סקס זה לא רק חדירה

סקס זה לא רק חדירה

לפעמים יש לי תחושה (אולי שגויה) ש"סקס = חדירה" ומי שלא רוצה חדירה לא רוצה סקס, או שכל העולם המיני מתמצה בסקס וזה תמיד אותו הדבר. כתבתי את זה קצת בהודעות קודמות, אבל אני לא מומחית; לכן משמח אותי לקרוא מומחית כותבת דברים שאני חושבת (וכותבת מקסים, לדעתי). לא יודעת כמה אנשים כאן זה יעניין, אם בכלל, אבל אהבתי מאוד את ההודעה הזו, אז אני מקשרת לכאן. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1215&MessageId=130275481

snoopytush

New member
את מעלה נקודה חשובה

עצוב שבחברה שלנו אנשים חושבים שחדירה זהו לב העיניין. ומה עושים לדעתם זוגות להטבים? בזמנו ראיתי סרטים על סקס וגם הלסביות התלוננו ששמים דגש יתר על נושא החדירה. אני מגדירה עצמי כמשהי שאינה מעוניינת בסקס אבל ממגע אני בהחלט נהנית ואני חושבת שלמגע תפקיד לא פחות חשוב ואלי אפילו מכריע יותר כי החדירה זה רק פורקן והמגע זה מה שיוצר לדעתי את ההתרגשות הראשונית ואת הקרבה או הרומנטיקה בין בני זוג. האקס שלי התעניין בעיקר בחדירה בזמנו כשחשבתי שאני רוצה לנסות סקס הצעתי לו דברים אחרים והעובדה שהוא התעניין רק בזה מה גם שזה לא עניין אותי במיוחד הורידה לי את העניין מהאקט פלאים. חוץ מזה שהבנתי שרב הנשים פחות נהנות מחדירה אלא יותר מגירוי הדגדגן ( שזה ממוקם חיצונית ולא פנימית). חות מזה יש נשים שטוענות שאת רב ההתרגשות הם חווים בדברים שמקשרים לרומנטיקה : החזקת ידיים, חיבוקים, אולי נשיקות ( למי שאוהב).וכ'ו....

אבל את כותבת אותו הדבר, שסקס=חדירה...

"אני מגדירה עצמי כמשהי שאינה מעוניינת בסקס אבל ממגע אני בהחלט נהנית ..." - זו בדיוק הנקודה! המגע שאת נהנית ממנו הוא חלק מהסקס, סקס זה לא רק חדירה ולכן אם את לא נהנית מחדירה אז את לא נהנית מחדירה, וזה לא אומר שאת לא נהנית ממין. לדעתי תוכלי למצוא מישהו שיהיה לך כיף איתו וידע לגעת בך כמו שאת רוצה ואוהבת ואת תמצאי את הדרכים לעשות לו טוב וחדירה לא תהיה הדבר היחיד שמעניין אותו, בניגוד לבחור שהיית איתו. אגב, על זה שהרבה נשים נהנות מדברים אחרים שמעתי וקראתי לא מעט; אני חושבת ש: א. יש הרבה נשים שכן, כל אחת אחרת, ואפילו לא כל הגברים אותו הדבר...!
ב. יש נשים שנהנות יותר מדברים אחרים, אבל אין להן בעיה עם חדירה אז הן עושות את זה בעיקר בשביל בן הזוג (וזה חלילה לא אומר שהן סובלות תוך כדי) וזה גם לגיטימי, לפרגן לבן הזוג. אגב נשיקות, אני (ואני מחשיבה את עצמי לבחורה רומנטית מאוד) לא חזקה בנשיקות. לא יודעת למה, אבל זה מעולם לא הלהיב אותי במיוחד (לא עם בן הזוג הנוכחי ולא עם הקודמים לפני שנים רבות). בן הזוג הנוכחי שלי חובב נשיקות מאוד, הרבה יותר ממני... כיוון שאין לי בעיה להתנשק איתו אני מפרגנת לו בכיף, כי למה לא? "זה נהנה וזה לא חסר". אגב, היה לי לפני שנים חבר שלא אהב להתנשק, ורוב הזמן זה לא הפריע לי, אבל פה ושם פתאום התחשק לי קצת ואז התבאסתי קלות שהוא לא כ"כ רצה (אם כי הוא היה משתף איתי פעולה, ככה בקטנה). לגבי חיבוקים - אני לא חושבת שזה יותר נשים מגברים. כל הבנים שאני מכירה אוהבים להתחבק, מאוד, וחברי הנוכחי אוהב ונהנה מזה לא פחות ממני...
משהו אחד שאני לא רוצה: מין אוראלי ומין אנאלי. זה מגעיל אותי (נכון לעכשיו) לשני הכיוונים, כמעט במידה שווה. לא רוצה שיעשו לי מין אוראלי, ואני לא מסוגלת אפילו לדמיין את עצמי עושה.
לגבי אנאלי, אני יודעת שיש הרבה שלא חושבים בכיוון וזה מגעיל אותם, גם גברים; באשר לאוראלי, עד כמה שידוע לי זה משהו שגברים אוהבים מאוד. פעם מישהו אמר לי שאף גבר לא יסכים לוותר על מין אוראלי, ובמשך שנים הייתי בטוחה שגורלי נגזר, וגם אם אני אצליח להתגבר על מין וגינלי סטנדרטי, "הלך עליי". אבל כשדיברתי על זה עם גברים (ויותר מאחד, ודי שונים אחד מהשני) קיבלתי תגובה מעודדת: כולם אישרו שהם נהנים מזה ומעדיפים כן, אבל זה לא ימנע מהם להיות בקשר עם בחורה, ואם זו מישהי שהם אוהבים ונהנים להיות איתה אבל היא לא רוצה, אז לא; יש דברים חשובים יותר. בשורה התחתונה, אני חושבת שהמפתח הוא לשמור על אופטימיות ולא לפחד לברר ולדבר. הרבה סטיגמות והרבה דברים שחשבתי שהם נכונים כי כביכול יש מוסכמה לגביהם או ככה זה מוצג בתקשורת, התגלו כהכללות מאוד לא מדויקות במציאות. אז האופטימיסטית שבי אומרת שלכל סיר יש מכסה, ומי שיחפש ולא יחשוש לדבר על מה שהוא רוצה ואוהב, ימצא גם את מי שירצה באותם דברים כמותו, ואז אולי מין אוראלי לא יהיה בתפריט, ואולי חדירה לא תהיה המנה העיקרית, ולא חייבים לצום. אפשר לאכול מה שאוהבים עם הטבח הנכון.

