סקרים רבותי, סקרים.

סקרים רבותי, סקרים.

אז מה היה לנו השבוע? חג סוכות, שמחת תורה. מפגש בסחנה, תערוכת אוספים. כל כך הרבה משתתפים חדשים שאני לא מצליח לזכור ולעקוב, וזה טוב. תחומי איסוף חדשים נוספו לרוב. ליצנים, כבשים ומנעולים הם רק כמה מתוכם. אוסף ישן שלנו שפתאום התחיל שוב לצמוח ולגדול - אוסף הגלריות (מישהו מתנדב לספור?). אין ספק שהפורום שלנו משתנה, וצריך להתרגל למתכונת החדשה. כבר לא חבורה קטנה ואינטימית, אלא קבוצה גדולה של אנשים בעלי תחומי עניין רבים, שקששה לפעמים לעקוב אחרי ההתפתחויות שבה. אני מודה, לי זה עוד קצת מוזר, אבל אני בטוח אתרגל מהר, כמו לכל דבר טוב. וכן, יש סקר חדש, וכולם מוזמנים לענות. בסקר האחרון התברר שכמעט מחצית מהחברים מתמקדים באוסף עיקרי אחד, אבל חוטאים בעוד אוסף או שניים מהצד (מזכיר לכם משהו אחר בחיים?). כשליש מחלקים את האנרגיות שלהם על הרבה חתונות (שוב העניין הזה?), ורק שלושה משתתפים כאן בלי לאסוף כלום. מעניין מי אלו... אם נדע, נוכל להדביק אותם במחלה. לפני שתענו על הסקר החדש, רק להקטין ציפיות: אל תחשבו לרגע שאני מציע להפיק כתב עת באמת. אם מישהו ירצה בעתיד לקחת על עצמו - נחשוב. יכול להיות נחמד, אבל כרוך בהרבה מאוד התעסקות וסיבוכים. בואו נתייחס לזה בשלב זה כרעיון תיאורטי בלבד. שבת שלום לכולם, אריק.

yg23

New member
../images/Emo87.gifמה אני עוד אוסף?

טוב התחום העיקרי שלי כמו שרבכם יודעים זה מחזיקי מפתחות. אבל אני גם אוף לפעמים כשמתחשק לי בקבוקים של מי גילוח או סתם דיסקים ריקים או שהם לא טובים כבר.

תמיר1991

New member
כתב עת יכול להיות רעיון מצויין,

ואם הוא אכן יתפרסם, אשמח להיות שותף פעיל בו! אגב - כתבתי שאני מעדיף לקבל אותו בצורה דוארית, אבל ברור שזה (כמעט) בלתי אפשרי, ולכן עיתון מקוון יכול להיות אופציה הרבה יותר טובה, זולה ויעילה . תמיר.

yg23

New member
../images/Emo87.gifגם אני בעד הרעיון.

ואני ישמח להיות חלק מזה..

nuny10

New member
מנצלשת, בבקשת עזרה. איך מורידים את

ההדגשה מהשם? זה משגע אותי.

חה חה, את יכולה להרגע.

השם שלך מודגש רק על המחשב שלך, לא אצל אחרים. אני לא חושב שאפשר להוריד את זה...

ואני מעדיפה

מגוון נושאים ושיגיע באינטרנט - כך אוכל להדפיס לי רק את הקטעים המעניינים אותי (אם בכלל). וזה מזכיר לי, שאני מתכננת כבר שנים להפסיק את המנוי על "הארץ" ולעבור למהדורה האינטרנטית. אולי אני אעשה את זה עכשיו, כשהוא יעלה לי 1000 ש"ח לחצי שנה (שעוברת מהר מדי).

את מוציאה כל כך הרבה כסף

כדי לקרוא משהו מלא בחדשות רעות? לא יותר עדיף לקרוא משהו נוסטלגי, איזה מילון טוב? אנחנו הפסקנו את המנוי לעיתון מזמן, כשהילדים התחילו לקרוא. ומאז חיינו רק השתפרו - לא חדשות בעיתון, לא בטלויזיה ולא ברדיו. החיים הרבה יותר נעימים ככה.

nuny10

New member
אנחנו היינו מנויים בדיוק חודש. ואז

הפסקנו את המנוי. לא עמדנו בעומס. יותר מידי כסף אנרגיה וזמן על לקרוא דברים לא משמחים (רוב הזמן). עברנו לעיתוני כיף: בנין דיור וגן ונוף. יופי של מגזינים.

yblumann

New member
מסכים!

