סקירת מכונת אספרסו - Cromex ES 170

• פותח הנושא Alto
  • פורסם בתאריך

Alto

New member
סקירת מכונת אספרסו - Cromex ES 170

על פי בקשת ערן הנה סקירה קצרה על המכונה: Cromex ES 170 המכונה היא מכונת אספרסו זולה יחסית ובסיסית, נימכרת היום בהרבה מקומות וגם במכירות ברשת במחירים של החל מ 700 ש''ח בדר''כ. נתוני הייצרן: לחץ 17 באר. אפשרות להכנת כל סוגי הקפה. צינורית אדים להקצפת חלב. אפשרות מזיגה לכוס אחת או שתיים. נורית בקרה. מיכל מים מתפרק. משטח לחימום כוסות. התרשמות אישית: יוצא קפה לא רע, אנחנו משתמשים בקפה טחון של ILLY כך שאני לא יכול להשוות לקפה טחון טרי. המקציף עובד סביר אם כי הקצף לא תמיד יוצא מספיק סמיך.בסה''כ התפעול נח, מילוי מים במיכל אחורי שקוף, שני כפתורים וזהו בערך. כמה בעיות: - המים לא יוצאים בצורה אחידה מהמשפך, אם שמים שני ספלים יש הבדל במהירות המילוי, בחוזק הקפה ובקרמה בכל אחד מהספלים, ולכן נראה שהמיצוי של הקפה במשפך לא אחיד. - אי אפשר למזוג למאגים כיון שהגובה מהמישטח למשפך קטן. - יש למקציף חלב נטייה להיסתם מידי פעם (שום דבר שחוטר פעם בשבוע לא פותר). ארנון

אור ז

New member
סקירה מנסיונות ראשונים - כרומקס

כפי שציינתי לפני כשבוע, זכיתי במכונה במכרז אינטרנט, היום בבוקר נחתה אצלי על השיש, בצעתי כבר כ 20 נסיונו ת להכנת אספ/ קפו'. תוצאות ראשוניות ובכלל: 1. מכונה מרשימה בעיצובה יחסית למחיר כמובן. 2. משטח חימום מעולה. 3. מנגנון ייחודי בראש לקרמה שיוצאת מדהים, יותר טוב ממכונות יקרות בהרבה!!! 4. הקיטור - חלש מאד, נדרש המון זמן להקציף - חסרון בולט. 5. מתחממת ב2 דק' בלבד!!! 6. בסה"כ מכונה טובה מאד ביחס למחיר, אני בדילמה באם לקחת אותה למשרד או להשאיר בבית ולהעביר למשרד את הגג'יה קלאסיק הותיקה שלי.

98OF12

New member
האם ידוע מיהו היצרן?

דרך אגב-אותה מכונה בדיוק נמכרת תחת המותג HEMILTON.

carmonle

New member
האם הקיטר חלש גם לאחר שהמכונה

דולקת כ-15 דקות ויותר ורק אז אתה מבצע תהליך הקצפה. 2 דקות לחימום מכונה נראה לי כזמן מידי קצר להתחממות המכונה. אסור לשכוח שמלבד המכונה אנו רוצים לחמם גם את הידית בה נמצא הפילטר והכוסות בהם נשתמש ובית הראש של המכונה. ערן

אור ז

New member
התחממות המכונה והקצפה

אהלן ערן, הייחוד של מכונה זו שיש בה , ע"פ הקטלוג, שיטה לחימום מהיר מאד ואכן המכונה מתחממת ממש לאחר 2-3 דק/ גם ע"פ החיווי וגם ע"פ התחושה. מחזיק הקפה מתחמם וכן הגוף. שיטת הקיטור הנה גם משונה. יש רעש של משאבה שאינו קיים במכונות בד"כ ולאחר כ 5 שניות מתחיל לצאת הקיטור. דרך אגב חסרון נוסף לאחר יום נוסף של נסיונות: המון טפטוף מהראש לאחר סיום הוצאת הקפה. בכל מקרה עדיין מכונה מומלצת במחיר זה.

carmonle

New member
הטפטוף מהראש המתרחש במשך כל

שעות השארת המכונה דלוקה הינו טפטוף של שסתום ביטחון (לא הטפטוף לאחר סיום הכנת אספרסו). כאשר הטרמוסטט נכנס לפעולה ומתבצע חימום של מים בדוד לאחר השגת הטמפרטורה הרצויה בד"כ קורה טיפטוף זה ובמכונות הבסיסיות זה בד"כ מהראש. ערן

למעלה