סקי תחילת פברואר

abrl1357

New member
סקי תחילת פברואר

שלום חברים
אנחנו נוסעים בתחילת פברואר לסקי בטיסה לזנבה:
שנה שעברה היינו באבוריאז וממש רצינו לחזור אך נראה כי אין מקומות לינה בתאריכים אלו , מה תחליף ראוי לאבוריאז מזנבה?
חשוב לנו skiin/out
מקום שלא יהיה נידח (בלי אף פאב למשל)
שיתאים גם למתחילים
מרחק של עד 3 שעות נסיעה מזנבה (עדיף בהסעה ולא לשכור רכב)
יש המלצות לאתרים ועיירות ?
תודה

natyh

New member
לפני שבוע גג שבועיים היה שירשור ארוך בענין כאן דפדף ...

marceloros

Member
מנהל
במרחק נסיעה כזה

יש כבר המון אתרים שיענו לדרישה, אולי חוץ מפאב שזה לא בהכרח יש בצרפת אם אתה מתכוון גם לפאב פעיל ושמח.
אולי ואל תורן (שלושת העמקים)?
עם הפאב הזה שכולם מדברים עליו הפולי דוז משהו כזה. הייתי שם לא ראיתי, טוב לא לנתי במקום, רק גלשתי.

eveik

New member
זה הפאב שכולם מדברים עליו..

https://www.youtube.com/watch?v=aT3ki_Vw_94
&nbsp
ואל טורנס לגמרי עומד בדרישות של הבחור.
אפשר להגיע לאתר עם רכב או אוטובוס (תבדוק את ben bus). אפשר גם עם רכבת אבל אוטובוס אמור להיות פשוט יותר.

abrl1357

New member
ואל טורנס

איזו עיירה מומלצת באתר שהיא סקי אין סקי אווט וגם פאבים?
כמה זמן נסיעה מזנבה ? מה גובה האתר?
תודה

marceloros

Member
מנהל
ממליץ לך לחפש בגוגל

אנשים מתעצלים לענות כאן על שאלות בסיסיות שתשובות להן קיימות בכל מקום (סוכנויות למשל) ואתר.

ואל טורן זו העיירה, שם אתה רוצה ללון, יש שם ברוב המקומות סקי אין-אאוט.
היא חלק ממרחב שלושת העמקים, נראה לי הגדול באירופה או קרוב לכך.
עמק אחד זה קורשוול, העמק היוקרתי.
העמק הבא זה מריבל, מקום טוב באמצע, גם מבחינת עלות.
והעמק השלישי וה-"עממי" הוא לה-מנוייר ומעליה ואל תורן, הנחשבת לעיירה הכי גבוהה באזור, או באירופה? (או שרק הקלאב מד זה ההכי גבוה..כבר לא זוכר)

זו צרפת, אין שם פאבים בדגש על הרבים, צריך להגיד תודה שיש שם פאב, ולפי הסרטון שצרפו נראה לא רע בכלל.

קח קישור קצת נייטרלי, רק שכרגיל זה בחסות סקי-דיל.

אז קח גם קישור ישיר אליהם

לפי ויי-נט:
המרחק מג'נבה הוא 2.5-3.5 שעות תלוי במז"א ובפקקים.

skiforce

New member
קישורים לעצלנים

מרסלו, יפה מצידך שקישרת לאתר של סקי דיל. עם מה שרץ עליהם בפורומים, אני מניח שיש חבר'ה שלא היו סומכים עליהם גם בשאלה כמו "מה השעה"...

באתר למטייל (וסליחה אם האיבה כלפיהם עמוקה מכדי להזכירם) יש די הרבה מידע: על המסלולים, העיירה, הבילויים, וכו'. הכל כאן:
[URL]http://ski.lametayel.co.il/%D7%90%D7%AA%D7%A8+%D7%A1%D7%A7%D7%99+%D7%95%D7%90%D7%9C+%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%94[/URL]

כאן תמצא סרטון הדרכה על הכפר והאזור. בסרטון נפרד יש מידע לגבי הגלישה שם. יש גם סרטונים כאלה על האזורים האחרים: מריבל וקורשבל.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=IQnYB9TZgP8[/URL]

לגבי מידע מפורט, גם לגבי דרכי הגעה וכו' - הבלוג המצוין של לה טניה:
[URL]http://www.latania.co.uk/blog/[/URL]

ובנימה אישית: נשגב מבינתי הקטע של בילויים פרועים ואלכוהול בחופשת סקי (ובעצם בכלל). תנו לגלוש בכיף ולנוח! ה אפרה סקי האידיאלי שלי (עדיין לא ניסיתי): לשחות בבריכה באיזי בערב אחרי יום סקי. נשמע לי מצוין להרגעת הגוף.

marceloros

Member
מנהל
LOL התנצלתי בפניכם בגוף התשובה

אבל יש להם מידע וסרטונים לא רעים על האתרים.
אין לי בעיה עם שום מקור מידע אחר כולל למטייל.

natyh

New member
מוזר ...

השורות הבאות לא נכתבו על ידי ולא על ידי דוד DFL:

"ובנימה אישית: נשגב מבינתי הקטע של בילויים פרועים ואלכוהול בחופשת סקי (ובעצם בכלל). תנו לגלוש בכיף ולנוח! ה אפרה סקי האידיאלי שלי (עדיין לא ניסיתי): לשחות בבריכה באיזי בערב אחרי יום סקי. נשמע לי מצוין להרגעת הגוף."