מקמיקא

New member
אז איפה כן עובר הגבול?

אני לא מעוניין בחדירה, או במין אנאלי, או אוראלי. אני כן נהנה ממגע (כאמור), אבל לא מניסיונות שונים 'לעשות ביד' (לפחות לא לי). אין לי בעיה לעשות כל אחד מהדברים לאישה, אבל אני לא רוצה שהיא תעשה אותם לי. זה פשוט לא מושך אותי. אבל אני כן נהנה ממגע, ומחיבוקים, ומלגרום לשותפה שלי הנאה. אז מה - אני לא א-מיני? אני לא מבין כל כך מה ניסית להעביר בהודעה שלך... שיש עוד חוץ מחדירה? אני חושב שזה מובן מאליו. אבל אם בן אדם נהנה רק מדברים שהם לא חדירה, האם הוא א-מיני או לא? את בכנות יכולה להגיד לי שאת מכירה גברים שמוכנים לוותר על חדירה? (מין אוראלי זה דבר אחד, סקס במלוא מובן המילה זה דבר אחר לגמרי) כי בעיניי, גבר שלא מעוניין בחדירה, או בשאר פעולות שנוגעות לאיבר המין - הוא א-מיני לכל דבר, ולא משנה אם הוא אוהב את ה'מסביב' או לא...

snoopytush

New member
חברה שלי סיפרה לי

שהיה לה חבר מיני שנמשך אליה מאוד. הוא נהנה מכל הפעולה של המשחק המקדיםפ נשיקות ומה לא אבל החדירה הייתה בעיניו מאוד שוליתץ והוא לא התעניין בה כל כך.

