סקרים, סקרים, סקרים....

CANDY MAN

New member
סליחה??? מה הקשר למיליון דתיים?

מה מפריע לדתיים שאני יכול לנסוע בשבת? מה מפריע לדתיים שאני אוכל לקנות חזיר? מה מפריע למיליון דתיים שאני הנשא לאהובת ליבי בטקס שהוא לא דתי? מה מפריע לדתיים שאני יעשה קניות בשבת בקניון ליד הבית שלי? מה עם עוד 4 מיליון חילוניים שרוצים לחיות אחרת? לנצח ניהיה חייבים לחיות תחת כפייה? מי שמאמין בה´ מאמין בו גם אם נוסעים סביבו בשבת וגם אם אוכלים לידו חזיר וגם אם אוכלים לידו חלב ובשר ביחד! אני לא רוצה להפריע לדתיים בדיוק כמו שאני לא רוצה שהפ יפריעו לי נקודה!

לא הבנתי משהו

למה החילוניות היא ברירת המחדל והדת לא? בגלל שלחילוניות אין חוקים ברורים מלבד הדמוקרטיה ולדת יש מערכת חוקים נוספת? אולי בכלל הדמוקרטיה היא הדרך השגויה? אולי אנחנו החילונים כופים על הדתיים דמוקרטיה שהם לא מעוניינים בה? תחשוב על זה

CANDY MAN

New member
בגלל שלא כולם מאמינים בדת...

אין דב רכזה לא להאמין בדמוקרטיה... דמוקרטיה זה או שיוויון או דיקטטורה... בעניין דת הדברים חלוקים... יש כאלה שמעדיפים לחיות לפי הדת ויש כאלה שלא... ישראל אף פעם לא הייתה מדינה דתית שמתקיימת לפי חוקי ההלכה... לכן, זכותי לחיו את חיי לפי האמונה שלי, וזאת זכותם גם של הדתיים. אם אנחנו כופים עליהם את הדמוקרטיה, זה כבר עניין של צורת ממשל... ישראל בחרה להיות דמוקרטית... אם הם לא מעוניינים אז שיעזבו לאיראן. מצד שני, איך אני כופה על הדתיים חילוניות? האם אני מכריח אותם לנסוע בשבת? האם אני מכריח אותם לאכול בשר וחלב? האם אני אוסר עליהם להתפלל? עכשיו בוא נראה ההפך... האם הם כופים את עצמם עלי? האם אסור לי לנסוע בשבת בתחבורה ציבורית? האם אני יכול להתחתן בטקס לא דתי? האם אני יכול לעשות קניות בשבת? האם אני יכול לקנות חזיר במכולת השכונתית? או לגדל אחד כזה כדי למכור אותו? לא לא ולא!

.המוסד

New member
למיליון דתיים מפריע ש...

יהיו נישואים אזרחיים, ותיווצר בעיה בנישואים של חילונים לדתיים ומסורתיים(חציית העם) שיראו אוכל לא כשר מוצג ברחובות, שיאלצו לעבוד בשבת או שיפגעו מהעובדה שאין הם עושים כן

CANDY MAN

New member
מפריע??? זה עניין פרטי של בני הזוג!

אם בני זוג יחליטו להנשא ככה או ככה... זה עניין הפרטי! אם לבת הזוג שלי יהיה חשוב להנשא בטקס דתי אז לא תיהיה לי בעיה אם זה.... אני מוכן לעשות את זה בשבילה. אבל יש מלא אנשים שרוצים להתחתן בטקס לא דתי - זכותם! מה בדיוק פוגע בהם לראות אוכל לא כשר? למה בי זה לא פוגע לראות אוכל שכן כשר? הרי גם אתה שם לב שזאת קטנוניות מפגרת! לא רוצים לעבוד בשבת? שלא יעבדו! אין לי בעיה לחוקק חוק שיגן עליהם! מצד שני, אני רוצה להרוויח עוד כמה שקלים בשבת שזה יום מסחר מצויין! למה לא?

gilka

New member
"העם הטיפש הזה מזוכיסט"

