סקי בכריסמס

drz400e

New member
אתה מדבר על השנה שמסמלת את הולדת המשיח

ישו? מייסד הדת הנוצרית? השנה הגרגויאנית הזאת? אה.... לא דתי?

זה שהמסיבה היא לא דתית , לא אומר שמה שאתה חוגג הוא לא דתי. אני חוגג את קריסטמאס אצל חברים , ואני אטאיסט. אני אלך למסיבת השנה החדשה , אפילו שאני אטאיסט. מסיבה זה מסיבה
. אבל לחשוב שמסיבה אחת היא בסדר ואחרת היא לא , כי זו "דתית" וזו "לא" , זה שטויות. אם אתה חוגג את השנה החדשה , אתה חוגג יום עם משמעות והיסטוריה דתית , איך שאתה לא מסתכל על זה.

HelloweeN

New member
שניכם צודקים.

השנה האזרחית החדשה מבוססת על הלוח הגרגוריאני, שהיה קדוש נוצרי, שביסס את הלוח שנה שלו על הלוח היוליאני, שאינו היה דתי ולכן אין גם חפיפה מושלמת בין שני הלוחות, אם כי חפיפה כמעט מושלמת. עם השנים, הלוח הגריגוריאני אומץ על החברות החילוניות (התהליך החל במחצית השניה של המאה ה-18 לערך) ולכן רוב המדינות המתוקנות משתמשות בלוח הזה כיום ומפה גם התאריך של השנה האזרחית החדשה, שמבוססת על חג פגאני במקור.

אז, ה"חג" אינו באמת חג אלא עשו אותו "חג", או כמו שדודי ציין "סיבה למסיבה", אבל השורשים של התאריך מגועלים בסממנים דתיים ופגאניים.

איזה כיף להיות עם תואר בהיסטוריה!

marceloros

Member
מנהל
חג שמח! היום זה היום שלך

אבל נראה לי שכדאי לחודשיים הבאים לעבור מהר, אנשים מתחילים לאבד כאן שפיות

talniv75

New member
הי נמרוד

נמרוד היי (האם אתה אגב נמרוד רותם שטיפס את המונטבלאנכ הקייץ?)
קריסטמס הוא פרק הזמן הכי "איטי"-ריק באירופה כך שמבחינת העומס, המחירים וכו' זה לטובה. מדובר על תקופה יחסית מוקדמת בחורף, ולכן אני ממליץ לכם לחכות עם הכרטיס עד כמה שניתן ולקנות כאשר אתם יודעים היכן השלג יותר טוב. בברכה
טל

למעלה