הבהרה: ב'מגע' הכוונה היא למגע בעל אופי מיני

איפה הגבול יגדיר כל אחד לעצמו, אבל הכוונה לא הייתה אם את נהנה שמלטפים לך את השער, כי זה באמת לא מגע בעל אופי מיני. עכשיו, כפי שנכתב בקישור, וזו ממש לא הדוגמה היחידה, יש הרבה נשים שחדירה לא מלהיבה אותן במיוחד, כך שאם בן הזוג גורם להן הנאה בדרכים אחרות, זה לא ממש חסר להן. יכול להיות שחלקן לא ירגישו בנוח להיות עם מישהו שלא רוצה שיגעו בו בחזרה, אבל מצד שני, לא מן הנמנע שתצליח למצוא די בקלות בנות זוג מיניות ותסתדרו על הכיפאק (אם תרצה להיות במערכת יחסים כזו, כמובן). יכול להיות גם שעם הזמן תגלה שיש דברים שחשבת שאתה לא נהנה מהם, אבל אתה כן. גברים שלא מעוניינים בחדירה? אם עקבת אחרי הקישור שלי, הייתה שם דוגמה לאחד כזה (לא יודעת אם "לא מעוניין" זו הגדרה, אבל חי טוב מספיק בלי זה, כך לדברי זוגתו), ונראה לי שאתה בעצמך מכיר אישית אחד כזה... אני נוטה להאמין שיש עוד גברים (גם מיניים) שלא מתלהבים מזה עד כדי כך, אבל לא מדברים על זה כיוון שזה חלק מהמוסכמות, או שעושים כי בת הזוג דווקא כן רוצה, אבל מבחינתם אפשר להתמקד דווקא בדברים אחרים. אני מעריכה שהם אכן מיעוט, אבל אין לי ספק שקיימים כאלה, ולו רק כיוון שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, ולכל קונצנזוס יש חריגים שלא אוהבים את מה שהרוב אוהבים. מאחר שהם מיעוט קשה יותר להיתקל בהם, אבל זה לא אומר שהם לא קיימים.

inbardaf

New member
ברור שסקס הוא לא רק חדירה

ולאהוב מגע, לא אומר שאתה אוהב סקס. יחסי מין נוגעים לאברי המין ולקונוטציה. אני מכורה למגע ולא אוהבת סקס בשום צורה. לא לגעת ולא שיגעו בי.. הגבול אצלי עובר ב-איפה מותר לגעת ואיך. ומסכימה עם המשפט האחרון שלך.

Mystic Circle

New member
אני לא מבינה משהו

בשנות ה-90 ולפני בכלל לא היו שומעים כלום על מין אוראלי ואנאלי. אפילו לא ידעתי מה זה. חשבתי שיש רק סקס רגיל
גם בימים שאמא שלי הייתה צעירה לא היה את זה. מה, זה כאילו באופנה עכשיו???! פתאום זה בכול מקום
וגם הומואים ולסביות בכול מקום מאז שנת 2001 בערך... כול זה צבר תעוצה החל מ-2001 למה?????

זה שלא דיברו על זה לא אומר שזה לא היה קיים...

ואני גם לא משוכנעת שלא דיברו בכלל; אחרי הכול, ההצהרה שלך "בשנות ה-90 ולפני בכלל לא היו שומעים כלום..." נראית לי מבוססת יותר על תחושתך הסובייקטיבית, מטבע הדברים, ולא ע"ס סקירת כלי התקשורת וערוצי התרבות, כן? ומאחר שהיית ילדה בשנות ה-90 (ע"ס גילך בכרטיס), כמה הזדמנויות לשמוע על מין היו לך לפני כן...? גם לגבי הומואים ולסביות, מדובר בתהליך ארוך שבו הקבוצות האלה לאט לאט זכו להכרה ולקבלה (לא של כל הציבור, אבל של חלקים נרחבים) וזה בא לידיד ביטוי גם בתקשורת ובתרבות וכו', אבל זה משהו שהתחיל הרבה לפני 2001, לא ברורה לי הסיבה שאת נוקבת דווקא בשנה הזו; שוב בחירה סובייקטיבית שלך, אני מעריכה. אפילו בטלוויזיה בארץ, הסדרה הראשונה שאני יכולה לחשוב עליה ששמה הומואים במיקום בולט הייתה 'פלורנטין', בשנת 97', ואני לא משוכנעת שהם היו הראשונים (זה פשוט מה שאני מצליחה לזכור בשליפה), ובעולם זה היה קיים בסדרות ובסרטים ובכלל (בשירים, מצעדי גאווה וכו') עוד הרבה לפני.

Mystic Circle

New member
שאלתי גם את אמא שלי

ואנשים שלא היו אז ילדים. לא היו שומעים על זה בכלל. חלק מהאנשים בכלל לא ידעו שאפשר לעשות איזשהו סקס חוץ מהסקס הרגיל
ב-2000 הייתי בת 13, לא שמעתי על זה כלום
ולא דיברו על סרטי פורנו ככה פתוח, כמו שעינבר סיפרה שמדברים אצלה בעבודה. זה היה פשוט לא מכובד.