אין לי זמן לקרוא עיתונים בכלל. עם השנים אני שם לב שבנושאים בהם יש לי ידע מצוין - למשל נושאים שהתמחתי בעבודה או בנושאים שאני מתנדב או מתענין - לרוב העיתונאים אין מושג בנושא שהם כותבים עליו! מה עם שאר הנושאים שאני לא יודע מספיק עליהם? לכן איבדתי עניין בעיתונות. Yoram

avitalit

New member
גם אצלי בבית לא נכנס עיתון כבר מעל

7 שנים .. עדיף לקרוא ספרים ועדיף לקנות בולים ושאר תחביבים ולהתעסק איתם .. ( פחות מלכלך מהעיתון ..
)

תמיר1991

New member
אני קורא מעריב,

אבל אני מעדיף ידיעות. הארץ זה עיתון נחמד, אבל הוא לא מתאים לי מכמה בחינות שזה לא המקום לפרטן. עיתון אינטרנטי? אצלנו זה לא בא בחשבון - החדר שלי מלא במוספים על חלל והיסטוריה ממעריב/ידיעות, ובעיתון האינטרנטי אין את המוספים - כלומר יש, אבל לא בעיצוב המיוחד והיפה של המודפס. תמיר.

1עדיקקל

New member
עיתון נייר - מדיום הולך ונעלם

העיתונות הכתובה הייתה המדיום הדומיננטי בעולם המערבי בתחילת המאה הקודמת, היו יותר עיתונים יומיים ויותר אנשים קראו בהם (גם בישראל באיחור אופייני של כמה שנים משאר העולם היו הרבה יותר עיתונים יומיים מאשר היום..), בשנות ה 20' כבש הרדיו את מקום העיתון כמדיום המוביל, תופעה שנמשכה עד שנות ה 50 בה התבססה הטלויזיה כמובילה (חל עיכוב בתהליך בשל מלחמת העולם). בשנים האחרונות חלנ נסיגה חדה בדומיננטיות של הטלויזיה והאינטרנט הוא המוביל. לכן אין פלא שהרבה אנשים קוראים עיתון, שומעים רדיו ורואים סרטים במדיום אחד- האינטרנט.

תמיר1991

New member
עדי -

תמיד יהיו עיתונים מודפסים, כי תמיד יהיו את ה"משוגעים לדבר" שאוספים מוספים מיוחדים, והכי חשוב: אני מצטיין בקריאת עיתון בארוחות, בחדרי, וב... שירותים, ואני לא היחיד. האם אתה מעלה על דעתך אדם עם מחשב בשולחן האוכל ובשירותים? אני לא... אבל מצד שני (ועכשיו אני עובר ל- OFF לגמרי), האינטרנט טוב למרביתם של הדברים בחיי היומיום, ואחד השימושים הדומיננטיים באינטרנט בעולם המערבי, וזה בולט אצלי, וכנראה שגם אצל רובכם, הוא להכיר אנשים דרך האינטרנט - וזה בדיוק מה שחברי החבר עושים
סליחה מראש על מגילת הOFF... תמיר.

1עדיקקל

New member
היי תמיר-

העיתונות המודפסת לא תיעלם לחלוטין מהעולם, אבל בהחלט תשנה את פניה. הפגיעה העיקרית תבוא לידי ביטוי בעיתונות היומית שהופכת ללא רלוונטית בעידן האינטרנט (חדשות האתמול..), ותתחזק תופעת ה narrow casting, עיתונות המיועדת לפלח שוק מוגדר - לדוגמא שבועונים או ירחונים המתמחים בנושא מסויים.

nuny10

New member
וכך נראה גיליון שלם של בולים אישיים

חלקם עם מספר שבלים וחלקים בלי. מתנצלת על איכות התמונה.

nuny10

New member
לאבא של נועם, לבולים אלה התכוונתי

בשיחה ההיא, ואם זה עדיין מעניין לך, אוכל לשלוח לך כמה עשרות בולים בעיצובים שונים, ועם מספר שבלים שונה.

למעלה