בכלל מראה שהפורום רץ לכיוון שפוי ומתחילים להגיע גולשים ולהחליף את שיכורי הפורום ושיכורי קלאב מד ... המתהדרים בשתיה חינם בקלאב ...

אז עוד לא אבדה תקותינו ...

מה גובה האתר איך מגיעים אליו מזנבה והאם קיימים אתרים בפורט דה סולי המחוברים לאבוריאז מניין לי לדעת ... הייתי שם מזמן וכבר שכחתי עשיתי חיפוש בפורום לתשובה שכתבתי לפני שבועיים וכבר שכחתי אותה ולא מצאתי ...

עכשיו אני מתכנן לחפש לי קורס חיפוש פורום מתקדם יש המלצות ...?

marceloros

Member
מנהל
עכשיו אני מתכנן לחפש לי קורס חיפוש פורום מתקדם יש המלצות

I Gabe

New member
למה לשפוט?

אחד מתאים לו לגמור את היום בפאב, אחר בבריכה. זה חוזר שמח וההוא גם. חיה ותן לחיות. כל אחד ומה שמתאים לו.

daniweb

New member
הייתי שם בשנה שעברה

בעיירה עצמה, רוב המלונות\חדרים הם סקי אין סקי אאוט ומה שלא, במרחק הליכה(שלא לומר יריקה) מסקי אין סקי אאוט.
bens bus אחלה המלצה לנסיעה.
הנסיעה היא כ 4 שעות, אם הדרך זורמת בהסעה, לא נהגתי לשם.
העיירה לא מתה בכלל, מצד שני, לא יצא לי לגלוש באתרים אחרים פרט לצרפת כך שהמדד היחיד שלי זה עיירות אחרות בצרפת.
יש כמה פאבים, יש אולם באולינג חביב, יש מרכז ספורט עם סקוואש, פינג פונג, בריכה וכו' לימי אי גלישה.
יש לא מעט מסעדות(חובה להזמין מראש מקומות לטובות).
יש המון(אנחנו בילינו בזה שליד המלון) פאבים קטנים וחביבים.
יש מועדון גדול מתחת לאדמה.
אחלה מרחב גלישה!
אני לא יודע כמה הכל יהיה פעיל כשזה לאשיא העונה, אז אולי כדאי לוודא באתר של ול טורנס.
אני הייתי נוסע לאתר קרוב יותר לז'נבה, כך שהנסיעה לא תהווה פקטור של בזבוז זמן גדול מדי.
לדגומא באבוריאז(לא הייתי ושווה לבדוק מה פתוח שם ומה לא).
דני.

abrl1357

New member
תודה רבה עזרתם לי מאוד - אבוריאז הייתי

מת לחזור השנה רק שאין חדר אחד פנוי

האם בלה מונייר , שם יש מלונות פנויים עדיין לתחילת פברואר, זה סקי אין סי אווט ?

האם גם שם יש כמה פאבים קטנים לפחות לשבת לשתות בערב ?

שוב, תודה

marceloros

Member
מנהל
תשובה מפתיעה לגבי צרפת שיש שם כ"כ הרבה

בלה מנוייר אין כלום, יש מרכז חנויות די מת.
השאלה אם האוטובוס שנוסע בלה מנויר עולה גם לואל טורן.
לגבי סקי-אין/אאוט אותו הדבר.

daniweb

New member
הרבה זה עניין של תפיסה

אנחנו היינו באותו פאב נחמד ליד המלון, עם חצים, אלכוהול במחירים סבירים ומשחקי כדורגל ב TV, לא טרחנו לחפש יותר מזה.
למרות שהיו, כמו שאמרתי אין לי מדד לעיירות סקי אחרות שהן לא בצרפת.

skiforce

New member
מקושר במעליות, לא?

הבנתי - מבדיקה ראשונית מאוד ולא מניסיון אישי! -
שמרבית הכפרים/עיירות בתחתית 3 העמקים מקושרים לרשת המעליות הכללית. למשל לה מנוייר, לה טניה (שם התקינו השנה מעלית כיסא חדשה מהעיירה למעלה ההר במקום הישנה) ואף סן מרטין הרחוקה. דווקא חיפשתי בכוונה דירות בעיירות המרוחקות כדי לחסוך, כיוון שממש לא משנה לי היכן אני ישן כל עוד זה במרחק של עד 20 דקות מהמעליות, שם אפשר להשאיר את הציוד בלוקרים בד"כ, אז מה אכפת לי טיול בוקר. בשווייץ הייתה לי אפשרות לנסוע בסקי בוס כפרי, אבל לא פעם העדפתי לטייל בכיף עד למעליות וליהנות מהכפר.

המגבלה היחידה לגבי קישור במעליות זה מגבלות מזג אוויר בין העמקים, אבל זה נכון תמיד, וכן מצב של חוסר שלג באזור הנמוך - אבל לפחות בחלק מהמקרים אפשר לרדת עם המעליות, אני חושב. את זה צריך לבדוק ספציפית בכל כפר ומעלית.

בהזדמנות זו, קבלו דיווח מצולם (נכון לשלשום) על מצב השלג ב ואל טורנס וכן בעיירה לה טניה שנמצאת נמוך יותר. הדיווח הוא כמובן "מטעם" אנשי העיירה אבל עם תמונות קשה להתווכח, מה גם שהם מודים שכרגע ב לה טניה אין הרבה שלג.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=dlWe7c_HtfE&list=UUvFAmkHq5MXoBaxO8iX7uEQ[/URL]

למעלה