סקופ!!!!תמונה נדירה......

בקשת רחמים ? או "צידוק מוסרי"

שני נושאים שונים (לפחות) מתערבבים כאן בבלילה. הראשון- איש צבא קבע, בין אם הוא אלוף, טייס פאנטום, מפקד שייטת, או רס"ר בסדנת רכב-עושים את העבודה שלהם שבחרו לעצמם. זוהי קריירה ככל אחרת, עם הסיפוקים שלה, עם מאבקי הכוח והשליטה, עם ההנאות שבצידה, ועם הרווחים המשניים שלה. כן- חלק מהאנשים שבחרו בשירות הקרבי כייעוד אישי, מתים כתוצאה מהבחירה שלהם, חלק מהסיכון המקצועי המחושב .מותו של גנרל אינו מצער אותי יותר מאשר מותו של לוחם פשוט ואולי להיפך-כי הגנרל "בחר" בדרך החיים הזו, ואילו הלוחם הפשוט, חוייב למלא אותה. אז-זוהי אינה חובה! איש לא מחייב אותם להישאר בצבא הקבע. זוהי בחירה אישית קרייריסטית, ויש בצידה גם תועלת למדינה כנראה. מתחת לכל הפרפרזות היפות של הגנרלים עומדת האישיות שלהם, הצרכים הפסיכולוגיים , והשאיפה הכוחנית. בעניין מיתוסים כמו קהלני, או החווה הסינית או כוח צביקה- עולה כי מי שמפקד על יותר כוחות, מטיבעו,חשוף יותר לספורים,בין אם השמצות ובין אם עלילות גבורה. וככה נוצרים מיתוסים. והם חשובים לקיומו של הצבא לפחות בהחדרת רוח לחימה ומוטיבציה.אבל אין לי ספק שישנם עשרות ספורי מלחמה שלא סופרו ולא הפכו למיתוס כי לא הייתה להם מערכת יחסי הצבור המתאימה לעניין. אבל וללא שייכות לאמור לעיל- מדוע מה שאדם עשה בעברו "למען" המדינה אפילו,צריך לעמוד לזכותו כאשר הוא מואשם בעבירות ופשעים? וצר לי אבל מדבריו של איציק מרדכי, לא עלתה נימה של בקשת רחמים ,אלא התנשאות, אי קבלת אחריות או חרטה קטנה ביותר. הנימה הייתה "שפכתי את דמי עבור המדינה 30 שנה, ומ ג י ע ו ת לי נורמות אחרות של מדידה וענישה מהמדינה ובית המשפט" ואת זה אני בהחלט לא יכולה לקבל.

אחותו של W, אני מסכים איתך...

..ניסחת יפה את משנתך... תגידי, אני רס"ל(מיל.) צריך להצדיע לך?... או שאפשר סתם לומר: "שלום אחותי מה קורה? למה לא שומעים אותEך? למה לא ראוים אותEך? אופו את?...

redredole

New member
התנשאות

אמת בכל מילה שלך אחותו, אילו היה אחד החיילים של אותו מפקד איציק מרדכי מואשם באותם האשמות הוא היה יושב היום בכלא ולהרבה זמן.

טרה10

New member
מיתוס זה אגדה..ולא עובדות.

ואיציק..נא לעזוב..מה זה משנה אם ביקש ואם חשב שמגיע לו..את העונש יקבל. הבעיה היא להבחין בין עסקן לבין איש שהתחנך שלא מגיע לו..אלא צריך.! ואי אפשר לעשות מכלול מכל מי שהיה בפולטיקה..ולהגיד בס"ה עשסקן..ועשה לעצמו. צריך להכיר קצת את האיש..את מעשיו..ואת האחרים. לא כל מי שכותב שירים הוא משורר לא כל מי שכותב סיפורים הוא סופר ולא כל מי שפוליטיקאי הוא עסקן, ולא כל עסקן גנב..חושב שבזה נסיים את הדיון.!

