סקי תחילת פברואר

marceloros

Member
מנהל
צודק ושכחתי לציין

הזכרתי את העיירות המרכזיות השוכנות באמצע האתר.
יש עוד כמה שחלקן אתה ציינת, במקומות היותר נמוכים, ויש גם רכבלים שיורדים לעיירות ממש בעמק ללא שום סקי אין/אאוט, עד שאתה לא עולה ברכבל שלהן למעלה אתה לא באתר סקי עצמו.
דיברנו לפני כמה חודשים על רכבל שמגיע לואל טורן בכלל מהצד השני, כזה שמאפשר לישון בעיירת גבול איטלקית, ולעלות כל יום לואל טורן.

eveik

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

אומנם עוד לא הייתי שם (אהיה בקרוב) אבל שמעתי שיש שם כמה בארים ויש קצת חיי לילה. זה לא ברמה של ואל טורנס אבל עדיין יש משהו.
&nbsp
יש אוטובוס בחינם שמגיע כמה פעמים ביום מלה מונייר לואל טו ויש עוד אוטובוס בתשלום שמגיע יותר. אפשר למצוא את הלו"ז המדוייק באתר שלהם. אני לא חושב שיש אוטובוסים בשעות מאוחרות אז לא יודע אם זה ריאלי להשתמש באוטובוס כשרוצים לצאת בערב אבל זה מרחק דיי קצר אז אפשר אולי לקחת מונית בחלק מהימים.

marceloros

Member
מנהל
גם אני לא בטוח

הייתי בקלאב מד שם, היום מועדון השמש, עם הילד ולא היה לי מה לצאת.
ירדתי למרכז העיירה והקניון שם פעמיים-שלוש, לקנות מתאם חשמל פעם אחת, סופר וקניות אחרות באחרות (דברים הביתה כמובן לא אוכל). היה אוטובוס חינמי שעושה את זה, נסעתי בו לפי הלו"ז שהיה מפורסם בקלאב.
למטה ראיתי מזחלות שלג בערב, נחמד אבל לא הצטרפנו. היה גם קטע יותר מוקדם של קפיצות סקי על מזרן אוויר.
מבחינת פאבים/מסעדות לא ממש ראיתי, או לא זוכר שראיתי אולי כי לא משכו את העין (רעש, מוסיקה או מאות רוקדים אין סיכוי).
&nbsp
כמו שנתי יודע, הייתי חייב לחזור מהר לקלאב לא לפספס את הבופה, אז יותר מידע מזה אין לי.

נפתלי99

New member
הייתי במלון בלה-טאניה

לפני עשר שנים בערך הייתי 11 יום במלון בלה-טאניה עם קבוצת העבודה שלי דאז, והיו מלה-טאניה שתי מעליות ללב האתר- ממש מעל הירידה לקורשבל.
המלון עצמו היה סקי אין - אאוט מלא, למרות שלאחת המעליות היה צריך לדחוף טיפה עם הרגלים, אבל החזרה למלון היתה בגלישה מדהימה דרך מסלול ביער.
המלון היה מעולה, אבל בערב היה בלה-טאניה פאב אחד די חביב בלבד וסופר קטן, ולכן כמעט מדי יום נסענו עם המיניבוס של המלון לעיירות של קורשבל (יש שלוש כאלו), שם יש חנויות במחירים מטורפים, אבל המון מקומות בילוי, מבתי קפה "אוסטריים" ועד מועדוני ריקודים, וכל מה שבאמצע.
המגבלה היחידה היתה שעות הנסיעה של המיניבוס, ואחרת מונית בהמון יורואים.
&nbsp
אגב לה-טאניה נבחרה אז כי זה היה המקום היחיד שאיפשר לנו להזמין לשבוע וחצי של סקי במקום שבוע עגול.

נפתלי99

New member
לפני תשע שנים....

זה היה בשנת 2005...
אם זכור לי נכון, נסענו בשבוע האחרון של ינואר, ונכנסנו כמה ימים לתוך פברואר, ממש לפני תחילת חופשת הצרפתים, שמתחילה ביום שבת הראשון שחל בפברואר, כלומר עזבנו ממש ביום שהם עלו לשם בהמוניהם.

skiforce

New member
איך היו מזג האוויר ותנאי השלג?

לפי דיווחי השלג המצולמים של לה טניה מהשנה שעברה, בתאריך הזה היה לגמרי אחלה.

