סקי בצרפת

A K I R A

New member
סקי בצרפת

אני יוצאת לסקי פעם ראשונה בצרפת אלפ דואז, קלאב מד.
ויש לי כמה שאלות:
את הציוד אני משכירה מחנות ליד (פלוס ביטוח נגד גנבות).
האם אני צריכה לנעול את ציוד סקי?

אני גולשת פעם הראשונה.. האם יש צורך במקלות גלישה? אם לא, אולי עדיף שאני אשאיר אותם בחנות השכרה וזהו?

Arnon Ayal

New member
מז"ט

בד"כ יש השתתפות עצמית לציוד שנגנב / ניזוק, צריך לבדוק מול החנות.
מקלות כנראה שכן, עד כמה שזוכר באים עם וכשלא צריך שמים בצד.

alien life form

New member
תשובות

1. אחלה אתר. מאד מוצלח לחופשה ראשונה. לגבי ההדרכה שלהם אני פחות בטוח והייתי ממליץ לך על שיעורים פרטיים.
2. צריך את המקלות.
3. אני חושב שציוד את שוכרת, לא משכירה, נכון?

natyh

New member
למיטב הבנתי .

הגולשים מתחלקים לשני סוגים :
סקי וסנובורד .
לגולשי הסקי יש יתרון אחד המקלות :
המקלות כמובן לא מיועדים כלל לגלישה ...והמדריכים מאד מקפידים על כך וגם בפעם ראשונה אי אפשר להרביץ לגולשי סנובורד בלי מקלות ....

alien life form

New member
בטח שאפשר להרביץ להם, זה אפילו קל

כמה פעמים יש לך הזדמנות להרביץ למישהו עם רגליים קשורות?

שאלה מוזרה עם המקלות

את חדשה לגמרי בתחום, וכנראה לכן כל מיני סוגיות שלגולש סקי נראות זניחות עד לא קיימות, מקבלות אצלך תשומת לב גדולה.
&nbsp
את שוכרת ציוד כולל גניבה? אז מה את דואגת? בגדול, לפעמים מתרחשות גניבות ציוד, בדרך כלל לא. בדרך כלל זה בלבול שאנשים לוקחים ציוד שהם חושבים שהוא שלהם. ואם יש לך ביטוח, אז מה אכפת לך? לא הייתי מכניס את הראש שלי לדאגות הללו.
&nbsp
מה גם שאם את בקבוצה של הקלאב מד, כמעט לא ייצא לך לשים ציוד בצד, כי אתם חוזרים לארוחת צהריים בקלאב. את שואלת אם לנעול את הציוד בקלאב עצמו? נראה לי מוגזם.
&nbsp
לגבי המקלות - בוודאי שתקחי את המקלות, ולפעמים תעשו תרגולים בלי מקלות ותשימו אותם בצד. לפי מה שהמדריך יגיד.
&nbsp
תנסי ליהנות מהקלאב מד, כי זו המעלה הכי גדולה שלהם, שהם משחררים אותך מטרדות כאלה או אחרות ולוקחים אחריות על הכל. אלפ דואז אתר מצוין למתחילים, כי יש שם מקבץ מסלולים ירוקים קלים ממש קרובים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Cמן רשום

New member
ברמה שלך תשתמשי במקלות בעיקר כדי לדחוף עצמך על משטח ישר

רוב התרגול בשבוע הסקי הראשון נעשה בלי מקלות. גם כי הם מפריעים וגם כי למתחילים יש נטייה לתקוע מקל כדי להתייצב בסיבוב, נטייה שלומדים להתגבר עליה אחרי כמה זמן. אסביר משהו שברור לכל גולש, שמקל תקוע בשלג תוך כדי גלישה הופך לעוגן שמושך את הגולש ומזמין נפילה. כשמתחילים להתקדם המקלות עוזרים לשיווי משקל. בתחרויות גלישה רואים את הגולשים מושיטים יד עם המקל הרחק מהגוף. בגלישה מחוץ למסלול, הם משמשים חוצץ קשיח בנינך לבין עצים שעשויים להיקלע לדרכך (עם אורך המקל, לא עם השפיץ). באתרים מסויימים יש מסלולים עם פעמונים או דיסקיות פח תלויות מעמודים והמדריך מבקש לגלוש בינהם ולהכות במקל בדיסקיות או בפעמונים כשחולפים על פניהם, כחלק מהתרגול. הפעמונים האלה במקומות אסטרטגיים וככה אפשר לדעת שגלשת את המסלול הנכון, בלי קיצורי דרך.

אציין כבר עכשיו שחובה ללמוד לאחוז נכון במקל כך שהרצועה עוברת מתחת לכף היד ולא מעלייה כדי למנוע נזק או אף שבירת הזרת במקרה של נפילה.

A K I R A

New member
תודה על התשובות +ההסברים

אני אקח את המקלות וכשלא אזדקק להם אניח אותם בצד.
&nbsp
אני אעשה כמובן ביטוח לציוד סקי שאני *שוכרת*.
&nbsp
וכיף לשמוע שהאתר שבחרתי מתאים למתחילים.
&nbsp
עכשיו רק נשאר להמתין לבוא השלג =]
&nbsp
אגב, מה גובה השלג המינימלי שצריך בשביל לגלוש כמו שצריך? כמה ס"מ?

