סקרים רבותי סקרים

gershon17

New member
לחזור בשאלה זו אופציה מצויינת

בודאי יותר טובה מאשר לחזור בתשובה.

masorti

New member
והנה לך תגובה אופיינית של איש שינוי

שממחישה מה יחסו לדת ולדתיים. שימי לב במיוחד למשפט האחרון: "למה שבמקום להכריח אותי להתחתן בטקס דתי, לא תשנה את החוק הזה שאתה חי לפיו? הרי ביטלו כבר כל כך הרבה מצוות ותיקות, מה זו עוד אחת?" ואחר כך יש לכם אנשי שינוי את החוצפה ועזות המצח לדרוש ממני להתייחס לערכים שלכם כאל ערכים "קדושים".

gershon17

New member
אני נותן לך את היחס שאני מקבל ממך

בעצם זה לא נכון. אני עדיין לא מכריח אותך לעשות שום דבר. אבל זה יגיע. אני לא רוצה ממך שום דבר, רק שתפסיק להפריע לי. אתה לא רוצה שאני לא אפריע לך, אתה רוצה לכפות עלי את דיעותיך. זה ההבדל המהותי בינינו. העובדה שיש גושפנקה אלוהית לחוקים מסויימים לא רלוונטית לגבי (אני לא מאמין באלוהים, ולכן הגושפנקה שלו ממילא לא מעניינת אותי). אתה תצטרך ללמוד להתמודד עם זה.

masorti

New member
אתה הוא זה שרוצה לכפות עלי לחיות

באיכות חיים נמוכה כדי שלך יהיה נוח. תצטרך ללמוד לחיות עם העובדה שאינך אדון הארץ, וגם לאזרחים החושבים אחרת ממך יש זכות להשתתף בקביעת אורח החיים כאן.

gershon17

New member
אני לא רוצה לכפות עליך כלום

אני לא רוצה להפריע לך להתחתן איך שאתה רק רוצה. אתה זה שכופה עלי את המנהגים שלך, שבינם וביני אין כלום (וזה למרות שאני יהודי. אני לא זקוק לאישור שלך או של אף אחד אחר לגבי זה). אתה לא שם לב להבדל? במקרה שלך, אתה כופה עלי עכשיו ומיד את המנהגים שלך. במקרה שלי, המעשים שלי אולי בעוד 60 שנה יפריעו לצאצאיך, ואולי לא. אנחנו נהיה באותו מצב כשאני לא ארשה לך להתחתן על-פי ההלכה. אז תוכל להגיד שאני כופה עליך. עד אז, יש צד אחד כופה וצד אחד נכפה. מצד שני, אני צריך לציין ש: תצטרך ללמוד לחיות עם העובדה שאינך אדון הארץ, וגם לאזרחים החושבים אחרת ממך יש זכות לחיות כאן.

nirdagan

New member
גם לחילוניים אין בעיה של ממזרות

ופסולי חיתון. זו בעיה של דתיים בלבד.

מגי35

New member
לא מתווכחת איתך, כי....

למדתי מתוך תגובותיך, שמי או מה לא מוצא חן בעינך, אתה קוטל אותו. עושה ממנו קטן וכו. אם זה סיגנון דיבורך למה לענות לך?

zazaza

New member
וראי את תגובתי לתגובתה

ותביני למה.... ואגב, גם אני קורא את הודעותיך וגם הן לא עדינות לרוב... אז, נאב דורש נאה מקיים. אני אומר בפה מלא כי איני מתכוון להיות נחמד או עדין כשאני נלחם מול מה שלדעתי הוא רשע טהור.

למעלה