נפתלי99

New member
עברתי עכשיו קצת על התמונות כדי להיזכר

בוא נעשה סדר.
אתה לא גולש בלה-טאניה. אתה גולש בשלושת העמקים.
לה טאניה זה בסה"כ שני מסלולרים ושתי מעליות שמקשרים אותך לכל הקומפלקס, ואתה נמצא בפועל כמעט במרכז שלו.
&nbsp
כאמור היינו לא מעט ימי סקי, והימים היו שמשיים, בהמשך יום מושלג וקר, ואח"כ הטמפרטורות עלו בהדרגה ובמקומות הנמוכים מאוד השלג התחיל להתקלקל, ולכן לפי התמונות ביומיים האחרונים שם הפעילו תותחי שלג במסלול המיוער שחוזר ללה-טאניה.
&nbsp
חוץ מזה האתר של שלושת העמקים הוא גבוה, ענק ומדהים, והשלג שם תמיד מצויין. זה אתר גבוה, ואם השלג פחות טוב בצד אחד, אז אתה גולש למקומות אחרים.
&nbsp
באותם ימים שבמסלול המיוער ללה-טאניה הפעילו תותחים, אז הפעילו אותם גם במסלולים שירדו לעיירות קורשבל הנמוכות יותר.
&nbsp
מישהו הזכיר שהיהת גם קורשבל רביעית והכי נמוכה. נדמה לי שהוא צודק, אבל אני לפחות לא הגעתי אליה - לא עם השאטל של המלון בערב (כי הנהג טען שאין שם כלום), וגם לא כי המסלולים אליה היו סגורים רוב הימים בגלל מחסור בשלג, והדרך אליה היתה רק ברכבלים בלי מגלשים על הרגלים.
&nbsp
כאמור - עם לה-טאניה לא היתה שום בעיה כזו ואחזור לשם בכיף.

skiforce

New member
אי הבנה קלה

כשכתבתי "דיווח שלג מצולם של לה טניה" התכווני לדיווח שאנשי לה טניה מפיקים אחת לכמה ימים שמתייחס לתנאי הגלישה בעמקים באופן כללי ובאזור לה טניה בפרט. הזכרתי כמה פעמים את הבלוג שלהם (שהוא בעצם אתר עם המון מידע) ובשבילי זה כבר ברור מאליו.

אז בהזדמנות זו...

הבלוג
[URL]http://www.latania.co.uk/blog/[/URL]

ודיווח הסקי האחרון לאזור בדגש על ואל טורנס
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=dlWe7c_HtfE&list=UUvFAmkHq5MXoBaxO8iX7uEQ[/URL]

לגבי מזג האוויר: מצאתי את עצמי נהנה בימים שמשיים, אבל נהנה אף יותר באווירת סערה ושלג. הרבה יותר דרמטי ומעניין.

תודה על הדיווח.

skiforce

New member
עוד לא הייתי שם ואני כבר מחבב את המקום הזה

אני מאוד נהנה מהמחשבה של ללון במקום רחוק ונידח (וזול) ואז לעלות על מעלית/אוטובוס ולהגיע תוך כמה דקות ללב העניינים. מה שנקרא, לדפוק את המערכת.

אגב, יש 4 קורשבל (אבל מי סופר?): לה פראז (1300), וילג' (1550), מוריונד (1650) וקורשבל (1850). את השמות נתנו להן רק לאחרונה, כנראה לא היה נאה להן רק עם מספרים. להבנתי המחיר מטפס עם הגובה...

מרסלו, לא הבנתי על איזה אוטובוס חינמי אתה מדבר, כלומר מהיכן ולאן הוא נוסע?

תמיד מעניין אותי מי האנשים האלה שזוכים לערוך כנסים באתרי סקי, לגלוש, ליהנות, וגם להכיר בהוצאות לצרכי מס. ואיפה מצטרפים?

אם למישהו יש המלצה על חנויות ציוד טובות וזולות (בשביל קסדה וכאלה, לא מגפיים ומגלשיים) בוואלטורנס או בשלושת העמקים אשמח לשמוע.

marceloros

Member
מנהל
אוטובוס

היה אוטובוס שיצא מהמתחם המרכזי של העיירה לה מנוייר, שזה הלמטה של לה מנוייר, ועלה במעלה הכביש המפותל עד הקלאב והלאה (ולא בדקתי עד לאן ואם המשיך לואל-טורן).
האוטובוס הזה פעל גם בשעות הערב ע"פ לו"ז ידוע מראש ואיפשר לנוע בעיירה אל החנויות וחזרה למלון.
&nbsp
מצאתי הסבר על האוטובוס הזה שטוען כי המסלול הוא לה-מנוייר ועד ואל תורן :
http://en.lesmenuires.com/winter/ski-resort/access-and-transport#luggage
&nbsp

eveik

New member
קראתי על לה מונייר דיי הרבה לאחרונה

ובגלל זה רשמתי את מה שרשמתי. אני לא מדבר על מסיבות מטורפות, מי שמחפש את זה שיסע לאוסטריה (או לפחות שישן בואל טורנס), אלא על כמה פאבים חמודים (2-3 בערך) שנחמד לשבת בהם.
&nbsp
בכל אופן, כשאהיה שם אוכל לשתף מה יש ומה אין.

