סקופ מחיפה

מצב
הנושא נעול.

mister K

New member
חוויות מהנסיעה במפרקית החיפאית

סקופ מחיפה
לראשונה מזה מספר שנים נצפתה מפרקית מבצעת קוו 114 בחיפה. קוביז
83-933-01 עבדה היום בבוקר בקו 28 ואחר כך טור על 114. שי ואני ראינו אותה לגמרי במקרה והחלטנו לנסוע בה. עלינו עליה במתמ"ז ונסענו איתה עד חוף הכרמל בקו 114. ה-933 נוסעת יפה מאוד והנהג ידע לעבוד איתה בצורה טובה (בקו 114 לפחות שתי פניות חדות והוא לקח אותן בצורה מושלמת). לצערי מדובר ככל הנראה בנסיון זמני והמפרקיות לא יחזרו לחיפה (אפילו שיש כמה קווים שבהחלט זקוקים למפרקיות). אחת הבעיות בהחזרת המפרקיות היא מרכזית המפרץ שרציפייה העירוניים קצרים מדי בשביל מפרקית (המפרקית תפסה גם חלק מהרציף הסמוך של קווים 113 ו-115 בנוסף לרציף של 114). עם זאת הנהג הצליח לתמרן ללא כל בעייה גם במרכזית המפרץ. לסיכום: היה נחמד ובהחלט מעורר זכרונות יפים!

זה כדאי להחזיר המפרקיות

83-933-01 עבדה היום בבוקר בקו 28 ואחר כך טור על 114. שי ואני ראינו אותה לגמרי במקרה והחלטנו לנסוע בה. עלינו עליה במתמ"ז ונסענו איתה עד חוף הכרמל בקו 114. ה-933 נוסעת יפה מאוד והנהג ידע לעבוד איתה בצורה טובה (בקו 114 לפחות שתי פניות חדות והוא לקח אותן בצורה מושלמת). לצערי מדובר ככל הנראה בנסיון זמני והמפרקיות לא יחזרו לחיפה (אפילו שיש כמה קווים שבהחלט זקוקים למפרקיות). אחת הבעיות בהחזרת המפרקיות היא מרכזית המפרץ שרציפייה העירוניים קצרים מדי בשביל מפרקית (המפרקית תפסה גם חלק מהרציף הסמוך של קווים 113 ו-115 בנוסף לרציף של 114). עם זאת הנהג הצליח לתמרן ללא כל בעייה גם במרכזית המפרץ. לסיכום: היה נחמד ובהחלט מעורר זכרונות יפים!
זה כדאי להחזיר המפרקיות
כיוון שבצהרים ובשעות הלחץ, נוסעים בשיירה הקווים: 103,108,114, ומפרקית תפתור הבעיה... אחרי 7 שנות העדרות...

mister K

New member
אחרי כמעט 5 שנות היעדרות.

זה כדאי להחזיר המפרקיות
כיוון שבצהרים ובשעות הלחץ, נוסעים בשיירה הקווים: 103,108,114, ומפרקית תפתור הבעיה... אחרי 7 שנות העדרות...
המפרקיות האחרונות יצאו מחיפה באמצע שנת 2002. הקו האחרון שנותר מפרקי היה קו 37.

קובי לו

New member
אין בכלל מפרקיות בכל חיפה והקריות

המפרקיות האחרונות יצאו מחיפה באמצע שנת 2002. הקו האחרון שנותר מפרקי היה קו 37.
הצמודות אליה בחמש השנים האחרונות ?!?!?

mister K

New member
אין בכלל פרט למפרקית המדוברת

הצמודות אליה בחמש השנים האחרונות ?!?!?
פעם היו המון מפרקיות בחיפה והקריות אך כולן ללא יוצאת מן הכלל הועברו לגוש דן ולירושלים.

היום בעידן הכיכרות בחיפה...

פעם היו המון מפרקיות בחיפה והקריות אך כולן ללא יוצאת מן הכלל הועברו לגוש דן ולירושלים.
היום בעידן הכיכרות בחיפה...
זו חגיגה להיות במפרקית בציר ( במפרק) המסתובב...

Asaf742

New member
זכרונות יפים בהחלט!