למרות שאתה חושב שהדיון הסתיים-

אני לא מתייחסת למהותו של הדיון,על טיבם של עסקנים ופוליטיקאים,מחוסר היכרות מספקת עם הנושא פרט לעיתונות ושערוריות לעיתים. אבל אתה לא יכול להוציא הודעה שלמה - שכולה עוסקת בתרומתם וחובתם של אנשי הצבא, להתייחס לאיציק מרדכי- וכאשר אומרים לך דברים שונים מדעתך- "איציק נעזוב...מה זה משנה... וכו´" וחזרה לראשיתה של דעתך וסיכום. אז בעיני לפחות, תפיסת העולם שלך לגבי עבריין כמו איציק מרדכי (לא אישית, כסימבול) מקוממת ביותר.ותגובתך מתחמקת. ובזאת אני חושבת שנסיים את הדיון!

לא תמיד צריך להבחין בין עיקר וטפל -

לפעמים במקום סתם להבחין - צריך ל ה ב י ן, אבל אתה, מסתבר, נשען רק על מה שאתה מבחין ולא על מה שצריך להבין, ואכן - מרוב רעש ומהומה שהעסקונה הזו עושה - יש רבים שנדמה להם שהם "מבחינים" במה שהם מבחינים - בלי שהם מבינים - שבעצם הם מבחינים בדיוק במה שהעסקונה רוצה שהם יבחינו. לכן, במקום לחזור על סתם סיסמאות ושטיפות מוח נוסח קרן קיימת לישראל - גש בעקבות המטבעות של הקופה שלהם - תבדוק לאן הן הגיעו - והשתדל להבין את התהליכים בעיניים פראקטיות: כל אחד מהעסקנים האלה עשה קודם-כל לעצמו! - קודם כל לעצמו! קודם כל לעצמו! - ורק לאחר מכן - למען חברו! למען חברו העסקן - בבחינת שמור לי - ואשמור לך! במקרה יצא מזה גם משהו עבור המדינה. דיינו. מתי כבר תזהה את אותו סוג של אנשים, שכל מירצם מושקע רק כדי להישען על הקופה הציבורית ולשאוב ממנה ולשאוב ממנה ולסחוט אותה ככל שיוכלו - תוך זריית חול בעיניים כאילו הם עושים למען המדינה. כבר אמרו מזמן שהפטריוטיות היא מיפלטו של הנבל - ומוזר שלא התעכבת להבין מדוע. ונכון שלפעמים, במבט רחוק לאחור, עושה הנוסטלגיה את שלה, וכך גם סיפורי הסבתא: אבל דמיין לעצמך שאיזשהו חוקר נסתר היה צמוד לכל דמות כזו מהעסקונה של אז - ומפרסם היום את מימצאיו - דמיין לעצמך מה היה מוצא: שמדובר באנשים, טוב, למה להרחיב על המתים, בוודאי הבנת. אתה יכול לקפוץ, איפוא, עד מחר - אבל מאומה לא ישנה את העובדה: העסקונה הכוחנית הזו נהגה כטפילה על חשבון כספי הציבור והתרומות - כשהיא דואגת קודם-כל לעצמה - וביתרת כוחה - שלחה את האיכרים לגדל חיטה ואת הפועלים לסלול כבישים, לפעמים גם לשתול איזה אקליפטוס כדי לשחוט את האנופלס. הדינמיקה היתה בדיוק כמו היום: כל אחד עושה לעצמו - ומתוך שלא לשמה - בא לשמה. להיפך: בהחלט מותר להניח, שאלמלא חלק גדול מאותם עסקנים שמצצו את הקופה הציבורית - יתכן והכל היה זז ומתקדם מהר יותר, חכם יותר, ועשיר יותר. אבל אם ההתרפקות על הרומנטיקה המזוייפת של אותם ימים עושה לך טוב - מי אני שאקלקל לך את הסייאסטה הנעימה. תגיד, בעוד שנה-שנתיים גם תספר שבזכות דליה רבין יש בטחון למדינה הזו? ככל שזה נשמע מצחיק - כך בדיוק נשמעים הדברים כשאתה אומר אותם על יצחק בן צבי. ועכשיו ספר לכולם למה בן גוריון עשה דווקא אותו נשיא. בעיקר - מה היה הג´וב הקודם שלו. אנשים באמת עוד עשויים לחשוב שהוא היה מנהיג. חה. ספר להם, כדי שגם הם ידעו להבחין בין עיקר לטפל. שלא יחשבו בטעות, שאם בן גוריון קנה לו, לבן צבי, אוטו גדול עם דגל - אז בכך כבר הפך אותו למנהיג, כדבריך.