abrl1357

New member
כמה זה זנבה לואל טורנס? פשוט שמעתי שזה 4 שעות נסיעה ובגוגל

נראה שעתיים וחצי ?
תודה

daniweb

New member
נסעתי בשנה שעברה, לא היו פקקים

זה היה האוטובוס של אלפיסקי(התחבורה הציבורית לשם - פשוט לא היה מקום ב bensbus), זה לקח כ -4 שעות עם החלפת אוטובוס באמצע.
לא נראה לי שזה לוקח פחות מ 3 שעות בלי פקקים בהסעה אחרת.

eveik

New member
שעתיים וחצי זאת הערכה טובה

4 שעות ייקח עם עצירות או אולי בתנאי מזג אוויר גרועים. בתנאים סבבה שעתיים וחצי (גג שלוש) באוטובוס נשמע נכון, ואני מניח שזה יכול להיות באיזור השעתיים אם שוכרים רכב.

Kicker Girl

New member
מבטאים ואל תורן וגוגל צודק שעתיים וחצי נטו הערכה סבירה.

במקרה של מזג אוויר קיצוני קצת יותר איטי. אם אתם נוסעים ברכב תרצו לעשות הפסקה בדרך. אם אתם לוקחים אוטובוס הסעות (תעשו גוגל, יש כמה חברות שמפעילות הסעות) אז ייתכן שתצטרכו לחכות עד שעה בג'נווה, תלוי מתי האוטובוס יוצא.

skiforce

New member
איך מבטאים

ממה שהבנתי הבריטים מבטאים "ואל תורן" (כמו המילה "תורן" בעברית, אבל במלרע) והצרפתים מבטאים "ואל טוראנס" (כמו המילה "תורה" בעברית). נכון?

Kicker Girl

New member
המקומיים (ורק הם) באמת מבטאים s רכה בסוף

אבל הם מבטאים משהו שנשמע כמו vol thoroans. אם תנסה לבטא את זה בלי שנולדת לתוך המבטא הזה לא יבינו אותך או שיצא נורא מצחיק. יש בדרום מזרח צרפת מבטא שונה.
שאר הצרפתים לא רגילים לבטא s בסוף מילים ובולעים אותה גם בואל תורן. אלה, אכן גם מבטאים עם a כמו ב"תורה".
אנגלים פחות רלוונטי לדעתי. כל אחד מה שיוצא לו. גם גרמנים ואיטלקים מוזר. השיא, היתה לי פעם תלמידה הולנדית שהתיידדנו וכל הזמן סיפרה לי על חורף שלם שבילתה ב "faltorns". אל תשאל, עד שהבנתי על מה היא מדברת....
הכי בטוח לדבוק בגרסה הנהוגה ברוב צרפת עם a ובלי s.

skiforce

New member
מזכיר לי קטע ממשפחת סימפסון

כששולחים את ליסה לאיזה בי"ס צפוני למחוננים, ובאמצע שיעור צרפתית כולם צוחקים עליה.

התלמידים: he he he he he!!
המורה (בצרפתית): לא לא לא לא! בצרפתית!
התלמידים (במבטא צרפתי מתנשא): ho ho ho ho ho!!

זה השילוב הזה בין a ל o , אולי קצת כמו קמץ גדול אצלנו. יש את זה בעוד שפות באירופה, למשל בהונגרית.

לפני כמה זמן הייתה לי איזו שיחה עם כמה תיירים מספרד. שאלתי אחת מהן בספרדית אם היא דוברת אנגלית (משהו כמו "קה אבלה אנגלז", או משהו כזה) והיא עונה "סי". ואז שנינו מסתכלים בשקט האחד על השניה לרגע ומתחילים ביחד לצחוק.

אגב, הצרפתים באזור של ואל תורן ושלושת העמקים דוברים גם אנגלית, או שגאוותם אינה מתירה להם? אני מתייחס כמובן בעיקר לאזורי התיירות בעמקים. אפשר בעצם להסתדר שם עם אנגלית בלבד?

למעלה