זכרונות יפים בהחלט!
אגב לא הבנתי, אם מדובר בניסיון זמני, מדוע אתה שולל את האפשרות של חזרתן?

scooby5

Member
גם אני התפלאתי

מהסתמכות על דברי הנהג.
גם אני התפלאתי
לראות אותה הערב בקו 3 (!!!) בתוך הקריות (הקו הזה לא צריך מפרקית גם בשעות העמוסות ביותר שלו), אבל המפרקיות יוכלו בהחלט לעזור בקווי הבוקר מהקריות לחיפה.

urilei

New member
נו, בדיוק מה שאמרתי על ראשל"צ

גם אני התפלאתי
לראות אותה הערב בקו 3 (!!!) בתוך הקריות (הקו הזה לא צריך מפרקית גם בשעות העמוסות ביותר שלו), אבל המפרקיות יוכלו בהחלט לעזור בקווי הבוקר מהקריות לחיפה.
נו, בדיוק מה שאמרתי על ראשל"צ
לא אתפלא אם עוד שבוע נראה אותה עושה שכונתיות

arielguelman

New member
מהההההההההה?

גם אני התפלאתי
מהההההההההה?
היא עבדה על 3 בקרית ים?!?!?!?!

איך שראיתי את המפרקית במפרצית

יוצאת לבצע קו 114, ישר חשבתי "לעזאזל! איך הוא יבצע ימינה משד' בן גוריון לרח' אלנבי?" זו נקודת טורפה, שגם עם אוטובוס רגיל יש פעמים שלא פשוט לעבור.

mister K

New member
לקח את הפנייה הזאת בצורה חלקה לגמרי

יוצאת לבצע קו 114, ישר חשבתי "לעזאזל! איך הוא יבצע ימינה משד' בן גוריון לרח' אלנבי?" זו נקודת טורפה, שגם עם אוטובוס רגיל יש פעמים שלא פשוט לעבור.
לקח את הפנייה הזאת בצורה חלקה לגמרי
וגם את הפנייה החדה מרחוב החלוץ לביאליק. הנהג הפגין מקצועיות בנהיגה במפרקית.

stratomaximus

New member
תנו לי להבין

סקופ מחיפה
תנו לי להבין
מדוע דווקא מחיפה הוציאו את כל המפרקיות? מה הסיבה למהלך הזה כאילו? אם בחיפה אתם מתלהבים ממפרקית ישנה, אז אין בכלל מה לדבר על המפרקיות החדשות שמשרתות בירושלים ועל קווי ראשל"צ, בת-ים, חולון, תל-אביב, זאת אומרת אין סיכוי שאחת כזאת תופיע בכלל באזור ההוא.

Image of me

New member
למיטב ידיעתי

תנו לי להבין
מדוע דווקא מחיפה הוציאו את כל המפרקיות? מה הסיבה למהלך הזה כאילו? אם בחיפה אתם מתלהבים ממפרקית ישנה, אז אין בכלל מה לדבר על המפרקיות החדשות שמשרתות בירושלים ועל קווי ראשל"צ, בת-ים, חולון, תל-אביב, זאת אומרת אין סיכוי שאחת כזאת תופיע בכלל באזור ההוא.
למיטב ידיעתי
הוציאו מחיפה את המפרקיות כאשר נפתחה מרכזית המפרץ, כי הרציפים בה קצרים מדי בשביל מפרקית.

Asaf742

New member
סיבה פשוטה מאוד

למיטב ידיעתי
הוציאו מחיפה את המפרקיות כאשר נפתחה מרכזית המפרץ, כי הרציפים בה קצרים מדי בשביל מפרקית.
סיבה פשוטה מאוד
אגד בטוחים בחיפה אין די נוסעים באוטובוסים כדי להצדיק נסיעה של מפרקית. כמובן שאף אחד לא טרח לבדוק את זה בצורה רצינית, קווים כמו 37 24 28 123 113 114 46 ועוד מלאים עד 0 מקום, לא פעם נהג לא עצר בתחנות בגלל מנורת ה"אובר וויט".. במקום לשבץ מפרקיות לקווים שכונתיים, היה אפשר לשבץ אותן למקומות בהם באמת צריכים אותן!

Asaf742

New member
שבחיפה*

סיבה פשוטה מאוד
אגד בטוחים בחיפה אין די נוסעים באוטובוסים כדי להצדיק נסיעה של מפרקית. כמובן שאף אחד לא טרח לבדוק את זה בצורה רצינית, קווים כמו 37 24 28 123 113 114 46 ועוד מלאים עד 0 מקום, לא פעם נהג לא עצר בתחנות בגלל מנורת ה"אובר וויט".. במקום לשבץ מפרקיות לקווים שכונתיים, היה אפשר לשבץ אותן למקומות בהם באמת צריכים אותן!
שבחיפה*

comet9

New member
אךך החיפאים האלו

סקופ מחיפה
אךך החיפאים האלו
תבואו לחולון מפוצץ כאן מפרקיות כל היום קו 73 74 והאלפים בלי הכרה. אפילו לפעמים על 86 ועל 90 יאללה נמאס כבר..

מצב
הנושא נעול.
למעלה