I Gabe

New member
אין תשובה אחת לשאלת גובה השלג כי זה תלוי במה יש מתחת לשלג

בכל מקרה אין לך מה לדאוג כי על המסלולים משלימים שלג מלאכותי.

natyh

New member
את גובה השלג תוכלי למדוד .

בעזרת המקלות.
בגדול לא אמורה להיות בעיה אם יהיה קר.
אם לא קר אז יהיה בוץ ודשא במקום שלג.
מנסיון גם זה גליש ...מפתיע בהתחלה אבל גליש .
הכיוון שלנו הוא תמיד למטה ומאחר ובמסלולים אין אבנים
אז יורדים בלי להסס...

I Gabe

New member
אם היית רואה איזה שריטות עשיתי היום בסקי

אמנם שכור אבל עדיין קצת כואב עליהם. אתה גולש ופתאום נגמר השלג ואיזו אבן קטנה מבצבצת מהדשא ואתה שומע חרוששש ויש שריטה מאד לא יפה.

בהזדמנות זאת חייב לציין שאני מאד מאוכזב מסקיסט. פעם הראשונה (והאחרונה) כשאני שוכר מהם. הסקי שנתנו לי פשוט גרועים, לא יודע מאיפה הביאו אותם וממתי. נראה משהו ממש ישן. ביקשתי להחליף ואמרו שאלה היחידים. בדקתי לשדרג לקבוצה הבאה בתוספת תשלום וכשראיתי מה מציעים לי שם ויתרתי בלי לנסות אותם אפילו. חבל על הכסף. לבן שלי לא מצאו נעלי סנובורד נוחות לו. מחזיקים רק דגם אחד של ברטון שאמור להתאים לכולם? WTF? גם סקימיום וגם אינטרספורט היו הרבה יותר טובים. גם בשירות וגם בציוד שמשכירים.

natyh

New member
ככה זה בחרמון הצרפתי....

באותו מחיר היה עדיף כבר חו"ל ...לא ?
בסיירה נבדה קו רוחב 37 דרום כן כן יש עכשיו כמויות אדירות של שלג .

I Gabe

New member
לא גלשתי בחרמון וספק אם אני הולך לעשות את זה אי פעם

אבל הייתי מצפה במדינה עם מסורת סקי מפוארת כמו צרפת שהאנשים הטובים של תחזוקת האתר יטרחו לפרוש איזה סימן אזהרה איפה שנגמר החומר הלבן באופן פתאומי באמצע מסלול מסומן ומסודר. לא שאגלה את זה לבד לפי צלילי החריטה מלמטה שמבשרים על בוא הדשא הקרוב.

natyh

New member
אתה מצפה מצרפת ליותר מדי .

אישית אחרי שרכשתי את פורט דה סולי ב2007
כשוהגעתי לבקירה ראיתי גם במאי 13 שההקפדה על כל אספקט בטיחותי באתר הקטלני
עולה בשתיים שלוש דרגות לפחות על כל אתר בפורט דה סולי מאלו שהייתי בהם.
ממה ששמעתי בלה מולינה אין הקפדה ברמה הזו .
ממה שראיתי בפורמיגל אין שום דמיון לרמה המדוברת.
בסיירה נבדה עוד לא הייתי בתנאי גלישה רק בביקור כשהאתר סגור מחוץ לעונה כך שאני יכול להעיד רק על בקירה .
אבל אם מוסיפים את ההדרכה המאד גרועה שהיתה באתר שאטל אז אפשר לומר בבירור שאין בצרפת יותר מדי מסורת של הקפדה בטוח לא לעומת בקירה ואולי גם לט יחסית לשוויץ ןמדינות נוספות
לא חרמון עדין אבל גם לא בשיא ההקפדה.

I Gabe

New member
סיירה נוואדה אחד החלומות שלי להגיע

היום היה יום גלישה מעולה. עליתי עם הבן שלי למעלה והיו לנו כמה ירידות מהאגדות. מהימים האלה שהכל אחלה.

natyh

New member
ככה בדיוק היה בפורט דה סולי ב 2007 .

מעט מאד שלג אבל התותחים עבדו ולרמה בה היינו אז המחסור בשלג לא הפריע חוץ מכמה נפילות אכזריות במסלול קרחי , לא הבנתי אז יותר מדי אז נהנתי .
מאז למדתי להיזהר ולנסוע רק כשהשלג מובטח .

I Gabe

New member
אם הייתי מחכה לרגע האחרון הייתי משלם כ- 30% יותר

ואם הייתי יודע שאין הרבה שלג אז כנראה שהייתי מוותר. זה היה מצב של עכשיו או בכלל לא. היו כל מיני אילוצי לוחות זמנים כך שהייתי חייב לצאת דווקא בדצמבר. מי כמוך יודע שדצמבר זה חודש "מסוכן".

אז בכך שאני מזמין עוד בקיץ, לפעמים אפילו יותר מוקדם, מייד בסוף העונה להזמין לעונה הבאה, אני חוסך כל כך הרבה שכל חופשה רביעית יוצאת בחינם לעומת אם הייתי מחכה למועד שאפשר לדעת בודאות שיש שלג.

בשורה התחתונה כשאני קושר את כל הקצוות הברירות היו לצאת ככה או לא לצאת בכלל. אז בעיניי ההחלטה כן לצאת הייתה ההחלטה הנכונה. אולי השלג לא היה מושלם אבל כן גלשנו, נהנינו, היתה לנו אחלה חופשה. אני מרוצה.

למעלה