שנות ה-70 וה-80 היו שנות הדגל של ההומופוביה?
יש לך ביסוס עובדתי לזה? (אני אשמח לקישור למאמרים / מחקרים וכו', זה מסקרן אותי). כיוון שהומוסקסואליות היא תופעה קיימת מראשית האנושות, ואנשים רבים בעבר מימשו את נטייתם המינית (גם בסתר) והיו אנשים שידעו שזה קיים, זה לא משהו שהתחיל דווקא במאה הקודמת, וגם ההומופוביה לא. נזכרתי פתאום שהנאצים, וזה די ידוע, הכניסו למחנות גם את ההומואים (ויש להניח שגם כל מי שנחשד בכך, בדיוק כפי שהם עשו ליהודים). קבלת הומוסקסואליות היא
תהליך מתמשך (שעדיין מתרחש, הוא לא הסתיים) ואני לא חושבת שאפשר להצביע על נקודה שרירותית כמו שנת 1990 ולומר "מכאן והלאה יש שינוי מהותי". כמו כן גם לא ברור לי למה דווקא שנות ה-70 וה-80 הן שיא ההומופוביה לדעתך; מה הסיבה שהייתה בהן יותר הומופוביה לעומת הסיקסטיז, למשל? (ואל תעלה השערות וניחושים; אם אתה טוען שזה נכון, תביא סימוכין). אגב, נזכרתי פתאום שכבר בתנ"ך יש איסור על משכב זכר, מה שמעיד על כך שזו הייתה תופעה מוכרת (הרי אין טעם לציין איסור מפורש על משהו שלא יעלה על הדעת ואף אחד לא רוצה לעשות אותו). חיפוש מהיר בגוגל הביא אותי לויקיפדיה, שם יש ערכים מיוחדים ל"איסור משכב זכר" וגם ל"הומוסקסואליות ביוון העתיקה". והנה כמה ציטוטים מעניינים מהערך הראשי - "הומוסקסואליות":
היחס להומוסקסואליות מראשית העת החדשה רדיפת הומוסקסואלים הגיעה לשיא בגרמניה הנאצית, שבה, בהתאם לסעיף 175 לחוק העונשין הגרמני, נשלחו גברים הומוסקסואלים למחנות ריכוז, וזכו ליחס בלתי-אנושי. בחלק ממחנות הריכוז סומנו הומוסקסואלים באמצעות טלאי ורוד בצורת משולש הפוך שנתפר על בגדיהם. הנשים הלסביות בגרמניה הנאצית סבלו אף הן התנכלויות, אך לא נרדפו באופן שיטתי כגברים. אנדרטה באמסטרדם, הנקראת "הומומונומנט", מציינת את זכרם של כל ההומוסקסואלים שנרדפו לאורך הדורות בשל נטייתם. היחס להומוסקסואלים התחיל להשתנות רק במחצית השנייה של המאה ה-20. הלגיטימציה שניתנה להומוסקסואליות במערב היא מהשינויים התרבותיים הגדולים ביותר שחלו בתקופה זו. ברוב ארצות העולם השלישי, לעומת זאת, נותר היחס להומוסקסואליות שלילי.
הומוסקסואליות ביוון העתיקה וברומי בעוד שבמערב, עם עליית הנצרות עד המחצית השנייה של המאה ה-20, תייגו פעילות הומוסקסואלית כסטייה, בעת העתיקה המצב היה שונה. לפי עדויות ההיסטוריונים הרומאים פעילות הומוסקסואלית הייתה נפוצה בקרב הלוחמים הקלטים. גם היוונים לא ראו בכך כל פגם, אלא להפך, בירכו על התופעה וחשבו שגברים שמשרתים לצד מאהביהם צפויים להילחם בצורה טובה; כך התבנים הקימו את החבורה המקודשת של תבאי שהייתה יחידת עילית של צבאם וכל חבריה הורכבו מזוגות של מאהבים. גם בצבא הספרטני הדבר היה מקובל. סוג נוסף של יחסי מין בין גברים הקשור ליחסים שבין בכיר וזוטר, אך ללא ההקשר הצבאי, התקיים ביוון הקלאסית. כמעט כל הפילוסופים היוונים קיימו יחסי מין עם גברים אחרים, בדרך כלל עם שוליותיהם הצעירים. אפלטון, כפי שמשתקף בדיאלוג המשתה, סבר שמשכב אישה מביא לפורקן גופני בעוד שמשכב זכר מביא גם לפורקן הנפש. משכב זכר הייתה נורמה מקובלת בקרב בני אצולה רבים, ביוון העתיקה, סין, בביזנטיון, ובפרס של ימי הביניים. ------------------- (
השכלתי...)