אז קחו הכל בערבון מוגבל). שלך הנווד

nepthys

New member
כשאתה מנסח את זה ככה,

למה שאתנגד? אתה מנסח את זה בצורה ישרה ונעימה, מדגיש שזה ניסיונך האישי, ולא קובע חוויות כעובדות. לי יש בעיה עם אנשים ללא ניסיון או בכלל בגרות לעשות כזה דבר, שטוענים שהם הצליחו לחלוטין, ושאם אני לא אאמין להם - אני אהיה עיוורת.

onix

New member
סקרן נשאר סקרן

למה לא המשכתה לנסות? לפי הבקיעות שלך בנושא אני מבין שקראתה את S"S של KONSTANTINOS (ספר *מעולה* בנושא ומומלץ. לעומת הספרים האחרים בנושא שממש לא מנסים לתת את הכלים הנחוצים לטקס זה) איפה נתקלתה בקושי? האם הגעתה לראייה אסטרלית ברמה מספקת? שתף אותי מחכה למידע וסקרן... onix

morning_star

New member
אכן קראתי

את Summoning Spirits של K. אני מסכים כי הספר טוב, אך הוא מאוד שאפתן (המחבר, בחושבו כי מה שהוא מביא הוא מספיק ודרוש לחלוטין לזימון יעיל). למה אני טוען זאת, בודאי תשאל - הספיקה לי הצצה חטופה לתוך ספרים אחרים העוסקים בזימון כדי להבין שכנראה הפעולה דורשת יותר. איפה נתקלתי בקושי? רק נגיד שלא עקבתי אחרי כל כללי הטקס, ולא, לא הגעתי לראיה אסטראלית ברמה מספקת (התעצלתי קצת בתרגילים). גם את הכלים לא יצרתי כנדרש (אבל שוב, הכלים האלה הם מבית המדרש של שחר הזהב, ייתכן כי למאגים ותיקים יותר היו כלים קצת שונים). עכשיו אני בתחום קצת שונה, אשר יחזיר אותי למסלול ההוא מתי שהוא (אולי) ואז אני מתכוון לנסות שוב - אבל לא לפני שאני ארגיש שאני מספיק מוכן. שלך הנווד

WhiteWolf

New member
אם כבר אומרים

Evocation רק לידע כללי, ככה הויקאנים קוראים לחלק שבו הם מבקשים מהאלים להיות נוכחים בטקס. (רק שלא יצלבו אותי- לפחות זה ככה במסורת שלי.)

morning star

New member
המממ

קוראים לזה Invocation. אני נתקלתי בשני פירושים להבדלים בין Evocation ל-Invocation : הראשון : Evocation - קריאה של ישות כלשהי להתממש לפניך (אם באסטרלי או בפיזי) ו - Invocation - קריאה לישות (אלוהית כלשהי בד"כ) "לנכוח" באירוע מסויים (כמו בטקסים ויקאנים). השני : Evocation - קריאה ל"ישויות נמוכות" - הכוונה לשדים ושאר מרעין בשין. Invocation - קריאה ל"ישויות גבוהות" - מלאכים ושאר ירקות. אני נוטה להשתמש יותר בפירוש הראשון. ומה המסורת שלך? שלך הנווד

WhiteWolf

New member
אני מכירה ש..

Invocation זה לזמן את היסודות, וEvocation זה לבקש מהאלים לנכוח. יותר בקשה מאשר זימון, שזה טיפה יותר מצווה. תגיד, יש לך איסיקיו?