טרה10

New member
יצחק בן צבי היה עיתונאי..

שיחד עם ישראל שוחט..הקים את ´השומר´..יש מאין לא בשביל עצמו אלא כדי שישמרו על המושבות שלא יגנבו..ושלפועלים המסכנים תהיה עבודה בשמירה. בהיותו ברוסיה היה בארגון שנקרא הגנה עצמית..כדי להגן על בתי היהודים מהאנטישמים..וברח מ´האוכרנה´ הרוסית..ששזה הק.ג.ב לימים. הוא לא עשה בשביל עצמו..אלא חשב מה אפשר לעשות..כדי שלא יהרגו יהודים ברוסיה ולא יגנבו את רכוש האיכרים בארץ. והאיכרים בפתח תקוה העדיפו עבודה ערבית..! נכון הוא היה מה שנקרא אח"כ עסקן בלעג כי היו מאכרים..כאלה גם.רק שהוא חשב קצת יותר מאחרים שלא הקימו כאן כלום אלף שנה..! שלא חשבו שבכלל אפשר להקים כאן..משהו. אפילו לא לחיות כאן רק למות. ב-1904 ביקר כאן בהיותו בן 17, חזר וסיים את הלימודים ובא לארץ. מה שאתה לא מבין זה שלא כל אחד יכול לעשות את זה. ב-1948 שלח את אחיה של אשתו לאשקלון כי בירושלים היו כבר מספיק ´עסקנים´..לחיות עם העולים החדשים..! הוא בעצמו עמד בראש הועד הלאומי וכל שבוע הלך לנציב העליון לבקש שהבריטים הנבלות יקימו את הבריגדה, ושיתנו מכסות לעליה לארץ. ומהרעיון של ההגנה העצמית ב-1904 ו´השומר´ ב-1909 .צמחה ההגנה..כי בכלל היהודים היו הפקר ל´פוגרומשיקים.יהודי לא היה נחשב..ברוסיה..גם..וביתר הארצות..נו טוף..אתה כבר יודע הכל.. אבל איך הסבא שלך לא חשב על זה. ורק הוא..! ואיך לא התיישבו כאן..בהצלחה עד שבא הרעיון של התיישבות שיתופית..! והוא לא עשה בשביל עצמו- כמו שאתה אומר..כי ככה כולם..אם הוא היה עושה בשביל עצמו היה נוסע לאמריקו..כמו החבר של בן גוריון...שמואל פוקס.! לא האכילו אותי אלא אותך..האכילו..אני רק ראיתי את כל התוצאות.. והכרתי אנשים שפשוט קמו ועשו..! יב"צ גם לא עשה בשביל עצמו עיתון..אלא כדי שיהיה כלי ביטוי..[האחדות] לפועלים..כפי שז´בוטינסקי לא עשה בשביל עצמו תהלוכה לכותל המערבי..ב-1919 אלא כי חשב שיהודים בארץ ישראל..זה מה שהם צריכים לעשות.! להראות לערבים..שככה יהיה כאן.! מעכשיו.! ובכלל לא מבין מאיפה השטות הזו שכול...ם עושים בשביל עצמם..כי ככה כתוב..! כתוב כל כך הרבה..אז למה דוקא את המשפט הזה..ואכן אמר לי איזה קרוב משפחה שיש כאן כאלה שהם יהודים של אותיות ומלים.. הנתקלתי בכך כאן.? אדם קרוב אצל עצמו..? הט גזוגט..! אז מה..? ומה שייך המשפט הזה...ואיציק מרדכי לכל העניינים האלה..! חוסר ההבחנה שלך..ממש משווע..בין מלים ומשפטים וציטטות למציאות של היום שהיא תוצאה של עבודה ועבודה..ועבודה. שה שיש גנבים..זה משאירים לבית המשפט..ולא מספרים כמוך שכולם גנבים וכולם רק חושבים על עצמם.. .ואז מה..גם לי מותר..קצת לגנוב.!? ובכלל מה זה המשפט הזה עושה בשביל עצמו..אלא בשביל מי, בשביל מלכת הדבורים.? ומי שלא עושה בשביל עצמו..הוא אלטרואיסט..וקצת מטומטם..! [נבדק]

