סקי בגרוזיה

HelloweeN

New member
לפני שנתיים התלבטתי בין שאמוניקס

לבין גדאורי (גיאורגיה), ולצערי, נפלתי להשפעת העדר המערבי ונסעתי לשאמוני, שאפשר להגדיר את החופשה כאחד הגרועות שהיו לי.
מכיר כמה וכמה חברים טובים שנסעו לגדאורי (שנחשב בעיני קבוצות מסויימות כהר הגבוה באירו-אסיה) ומספרים קודם כל על אנשים נחמדים (אעדיף אותם בכל שניה על פני אירופאים) ביותר, אוכל מעולה (מי שרוצה דוגמא, שיכתת רגליו למסעדת "קנגורו" בירושלים. ולא, ננוצ'קה זאת לא דוגמה טובה/איכותית לאוכל גיאורגי) ביותר - והכי חשוב, מרחבי פאודר אינסופיים בגובה של 3500 מטר מאוקטובר ועד יוני במחירים נמוכים משמעותית מצרפת/אוסטריה.

מי שמחפש יעד אקזוטי לסקי שלו, ונמאס לו כבר מכל המגה-אתרים המסחריים הסופר חרושים באירופה - מומלץ מאוד.

היו לי בזמנו גם תוכניות לנסוע לגלוש בטורקיה על גבול עירק/אירן, וכבר הכנתי תוכנית מסע בעזרתה של חברה טורקייה, אבל הכל נפל ברגע האחרון.

marceloros

Member
מנהל
אז..

הרושם שקיבלתי מהכתבה אולי קצת מוטעה, עדיין למי שנשאר על המסלולים זה קצת קטן.
&nbsp
תודה על ההמלצה למסעדה, אולי ננסה, הבן שלי היה בגיאורגיה בקיץ וחזר מוקסם מהאנשים שם.

HelloweeN

New member
קצת קטן? תוריד את העומס

הקבוע שיש לך באתרי המיינסטרים, ובום, החופשה שלך השתדרגה פצצות, או בעיני פחות.
תוסיף לזה גם מרחבי אוף פיסט אינסופיים, וגם פארק די בסיסי ומבחינתי קיבלת את כל מה שצריך, מינוס האנשים והמחירים החמדניים שיש בערב אירופה.

אחי היה בגיאורגיה לפני שנה, ומספר את אותו הדבר. אנשים מקסימים, אוכל משובח, וכמובן... צ'הצ'ה!
מאוד מאוד מאוד ממליץ על קנגורו, למי שרוצה אוכל גיאורגי אוטנטי (לא כשר כמובן) משובח, בעיני הטוב בארץ, וניסיתי את מרבית המקומות, כולל בבת ים.

marceloros

Member
מנהל
כאמור

19 ק"מ מסלולים ו-5 מעליות סקי (ספרתי), זה קצת קטן, בלשון המעטה, במיוחד למי שלא יורד לאופפיסט.
אני מקבל את ההמלצה על המקום, רשמתי לפני, בידיוק כמו שרשמתי פעם את בנסקו וניסיתי למרות ההמלצות נגד בפורום.
זה יכול להתאים למשל לקחת את הבן (שגם אוהב כבר את גיאורגיה וכבר ציין בפני היכן גם עוברים לבקר את חבריו שם), בעלות נמוכה, ובתנאי שבאמת העלות תצדיק את העניין.
&nbsp
לגבי קנגורו, רשמו כי השירות טעון שיפור וכי ברוב המנות יש חזיר, אכן כך?
לפחות שהחצ'פורי יהיה צמחוני והסתדרנו.
&nbsp

HelloweeN

New member
הסתדרתי עם פחות.

