סקי בכריסמס

Nimrod Rotem

New member
סקי בכריסמס

שלום!
אנחנו מתכננים השנה לטוס לאוסטריה, כשהתאריך היחיד שאפשרי הוא ה25-12-12 להמראה, מה שיוצא בדיוק על כריסמס.
עד כמה ההבדל במחירים ובעומס באתרים משמעותי?

תודה

THESC

New member
לפעמים 100 יורו ולפעמים הרבה יותר

לגבי המחיר אתה צריך פשוט לבדוק, כל המלונות\צימרים מפרסמים מחירים באתר אינטרנט שלהם.

לא יודע לגבי העומס, מניח שעומס דומה לזה שבחודש פברואר

Snow Fiend

New member
מניסיון - אין הרבה עומס במסלולים

העומס בעיירה (מפוצצת!!!) ובמקומות הלינה.
הכריסמס הוא חג מאוד משפחתי, אז בעיקר מגיעים לאתרים ולעיירה משפחות. זה אולי מסביר את העניין שהמסלולים עצמם לא עמוסים, ולעומת זאת העיירה כן.

העומס האמיתי (גם במסלולים) מתחיל ביום ראשוןן לשבוע של הסילבסטר, האתרים עמוסים בעיקר בצעירים שבאים לחגוג את השנה החדשה, מה גם שיש מסיבות גדולות בכל האתרים. למשל באישגל יש מסיבה ענקית, ומופע זיקוקים שנמשך חצי שעה !!

לדעתי - תסעו. זו תקופה כיפית בטירוף , גם אם יש עומס במסלולים והגלישה קצת נפגעת - לפחות אתם נהנים מהחגיגות.

dfl

New member
חוויה מומלצת ולא נורא יקרה

שבוע החג (כלומר, השבוע שמתחיל בשבת/ראשון לפני החג) בעייתי יותר כאשר הוא כולל גם את סילבסטר, אבל השנה זה לא קורה.

המחירים בכריסמס הם כמו בשיא העונה - פחות מאשר בסילבסטר, אבל 10-20% יותר מאשר בינואר ומרץ. כל ההבדל הוא במחיר הלינה, כך שבמלון סביר של 80 יורו ללילה, תשלמו בשבוע הזה כ-90 יורו יותר. לעניות דעתי - לא הבדל היסטרי.

העומס, למרבה הפלא, ממש לא מורגש. כריסמס הוא חג משפחתי ורוב האנשים מעדיפים לבלות אותו עם המשפחה המורחבת, מה שבד"כ לא מתאים לחופשת סקי. מאז שגיליתי את זה אני משתדל לבלות את כריסמס באלפים. העיירות מקושטות בצורה מרהיבה, בערב החג יש חגיגות וזיקוקים ואם יש לכם ילדים - הם מקבלים מתנות מסנטה וסופגים קצת מסורת.

z x 7 r

New member
טסתי לפני שנתיים - המחיר היה אותו מחיר

אבל בעיה עם אוטובוסים - כי במקום כל שעה, היו רק שניים - אחד ב 6 בבוקר ואחד ב 9 בערב ( למקום שהיינו צריכים להגיע )
מבחינת העומס - לא היה.

marceloros

Member
מנהל
נראה לי שהרווחת?

אין חכם כבעל ניסיון, אבל לי אין כזה ניסיון היות ובכל בדיקת מחירים אם ההפרש הוא רק 100 יורו אזי אני שמח שזה מאוד זול, אבל לא מתפתה.
(כפי ש-THESC ציין מעלה)

z x 7 r

New member
הרווחתי? כל נסיעה אני מרוויח - את הנקיון בראש

ואת הגלישה המגניבה.

בערב קריסמס עשינו ארוחה חגיגית בכל המקום עם כל הנוכחים, חילקנו מתנות סמליות ( אנחנו קנינו חבילות של שישיות פחיות בירה, היו גם צעיפים, ממתקים וכו' - בעלות כל כמה יורו בודדים עושה אחלה אווירה )

היה מגניב לגמרי - רק הקטע של אוטובוס ביעס, היינו צריכים לקום ב 4 לפנות בוקר בשביל להספיק לאוטובוס של הבוקר כי הטיסה הייתה אחרי צהריים.

z x 7 r

New member
אה, עוד משהו - כמעט כל הבארים היו סגורים.