התבונן בתמונה המצורפת -

ותראה איזה יופי... איך המשיך בן צבי - כמובן בסיוע בן גוריון - לדאוג לכל העם: הנה בתצלום איש אחד - שנהייה שוטר כדי לשמור עליו. על השוטר הזה - כבר היה צריך לגייס רב-שוטר שיסדר לו את המשמרת, לשוטר. והנה עוד איש אחד - שהוא בכלל חייל, לא שוטר. בעצם שוטר צבאי. ועל השוטר הצבאי הזה היה צריך לגייס עוד רב-סמל שגם הוא יטפל בעליית המישמר של השוטר. ועל שני רבי-השוטרים ורבי הסמלים כבר היה צריך לגייס שני קצינים שיהיו אחראיים על השוטרים ועל החיילים שישמרו על בן צבי. ומה שלא רואים בתמונה - זה עוד איש אחד, שבן צבי סידר לו עבודה כנהג. וכך הוא גם סידר עבודה לעוד צוות של פקידים ומשרתים כדי שהכל ידפוק בזמן. ותראה מה עוד יש בתמונה: יש גם צלם, שבן צבי או שלח אותו לשם מטעם המדינה ועל חשבון המדינה - או שזה צלם מאיזה עיתון, שבוודאי יצלם את בן צבי לעיתון, כי בערב חג בן צבי יישב עם העורך של העיתון לראיון אישי. בקיצור: בן צבי באמת דאג לעבודה להרבה אנשים. טרה צודק: הוא היה צדיק גדול - ואפילו דאג לעבודה למישהו שירקום לו דגל מוזהב שיתנוסס על האוטו המבריק כשהוא נוסע לבקר את החבר שלו בן גוריון, מאה מטר מהבית שלו. מנהיגים דגולים. סבתא מספרת עוד.

לא מבין מה הקשר לאיציק מורדכי?...

...אבל התופעה ידוע לגבי "אנשי כוחות הבטחון"... הם אכן בחרו בעבודה שהיא להיות חייל... ואכן קבלו הרבה ואפילו הרבה מאוד, חלק שלמו הרבה ואפילו הרבה מאוד... אבל, אני מסכים איתך, הם תוגמלו... לכן אי אפשר לצעוק עשיתי למען המדינה... כי גם מנכ"ל טבע, אלי הורוביץ, עושה עבור המדינה, אחרי שכמובן עשה לעצמו, בדיוק כמו אלוף בצבא, קודם כל לעצמו אח"כ לאחרים... זה שמר´ אלי הורוביץ ועוזריו הקימו את החברה הגדולה בעולם לייצור תרופות גנריות, זה דבר מה בכך?... כמה מיסים המדינה "מוצצת" מהם כדי שאלוף איציק מורדכי וחבריו יקבלו את שלהם?... ומר´ גיל שוויד שהקים את צ´ק פויינט, מס´ אחד בעולם בתחומה. כמה מיסים הוא משלם למדינה?... וחברות "נייס", חברת סאייטקס, אלביט נשיונל סמיקונדקטורס, PSB ועוד הרבה אחרות וטובות ומה לגבי המשפחות שהקימו מפעלים בשנות ה 30 כאשר כאן היה תהו ובוהו כלכלי, כמו "שטראוס" או "אסם" ועלית?... כמה מיסים מגיעים מהן עבור "אלופינו המצויינים" שתורמים ותורמים... ומה לגבי, הנוסע השמיני, רס"ל בחי"ר, שכל שנה נתלש מסביבתו ויוצא לרוץ אחרי ה"קודקודים"...הם עובדים אני תורם...כי הרי אני מתוגמל עפ"י השכר שלי בארגון, אבל בתפקיד במילואים 24 שעות ביממה, 30 יום... אתם מבינים לו עבדתי ככה במקום תעסוקתי, כמה הייתי מרוויח על שעות נוספות אלו?... דרך אגב, אינטל חברה אמריקאית, שמפזרת את מפעליה בעולם כדי להוזיל עלויות ולהשיג כ"א איכותי בזול(ישראל היא כזו ביחס לארה"ב) גם היא תורמת למרות שקבלה מענקים שמנים, כי היא מלמדת אותנו המון דברים בתחומה ואנשים שפורשים משם "גוררים" אחריהם מסורת רצינית ביותר וידע עצום... היא מעסיקה סביבה חברות לווין ישראליות, אז דב פרומן שהביא את אינטל לארץ בתחילת שנות השבעים, לא גיבור ישראל?...לא תרם ואת שכרו לא קבל מהמדינה...אולי בעוד 100 שנה אנשים כמוהו וכמו אפי ארזי יחשבו כחלוצים בהקמת תשתית למעצמת טכנולוגיה מתקדמת ששמה "ישראל"...