ביליתי עונות באתרים קטנטנים, עם מעליות יותר מחורבנות מהחרמון, ונהניתי מכל שניה. גלשתי גם באתרים הנחשקים בארה"ב (ובעולם), עם מרחבי גלישה אינסופיים - לא מרגש אותי. האתרים הללו מושכים את ההמונים, מה שאומר מחירים גבוהים, עומס של אנשים והרבה הרבה פלצנות שבאה בעקבות אותם אנשים.
אישית - מתעב את זה. אבל שכל אחד יעשה את מה שניראה לו.
אם בא לך לנסות הלי-סקיינג במחירים שפויים, או שמבחינתך שיא הגלישה זה לקחת RUNS ולעשות כל פעם מחדש FIRST TRACKS, ולא לקום קיבינימט-מוקדם בבוקר בשביל זה - האתרים האקזוטיים הללו תפורים עליך.

בקשר לקנגורו, המנות מכילות חזיר, חלקן מכילות חזיר + גבינה - וזה מה שעושה אותן כ"כ מעולות. אוטנטיות ממש כמו בגיאורגיה.
החצ'פורי שלהם, עשוי עם סולוגוני מיובאת.... הטוב ביותר שאכלתי בארץ, ואני מאוד מאוד אוהב אוכל ובמיוחד אוכל גיאורגי.
בקשר לשירות, לא נתקלתי במשהו יוצא דופן, אבל תמיד תזכור, שהאוכל הטוב ביותר - מוגש במסעדות עם השירות הכי גרוע.

marceloros

Member
מנהל

אותי שכנעת, אני אוהב להכיר את המסלול ולכן לא משנה לי לעשות אותי אחד מלא פעמים.

natyh

New member
למיטב זכרוני נתתי לך עצה ולא רצית לשמוע ...

HelloweeN

New member
למיטב זכרוני,

יכול להיות שאתה צודק!

כך או כך, אני סומך מאוד על המלצות של חברים יד-ראשונה (לא מרופא) וממליץ לכל אחד שמאס באתרים הכ"כ חרושים.

HelloweeN

New member
די פשוט

אני גר בקולורדו, שעה נסיעה מהאתרים.
לא צריך לסבול יותר אנגלים וצרפתים ושות', אלא רק טקסנים בחגים.

natyh

New member
שעה נסיעה ?

מאד תתקשה לארגן קבוצה ישראלית לקולורדו ... אנשים חושבים שלישון בויאלהה במרחק 14 דקות מבקירה רחוק מדי עבורם ...

HelloweeN

New member
זה בסדר, אני לא

מתגעגע אליהם במיוחד גם בלי קשר לסקי (בלשון המעטה), מה עוד שניראה שרובם מאוד אוהבים להתחבר לדת משום מה בניכר, מה שאני מתרחק ממנו כמו מאש.

natyh

New member
מה לגבי שעון סקי אני מחפש שעון לסקי טורינג

ראיתי שהאמביט 2 והפיניקס 3 מתאימים מה הולך אצלכם מה עדיף ?
יש משהו סיני ספווואן מה איתו ? שוה או לא לגעת ?

z x 7 r

New member
חח טורקיה. בלי צחוק - באירן וצפון קוריאה יש אתרי סקי

מהכתבות נראה נחמד. השאלה מה קורה כשרוצים לחזור הביתה אחרי הגלישה :)

HelloweeN

New member
נותנים אגוזים למי שאין שיניים.

אזורי הסקי הטובים ביותר תמיד יימצאו במקומות הכי מחורבנים: איראן (שזה החלום שלי לנסוע לבקר שם. טהרן זאת עיר עם מזג אויר אירופאי, 4 עונות מלאות ומוקפת בהרים של 4,000 מטר), קוריאה, טורקיה, אייזרבייג'ן, קאשמיר בהודו, הרי האטלס במרוקו, ועוד.
אולי מתישהו, כשאנשים יפסיקו להיות טיפשים ולהלל את החברים הדימיוניים שלהם, נוכל לנסוע, וגם לחזור.

natyh

New member
לפני שנה העלתי כאן סירטון אוף פיסט מדהים משם אחד המקומות .

alonaski

New member
אגב, הם אחת המדינות שהפעילו שם "הלי-רייד" לדאונהיל

באופני-הרים. אחת המדינות הראשונות, הכוונה... (לפני איזה 10 שנים...)
מניחה שמפעילים שם גם הלי-סקי...

למעלה