גם אמא שלך היא בכ"ז רק אדם אחד

ולהגיד "לא היו שומעים על זה" כי ככה אמא אומרת, זו עדיין ראייה סובייקטיבית ולא הכללה שמבוססת על עובדות, צר לי. אני ידעתי על קיומם של הומואים ולסביות עוד בבי"ס היסודי (לא נעים, אבל בעיקר כמילות גנאי, כשהילדים רצו לצחוק על ילד או ילדה מסויימים...) ובמקרה שלי מדובר על סוף האייטיז. לגבי שיחות על סרטי פורנו, זו לא רק שאלה של תקופה אלא גם של חברה. גברים, למיטב ידיעתי, תמיד דיברו על דברים כאלה, אולי לא כ"כ ליד נשים, או אולי פשוט לא בחוגים החברתיים שבהם אמך הסתובבה. תראי, אין ספק שהחברה הפכה להיות מתירנית יותר ומוחצנת יותר מבחינה מינית עם השנים; אבל זה היה תהליך, לא משהו שהתחיל בבום בשנה מסוימת, וזה שפחות שמעו על זה לא אומר שלא דיברו על זה, ובטח שלא אומר שלא עשו את זה. אגב, נזכרתי פתאום ב"שער" שהוא מחזמר מפורסם להפליא מסוף שנות ה-60, ושרים ומדברים בו לא מעט על מין, כולל סוגי סקס שונים, הומואים, לסביות וכו'. המחזמר תורגם לעברית ע"י אהוד מנור והועלה בארץ יותר מפעם אחת (לראשונה ב-71', אם להאמין לויקיפדיה), והסרט משנת 79' זכה גם הוא להצלחה. לעיונך, מילות השיר Sodomy (שמונה במילים ישירות את כל מה שטענת שאף אחד לא מדבר עליו). אז זו דוגמה אחת שקל לי להיזכר בה; אין לי ספק בכלל שהיא רחוקה מלהיות היחידה; עם השנים יש יותר ויותר.

snoopytush

New member
דייזי ( נדלקתי על השם חח), מיסטיק

לא אומרת שלא היו דיבורים על זה בכלל אלא שבמודעות לכך הייתה נמוכה יותר מאשר היום ולכן הרבה אנשים לא שמעו על כך או שתקו....

Mystic Circle

New member
קראתי את מילות השיר

לא הבנתי כלום מהבית הראשון חוץ מ Sodomy
אבל במחשבה שניה אולי זה טוב שלא הבנתי...המילים האלה לא נשמעו יפות

snoopytush

New member
בעקרון

הוא אומר כל מיני מילים שקשורות לסקס ואז הוא אומר למה המילים האילו נשמעות כל כך מלוכלכות זה יכול להיות כייף ואז הוא משגר הזמנה לכולם לבצע אותם כל זאת לצלילי מוזיקת המחזמר הזוי משהו חח

inbardaf

New member
את קצת חיה בבועה

הנושא כבר עלה פעם בפורום. נכנסה לכאן מישהיא שספרה על מערכת היחסים שלה עם חבר שלה ושהיא לא מתחברת לכל הנושא של סקס. היא ספרה על סקס רגיל ועל סקס אוראלי ואנשים פה (וגם את ביניהם) התיחסתם לסקס אוראלי כאל דבר שבשוליים. נסיתי כבר אז להסביר לכם שהוא ממש, אבל ממש לא! רוב הגברים אוהבים מין אוראלי. לגבי הפורנו - אני זוכרת שעוד ביסודי, בנים בכיתה שלי הזכירו בחשאי ובהמתקת סוד של נערים בתחילת הבגרות המינית שלהם, את נושא הסרטים הכחולים. הם לא ידעו מה זה ממש, הם רק הבינו שיש דבר כזה ואת הרעיון שלו. בגיל 12 זה הספיק כדי לרגש אותם.. לגבי החבר'ה אצלי בעבודה - כמו שאמרה מיס דייזי - גברים תמיד דברו על זה, פשוט לא מקובל לעשות זאת ליד נשים. וכמו שכבר ציינתי בעבר, אותי לא ממש סופרים כאישה
. בנוסף, בהחלט החברה הפכה להרבה הרבה יותר מתירנית מפעם. דברים שהיו פעם טאבו היום מגיעים לידיהם ואוזניהם ועיניהם של ילדים קטנים. פעם, כשהייתי קטנה, הקרינו את 'שושלת' ב-12 בלילה!! וזה נחשב לסדרה למבוגרים בלבד. היום רואים הכל ובכל שעות היום..
למעשה, כל שלט חוצות ממוצע מכיל תמונה של בחורה מעורטלת ומאוד מינית. ואין צנזורה לשעות / גיל וכד'.

inbardaf

New member
ושלא תחשבי

מהרבה מבחינות - זה עדיף... יש דברים שפשוט עדיף לא לדעת..

למעלה