לא מבין - אצלינו בערבי חג דווקא תמיד מפוצץ, ואצלם?! כלום! עד שמצאנו איזה מקום פתוח :)

marceloros

Member
מנהל
wow

נפלת לא רק על חובב קריסמס שכמותי, אלא על אחד שגדל 12 שנה עם קריסמס, רק עם חג קיצי כי זה היה בחצי הדרומי.
אין ספק שזה יפה ונחמד גם אם לא שלנו.

z x 7 r

New member
אני לא בקטע של קריסמס - כי זה חג דתי בעיקרון

אבל שנה חדשה - זה החג היחידי שהייתי חוגג. :)

marceloros

Member
מנהל
כן אבל זה לא דתי כמו יום כיפור

יותר כמו פורים, גם האתיאיסטים הכי גדולים מחפשים את הילדים.
חג של אורות, עצי אשוח, מתנות ומשפחה.
אור לגויים

z x 7 r

New member
אני מבין את הנושא, אבל לא מתחבר

גדלתי בגולג - אצלינו עצי אשוח היו ב 31.12 עם כל הדברים מסביב :))

drz400e

New member
כי השנה החדשה זה לא חג דתי
?

אתה מדבר על השנה הנוצרית החדשה? אתה מדבר על היום שגם נקרא "סילבסטר" (חגו של האפיפיור והקדוש סילווסטר) ? לא....לא חג דתי

אני אגב , חוגג של מה שמזמינים אותי אליו , או מה שבא לי לחגוג. לא שופט. רק אומר , החג ה"אזרחי" הזה של השנה החדשה דתי בדיוק קריסטמאס

נפתלי99

New member
הם בכלל לא חוגגים "סילבסטר" אלא new year

הייתי בארה"ב פעמיים בתקופת השנה החדשה, ושם בכלל לא מכירים את השם הזה "סילבסטר" שבו אנחנו משתמשים כאן.

החג הדתי הוא כריטסמס ב-24/12 ואח"כ יש את ראש השנה שלהם, שהוא חג המתנות והקישוטים, אבל זה לא בדיוק חג דתי.

אני לא חוגג את זה, אבל זו חוויה לא קטנה לראות אותם עם כל הקישוטים, אבל חוץ מהאירוע עצמו, כל הקישוטים נשארים גם לשבוע שאחרי שבו המלונות זולים משמעותית (אבל המסלולים מתחילים להתמלא...)

z x 7 r

New member
תנסה לשכנע אותו

כאילו תצליח.

ל 31.12 יש שורשים דתיים - אבל הוא מזמן עבור הרבה מאוד אנשים בעולם - לא חג דתי, אלא סמל לשנה חדשה בלבד.

drz400e

New member
ואני שול שוב - איזה שנה?

השנה הנוצרית? אתה מדבר על שנת 2013 להולדת ישו המשיח?
לא....זה לא דתי....

תחגוג , בסבבנה , אבל להגיד שזה לא חג דתי במקור , זה שטויות.

z x 7 r

New member
אמרתי לך - אני לא מתווכן להתווכח כיתך

אין לך מה לשכנע אותי.

drz400e

New member
אני גר בקנדה

ואני חי בצפון אמריקה כבר 12 שנים. אני כנראה לא מבין.....

ואגב , הביקורת היאלא על החגיגה. אני מוזמן לכל החגים , ונהנה מכל החגיגות , אבל אני לא משלה את עצמי מה המקור לסופגניות של חנוכה , או לשנה הנוצרית החדשה. אפילו לחגים החדשים כמו הלווין וחג ההודיה יש שורשים דתיים (והבית שלי מקושט להלוין , ואני אלך עם הילדים שלי לאסוף ממתקים).

z x 7 r

New member
אני לא מתכוון להתווכח איתך

אני לא מדבר על "סילווסטר" - שאת השם הזה רק בארץ שומעים. אני מדבר על שנה קלנדרית גרגוריאנית ( שכל העולם בערך חי לפי זה ) חדשה.
אני מדבר על 31.12

והחג הוא עבורי ועבור עוד הרבה אנשים אחרים - אזרחי בלבד. או שנתחיל להכנס ל "הקישוט של עצי אשוח מהווה סימבוליזם של תליית מעיים של קורבנות בדתות פגאניות" ? לא נראה לי.

למעלה