אתה יודע מה? בסדר!!! העם מזוכיסט. הבעיה היא בעם ולא במפלגה הכושלת שלך. בסדר. איך שאתה רוצה. אבל יש עובדה אחת קיימת (ואני מקווה שאתה לא רוצה לשנות גם אותה ובכלל להגיע לדיקטטורה של השמאל)- מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית. אם העם רוצה להיות טיפש - מותר לו להיות כזה. יש לעם את הזכות הזאת. קפיש? חוץ מזה- אני לא חשוב שלהאשים את העם זו אסטרטגיה טובה. באופן אישי כשחה"כ פינס מדבר בערוץ 2 ואומר שמצנע הוא בסדר גמור אבל "העם עוד לא הפסיק להפנים..." ובעצם אומר את מה שאתה אומר רק במילים יותר יפות, אצלי באופן אישי זה מעורר כעס, שינאה וטינה כלפי האדם הזה, ולא אמפטיה. חוץ מזה שאי אפשר להגיד שהע חכם כשהוא מצביע לטובתך ושהוא טיפש כשהו מצביע נגדך. אתה צריך להחליט. אני באופן אישי חושב שהעם מאוד חכם, אבל לבוא ולהגיד "העם מטומטם" זה שלב אחד לפני לבוא להגיד "להוציא את השלטון מידי העם". אז אתה, שכל הזמן צועק עלינו שאנחנו לא דמוקרטים מספיק בשבילך, כדאי שתעשה בדק בית יסודי.

totony

New member
אה! חדשות טובות!

אני אישית מעדיף לראות את שינוי בתור מפלגה שניה מאשר את העבודה. אבל יש לי שאלה לשאול אותך: האם אני יכול לבטוח בשינוי בעיניים עצומות שהם לא יפגעו בציבור הדתי רעה? משום מה לא נראה לי....

CANDY MAN

New member
מה זה נקרא לרעה בשבילך?

למה זה פוגע בך שאני יכול לנסוע בשבת? למה זה פוגע בך שאני אוכל להתחתן נישואין אזרחיים? מה פוגע בך שאני רוצה לקנות חזיר ברחוב? מקסימום אני יהודי קצת פחות טוב ממך... מה איכפת לך? שינוי היא לא נגד הדת בכלל! אבל היא כן נגד כפייה דתית! תשאל כל תומך של שינוי שאתה מכיר והוא יאמר לך שאין לו בעיה איתך ועם האמונה שלך ואם כל מה שאתה עושה בשביל האמונה שלך... העיקר!!! וזה העיקר הגדול ביותר - שלא תכפה את האמונה שלך ואת הדרך שלך על אחרים! אם תשמור על הכלל הפשוט הזה נוכל לחיות ביחד ובכיף!

totony

New member
גם אני אשמח אם יהיו אוטובוסים בשבת

אבל לא זה מה שמדעיג אותי. אני עצמי לא אדם דתי, אבל איכפת לי מאד מהציבור הדתי כיוון שהם המייצגים שלנו, מייצגי התרבות שלנו- התרבות היהודית. אבל השכבה הזאת עומדת להפגע תחת שלטון לפיד. נראה לך שהוא הולך להשקיע בחינוך יהודי? לי לא נראה ככה. ואני חושב שיש צורך להשקיע בחינוך יהודי בארץ, כך נפתח אצל התלמידים איזו הזדהות עם המדינה ועם העולם היהודי. באמת גם לא אכפת לי שש"ס לא תהיה בממשלה, אבל לפיד נגד כל המפלגות הדתיות כולל מפד"ל שהיא מפלגה מכובדת ומועילה לפי דעתי. לא הייתי נותן לה את הקול שלי אבל גם לא הייתי מעיף את מפד"ל מהכנסת, מה הם עשו רע? אה, ולא איכפת לי שתאכל חזיר, אבל אל תאכל בשר עם חלב- כי זה לא מזיק למעכת העיכול...

CANDY MAN

New member
בוא אני יחדש לך משהו...

מפד"ל זאת אחת המפלגות ששינוי הכי מתחברת איתם! שינוי אפילו חתמה אית םעל הסכם עודפים!!! גם לי איכפת מאד מהציבור הדתי, התרומה שלו היא ענקית לפי דעתי, אפילו יותר מזאת של הציבור החילוני (ואני מזכיר!! אני מדבר על הדתי! לא על החרדי!) לפיד ישקיע בחינוך יהודי אבל הוא לא יהפוך את זה לדבר העיקרי אצלו כמו שאתה מבין, יותר חשוב שילדים ידעו לא להרביץ....ולא להיות גזענים...

למעלה