morning star

New member
לדוגמה

מתוך ספרה של Starhawk, דמות מפתח בויקה (הפמינסטית משהו) בארה"ב : "To invoke the goddess is to awaken the goddess within ... an invocation can be a set piece of poetry" ההגדרה המופיעה בספר "Summoning Spirits" של Konstantinos טוענת כי "Evocation can be defined as the calling forth of an entity from another plane of existence to an externak manifestation in either the astral or physical plane" באותו הספר :"In an invocation, the magician brings some foreign intelligence within himself or herself" ומציין כי תקשור הוא סוג של Invocation. בספר The ritual magic workbook של אחת Dolores Ashcroft-Nowicki טוענת המחברת כי : "Invoke is to call ´in´ or ´down´, evoke to call ´forth´. when you are filling the quarters in a ritual you invoke because you are calling beings higher tand greater than yourself to come into the temple prepared for them. But when you are working on a ritual to bring something out of yourself, i.e. you are trying to improve yourself in some way, you evoke your own higher self to come forth." בספר The Magician´s Workbook - A Modern Grimoire, מביא המחבר Steve Savedow הסבר קצר וכוללני על ה"ההיררכיה" של "יקום המאגיה" (ז"א, מבנה של היקום לפי המאגיה) כאשר "אלוהים" נמצא בראש ההיררכיה, לאחר מכן מלאכים ואלים שונים, האדם במקום תחתון, ומתחת לאדם השדים ולבסוף ה"שטן" (אל תדאגו, הוא מציין כי זו רק סכימה כללית ביותר של "למעלה למטה" כדי לא לסבך יותר מדי וכי המבנה ההיררכי הוא הרבה יותר מורכב ובהחלט לא "סולם" של דרגות) - לאחר מכן מסביר כי Invocation זו אינטראקציה עם ישויות אשר נמצאות מעל האדם בהיררכיה ו - Evocation זו אינטראקציה עם ישויות אשר נמצאות מתחת לאדם בהיררכיה. מילון וובסטר נותן שימוש יותר "מציאותי" למילה Evocation - כגון To evoke a memeory (לעורר זכרון). כמו כן משמשת המילה בתחום החוק האנגלי (הישן) של "זימון" תיק מארכאה נמוכה לארכאה גבוהה יותר. בהגדרה ל Evoke מציין המילון - 1.להעלות זכרון, רגש (ואפילו חיוך) 2. לעורר תגובה, 3. לזמן (כמו לזמן רוח) 4. לעורר רגש באמצעות יצירת אומנות. ב - Invocation מציין המילון : 1. קריאה לישות או רוח וכדומה לעזרה 2. בקשה לעזרה 3. מעין תפילה בכדי "לזמן" את נוכחותו של האל 4. בקשת השראה מאל, מוזה וכדומה (יש כמה ממש יפות בתחילת מחזות קלאסיים) 5. קריאה לרוח בעזרת לחש 7. התייחסות למסמך רשמי 8. אכיפת או שימוש בתפיסה/זכות מוסרית/חוקית. ואוו, זה היה ארוך ומבלבל... שלך הנווד

morning star

New member
יש לי את הדבר המעצבן הזה

המכונה "איציק"... את יכולה לשאול את ספירי ואת נפטיס עד כמה אפשר לתפוס אותי שם... אבל בכל מקרה, תשלחי לי אי-מייל ואני אשלח לך חזרה את המספר. עכשיו הסבר קטן על הקטע הארוך שכתבתי - אני רק ציטטתי כמה מקורות, שלא בהכרח תואמים את דעתי האישית. אני משתמש במושג Invocation כאשר אני מדבר על ישויות "אלוהיות", או ליתר דיוק על "ארכיטיפים" (הסבר יבוא בפעם אחרת) ו - Evocation - זימון ישויות +/- ספציפיות למישור האסטרלי/הפיזי - מעין דרך אמצע בין ההגדרה של Starhawk לזו של Konstantinos. שלך הנווד

morning star

New member
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות...

בשבוע שעבר נגנב לי התיק, יחד עם המכשיר הסלולרי. איך זה מתקשר אלייך? פשוט מאוד, מספר הטלפון שלך היה רשום שם... אז, איך בשטחים? את עכשיו בבית? מתכוונת לקפוץ לחיפה, מתישהו? איך Clash of Kings? נהנית ממנו? שלך כתמיד, מוצא אותך כשאת נעלמת הנווד (לא, את לא חייבת לצרוח את השם שלי בקולי קולות בפורום... אני גם מאוד מבקש שלא
)

WhiteWolf

New member
wow

אין לי מילים. פשוט אין לי מילים. זה הכל. אין לי מה להגיד מעבר לזה. אבל אני מתחילה להרגיש שאיכשהו אני נעה במעגלים שחוזרים על עצמם. וזה קצת מכניס למין פראנויה.. אם אתה יודע למה אני מתכוונת, נווד (??!?) נו טוב. אממם... אני אתקשר אליך. WhiteWolf. (allwais and forever, i guess..)

למעלה