טרה10

New member
מה שייך הקמת מפעלים..במדינה

מתוקנת..לאין מדינה..שהיתה כאן.! מה שייך אלי הורביץ..שיש לו ראש של תעשיין..כמו שהיה לנובומייסקי שהקים את חברת האשלג..יש מאין..! או לפנחס רוטנברג שחשמל את ארץ ישראל.. ´אינטל´ היא חברה אמריקאית..שהקימה חברת-בת ישראלית..בדיוק כמו´הרץ´ ולא על זה הדיון. גם לא מבין איך השתרבב שמו של איציק מרדכי..! הנושא הוא אם ה´עסקנים´..היו קרובים אצל עצמם..או שהם הבינו אחרת את בעית היהודים..בגולה. וכאן היו ערבים וגרמנים, וטורקים..ממש לא האוכל שלהם..! זה שיש עסקנים..בסביבה..של ההנהגה..ולא כולם ממש יודעים איך ומה לעשות..כמו שהעיתונאים..יודעים לתת עצות ולדון בכובד ראש מה עשו ומה היה צריך לעשות..זו בעיה אחרת. גם הרצל היה עיתונאי..אבל ´מתוך שהיה קרוב לעצמו´...ריכז את כל הארגונים הציוניים תחת קורת גג אחת. קרא לזה ההסתדרות הציונית..ואמר..המון..וכתב המון..אבל הוא היה מנהיג..שלא התבייש ללכת לקיסר הגרמני..ואחרים כן..התביישו וחששו.! אבל מי שלא מבין שיש מנהיגים..ויש מונהגים..חבל"ז. ומה אתה רוצה מדליה רבין..? בדיוק.? [נבדק]

אני לא רוצה כלום מדליה רבין...

...רק שים לב בבקשה לתופעה מעניינת בשנים האחרונות... פעם היה את יוסף בורג, הבן שלו, אברהם, התחיל בעשיה פוליטית, לאט או מהר, לא משנה, התקדם והגיע לאן שהיגיע...לא נשפוט... ודן מרידור ואולי פסחתי על משהו, אז בבקשה לסלוח לי...הכוונה ברורה... ולא נדון בגנרלים, כי כאן במדינה זאת אקסיומה, מי שמסיים כהונה בכירה בצבא מוצא דרכו כך או אחרת לאיזו מפלגה ואח"כ לאיזו מנכ"לות בכירה... דליה רבין "הוקפצה כיתה", אסונה האישי, היה לכל הדעות, הכוח המניע לשילובה בפוליטיקה, היא לא נאבקה במסדרונות ה"עסקונה" כדי להתקדם, דרכה היתה קלה עד מאוד לחזית הכנסת...להבדיל מדליה איציק או לימור לבנת ואני לא מדבר על תמר גוג´נסקי או יעל דיין(למרות או בגלל אביה)... ואז היגיע דור הבנים" או ה"נשים", שרה נתניהו-כל מיני תפקידים לא ברורים עומרי שרון-מה זה צריך להיות? והבן של "פואד" משתתף בסעודה פוליטית חיצונית? מה קורה כאן?... השילטון התחיל לעבור בירושה?... חזרנו לימי המקרא?... בעצם במחשבה שניה, דווקא כן, היום הם ימי "אחאב ואיזבל", אכול ושתה כי מחר נמות...רמוס, שדוד, חמוס כי אין מי שיתן את הדין... מענין כמה ומה יקבל מר´ דב תדמור על תרגיל הדוח"ות, ממש גאון פיננסי.... בגלל גילו יוותרו לו ויקבל על תנאי...בטח שימצאו לו איזו מחלה שתמנע ממנו להכנס לכלא... שאו שלום וברכה, יום שלישי, פעמיים כי טוב...

