תודה על התגובה העניינית
ניחא ההעלבות; אבל לפי התגובות פה, שמתי לב כי האופן בו הצגתי חלק מהדברים- הפריע ללא מעט אנשים. אם יש משהו שאני לא אוהב- זה זה. לכן גם הצטערתי על ההודעה. בתקווה שהבנתי מה שכתבת, בכל-זאת יש לי כמה שאלות, ברשותך. אם שלי אמרה שהמשקל הנדון, בדר"כ, בא באווירה עליזה. נדמה שכאן יש יוצא-דופן. לפחות ממה שאני קולט מהלחן של נפתלי, גם אצלו אין עליזות. אך קשה לי לשמוע מה יש אצלו: טירוף, אווירה מחשמלת. לא יודע. לי זה לא נשמע מדויק, מצטער. אבל אני מתרשם כי הרוב מוצאים בשיר: אווירה מחשמלת. אולי אני קשה קליטה. אם הבנתי נכון מה שכתבת על 'משקל משולש'. אני חושב שדי ברור למאזין כי האווירה ב" בשנה הבאה [...] ונספור ציפורים נודדות." היא של השתובבות, עליזות. מכאן שהלחן שנבחר לשיר מצד אחד הוא מתאים לקונוונציות שהציעה שלי, ומצד שני המשמעות של הלחן בהירה לשומע. פחות או יותר. עוד דוגמה: השיר בחתימתך. לפחות בביצועו של ש.ישראלי. מצד אחד, המשקל הפואטי (שנתן המשורר) מקבל ביטוי גם בהלחנה. אך הבחינה היותר עקורנית לדעתי, היא שאפשר להרגיש את הפרשנות, היפה לטעמי, שנתן המלחין לשיר. לשם הדוגמה: האופן בו מבטאים לילה, מזכיר את אותה הרוח הגוברת שבזכותה הצמרת הומה. לטעמי, גם אפשר להרגיש כי זאת לא סתם רוח אלא רוח קרירה של לילה. בכל-מקרה, דרך הלחן של השיר- מרגישים פרשנות. הבעיה שלי עם הלחן של אלתר הוא כי א נ י לא מרגיש משמעות. הבעיה היא אצלי, מן הסתם. אני לא מביו איך את מרגישה כי 'ידיך ריקות' יותר כאב למלחין. אני בחיים לא הייתי מגיע לזה- כיוון שאני לא מצליח להבין את הלחן. על-כל-פנים, תודה על התגובה.