סקרים רבותי סקרים

איילת1974

New member
סקרים רבותי סקרים

היי לכם, ובמיוחד למנהלי האתר אנדרי וגרשון שעושים עבודת קודש רציתי רק לעדכן אותכם שבפורום שלי "חופש" שעוסק בכפייה דתית, יש סקר בנוגע להנהגת נישואים אזרחיים. אני אשמח מאוד עם כולכם תצביעו... שיהיה לכוןלכם סוף שבוע נעים איילת, מנהלת פורום חופש

Anne4

New member
לאיילת החמודה

הצבעתי כמובן - בעד נישואין אזרחיים. לדעתי יש להעביר את הודעתך זו לכל הפורומים בתפוז ולכל הפורומים באינטרנט. אבל לפני שאת עושה כן - אנא קראי את המסר ששלחתי לך ישירות.

Anne4

New member
מגי - אנא...

נישואין אזרחיים יש בכל המדינות הנאורות. כל מי שרוצה - יוכל גם להינשא ברבנות! ודרך-אגב, גם החילוניים אוהבים את השורשים שלהם - אך אף אחד מאיתנו אינו אוהב כפיה!. אין לנו דבר נגד הדת, אבל אנחנו בעד חופש הבחירה. ביי

masorti

New member
בכל אותן מדינות נאורות...

הרוב הוא נוצרי, ובנצרות אין בעייה של ממזרות ופסולי חיתון.

zazaza

New member
מאחר

מאחר ומלכתחילה הנישואים האזרחיים אינם פונים לקהל שמאמין בנושא "פסולי החיתון" ו-"ממזרים" אז אין שום בעיה.... מתי תבינו את זה ?!

masorti

New member
הקולקטיב חייב לחשוב גם על הדורות..

הבאים, וזה שאתה לא מאמין בממזרים לא צריך להפוך למחסום לרצונותיו של נכדך.

gershon17

New member
הו, איזו דמגוגיה

בו נהפוך אותה. זה שאתה כן מאמין בממזרים לא צריך להפוך למחסום לרצונותיו של נכדך. תופס באותה מידה.

masorti

New member
הנכד שלי יסכים גם כן...

שאסור לחסום את דרכם של נכדי אחרים, ולכן יש בעיה עם נישואים אזרחיים.

zazaza

New member
שטויות במיץ

דמגוגיה זולה. אין לך שום מושג מהו חופשיות, מי שאתה שתחליט משהו בחיי רק בגלל שאולי זה ישנה לאיזה נכד שעוד לא נולד... מצידי שמוסד הרבנות החולני יבצע רישום מי כן ומי לא, ואם הנכד שלי ירצה לחזור ליהדות הוא יצטרך להתגייר בכל מקרה... ומה עם עולים חדשים ? אתה הרי לא האמת יודע מה היה בחו"ל לפני שהם עלו, אז למה שם זה לא משנה ?

zazaza

New member
ממש מעניין

שאתה חושב שיש לך הזכות לדבר בעבור אדם אחר (שאינו בטוח שנולד עדיין), אבל זה ממש צפוי מאדם כמוך....

gershon17

New member
אין שום בעיה עם נישואין אזרחיים

יש בעיה עם מערכת החוקים שאתה בחרת לחיות לפיה. זו הבחירה שלך. אם אתה רוצה ככה להגביל את החופש של נכדיך זו ללא ספק הזכות שלך. רק אל תנסה לאלץ אותי לפעול בניגוד לרצוני בגלל שאתה מסרב להתגמש. למה שבמקום להכריח אותי להתחתן בטקס דתי, לא תשנה את החוק הזה שאתה חי לפיו? הרי ביטלו כבר כל כך הרבה מצוות ותיקות, מה זו עוד אחת?

איילת1974

New member
כוונת המשורר היא...

שכל אחד ינשא איך שחפץ ובצורה המתאימה לו ביותר, לא רק פסולי חיתון.

Anne4

New member
או.קיי, אבל...

רוב העם ירצה בכל מקרה גם להינשא ברבנות. אי-לכך, תמיד אפשר לעשות רישום של הנישואין, ולמי שבאמת איכפת, יוכל לברר לפני שהוא עומד להתאהב במישהי / מישהו - אם הם פסולי חיתון עפ"י ההלכה, ואז להחליט לגבי המשך הקשר וכו´. במלים אחרות - למי שבאמת איכפת, הוא יוכל להינשא רק ברבנות, ויוכל לבדוק בראש ובראשונה - מה הרקע של בן / בת הזוג העתידית, בדיוק כפי שבכל העולם עושים זאת פחות או יותר (בודקים את רקע המועמד וכו´).

Anne4

New member
בעצם zazazaz כבר ענה

הוא ענה בקצרה ולעניין. בעצם חזרתי על דבריו. Sorry

masorti

New member
וגם אני עניתי לו.

ההנחה שלך היא שכל צאצאיו של מי שהיום התחתן אזרחית לא ירצו לעולם להתחתן דתית ולחזור בתשובה. בעצם את יוצרת מחסום חד-כיווני... כל מי שאחד מאבותיו היה חילוני-מוצהר לא יוכל לעולם להיכנס לקהילה הדתית (כי יהיה פסול חיתון), אבל דתי תמיד יוכל לחזור בשאלה ולהינשא אזרחית. אז אולי זו המטרה הנסתרת בכל הענין... לחסל תוך כמה דורות את היהדות הדתית בדרכי נועם.

gershon17

New member
בודאי שיוכלו להתחתן דתית

רק בחתונה רפורמית. מה, דתיים רפורמיים הם לא דתיים?

masorti

New member
הצחקת אותי. חתונה רפורמית...

אינה תופסת לפי ההלכה. מי שרוצה להצטרף ליהדות הדתית (כולל הסרוגה) חייב להתחתן באופן המוכר ע"י ההלכה.

zazaza

New member
ברור שהצחיקו אותך

הרי יש לך בעלות מלאה על היהדות... דעות אחרות לא קיימות מבחינתך... WAKE UP CALL !!!! היהדות הרפורמית תופסת תאוצה...

gershon17

New member
עכשיו אתה הצחקת אותי

אין לי כל חשק לחיות לפי ההלכה. אני גם אוכל חזיר ולא צם ביום כיפור ומנסה להחזיר בשאלה כמה שאני רק יכול. ההלכה הזו, אתה יכול לחיות לפיה כמה שאתה רוצה. רק תעזוב אותי בשקט בבקשה.

למעלה