טרה10

New member
ומאיפה שיקחו את הפוליטיקאים

מציבור המובטלים שלא באשמתם..ברור ששם טוב משמן טוב. ומה רע בקציני צ.ה.ל..כאילו שהם בצבא הצאר הרוסי..! ומה רע בבנים של הפוליטיקאים..גם עורכי דין ורופאים עושים אותו דבר..! שלא לדבר על נהגי א.ג.ד.~ יש הרבה חברי כנסת שבאו משום מקום..ויש כאלה שבאו מבית אמא ואבא השרים.! בגלל זה יש בחירות ומפלגות..ואלה נציגיך עםישראל..! כך פועלת הדמוקרטיה..גם בעזרת כסף..מהבית.! ושם, וותק וכל מיני עזרים ומי שרוצה שיצטרף למפלגה..וינבה. תם לבכות שלמה ולמה..זה בכי לשמו..קוטריות בלע"ז.!

אולי אם היה מדובר במנהיגים

ולא בפוליטיקאים. לא היו "בנים של" זוכים להקפצה רבת משמעות. ההבדל בין קצין בכיר בצה"ל שניהל אי אילו מערכות (לפעמים בהצלחה)והישגיו הם בזכות כישוריו ויכולותיו(הצבאיות לפחות) לבין "הבן של" פוליטקאי שייחוס אבות אינו עושה אותו מוכשר יותר לעיניני המדינה. אבל לשיטתך, הרי אין צורך במנהיגים אלא נבחרי מפלגה ובתור שכאלו, "הבן של" טוב לפחות כמו כל נציג עסקנות אחר.

נמעס לראות גנרלים שהיו כל חיהם...

...במסגרת שונה מהאזרחות, שהיא חופשית, דמוקרטית, דינמית בעלת אינטרסים שנמדדים בצורה אחרת, כסף למשל... ואז בא גנרל שיש לו תואר מהמכללה לביטחון(טוב, יש כאלו שיש להם גם תארים בהנדסה, כלכלה, מדע, רק הם לא יישמו אפילו קטע קטן מזה בחייהם המקצועיים) ומקבל תפקיד של מנכ"ל משרד מקצועי או תפקיד שר, כי המערכת רוצה למשוך קולות אז היא מתהדרת בגנרל ש"נרכש" בהבטחות להטבות ותנאי שרות ומתחיל לנהל את הכל כמו שהוא יודע, ב"צבאית"... כאן לשם איזון אוסיף, זה גם יותר גרוע לדעתי, אנשי הזרמים החרדים, שמתמנים ואז בכלל הטרוף חוגג... וכל הגנרלים האלה הם העתק אחד של השני, כי גדלו באותה הארוגה, לא משנה שזה יותר מוצלח כי מחיל אויר וזה פחות כי הוא רק מגיסות השריון... מה רוצה לומר? שאנו כעם שבוחר את מנהיגיו נכשלנו, כן, נכשלנו... תראו מי עומד בראשנו?... כמה מהם באמת ראויים להיות מנהיגנו?... כל עוד נחריש ונאטום עצמנו, זה יהיה גורלנו... עם ראוי מונהג ע"י מנהיגים שלא ראויים לו...

חהחהחהחהחהחההחחההחהחהחההחהחההחהח...

...חהחהחהחחהחהחההחהחהחהח חהחהחהחההחהחהח חהחהח חהח ח ואיפה אני כאן בתמונה?...

למעלה