סקוואטינג באירלנד

את טועה

א. סקוואטינג אינו חוקי גם באירלנד ומדובר בהשגת גבול. החוק האירי נותן זכויות מסוימות לסקוואטרים אם הם מתגוררים למעשה מ-12 שנה בנכס ומוכיחים כי עבדו עליו. עד לאותן 12 שנה, גם אחרי 11 שנים ו-364 ימים, מותר לבעל הנכס לגרש אותך אם בא לו. מעבר לזה, קיימת אפשרות להיות guardian של נכס נטוש - יש חברות ניהול שמעדיפות להכניס מישהו שיגור בנכס מסוים, כדי להוריד את עלויות הביטוח עליו. במקרה כזה את לא סקוואטרית אמיתית (כי הרי לא נכנסת לנכס ללא הסכמת בעליו) ואת אמורה לפנות את הנכס על פי תנאי החוזה. אני משערת שאם את תושבת חוקית של אירלנד, המדינה לא יכולה להפלות נגדך גם בהקשר של הוותק להתגוררות בנכס. כלומר, אם התגוררת באירלנד חוקית במשך 12 שנים באותו נכס, את יכולה להישאר בו. ב. אין קשר בין חוקיות המעשה עצמו (התגוררות בנכס ששייך לאחר ללא הסכמתו) לבין חוקיות השהות באירלנד. בעיני המדינה האירית, מותר לגור באירלנד רק למי שיש לו אישור שהייה כלשהו (אזרחות אירי/EU, אישור שהייה מתוקף עבודה/לימודים וכו'). ג. אם את סטודנטית את מקבלת אשרת שהייה. לימודים באירלנד אינם דבר זול ואני משערת שאחד התנאים לקבל אשרת סטודנט היא הוכחה שיש לך לפחות חלק מן הכסף לכלכל את עצמך ולשלם את שכר הלימוד. לגבי לימודי יערנות, הייתי משתמשת בגוגל לחפש קצת מידע.

../images/Emo45.gif ומוסיפה קצת

א. למיטב ידיעתי מה שרשמת נכון, אני זכרתי 11 שנים ולא 12 אבל הלינק הזה: http://www.lawreform.ie/archives/report-on-title-by-adverse-possession-of-land.244.html בעיקר סעיף 2 מראה בלי יותר מדי פרטים שאת צודקת, ושזה לא נחשב משהו כדאי. לגבי השהייה הבלתי חוקית באירלנד, אני לא בטוחה ש"רכישת" בעלות על נכס יעזור בעניין חוקי הגירה וoverstay. ב. אשרה של לימודים תעזור בעניין חוקי ההגירה שהזכרתי בא'. ג. סטודנטים מקבלים אשרת שהייה עם אישור של עבודה 20 שעות בשבוע. אכן הלימודים לתושבים זרים מאוד יקרים, וסביר שיתייקרו עוד אחרי השנה (גם לתושבים וגם ללא). וצריך להוכיח שיש סכום מסויים התחלתי כדי לקבל את הויזה, ואז כל שנה כדי לחדש את הויזה. לגבי לימודי יערנות- חבר מאוד טוב עבד כיערן, זו משרה ממשלתית לדעתי שלמיטב ידיעתי אין לימודים אני אפילו לא בטוחה שיש הכשרה. אני לא בטוחה שאפשר לעשות את העבודה הזו שלא בהתנדבות בלי אזרחות. לבסוף- לגבי "מקצוע שאפשר לחיות איתו באירלנד ובלי יותר מדי תחרות"- אין כל כך דבר כזה פה כרגע, וכנראה לא יהיה בזמן הקרוב.

מותר לי גם כן לעשות לך ../images/Emo45.gif בחזרה?

צריך גם להגיד שיש מעט מקצועות בעולם כולו (אם יש, אני לא מכירה אותם), ש"אפשר לחיות מהם ואין בהם תחרות רבה". תלוי כמובן מי אתם. אם את מנתחת מוח שפיצית או משהו כזה, אז אני מתארת לעצמי שהתחרות היא "עליך" ולא בינך לבין מנתחות מוח אחרות. כל השאר (אנחנו) נאלצים לחיות בעולם שבו יש פחות משרות נחשקות מכמות האנשים שהיו רוצים למלא אותן, בכל זמן נתון.

../images/Emo13.gif בינתיים

גם שלחתי אימייל לחבר, שבמקרה עובד במקום שיודע הרבה על בעלות מקרקעין מצד המחוקק. פעם, תואר, תואר נוסף, מתקדם או גבוה עזר בעניין התחרות, עכשיו אפילו זה לא יעזור לי (כנראה) כשאסיים להיות סטודנטית, לא באירלנד ולא בקרוב. חבל, אבל נכון.

אה כן, לגבי הלינק

בתחתית העמוד יש קובץ להורדה עם התיקון האחרון (נראה לי) לחוק הרלוונטי, פרק 4 הוא זה שמדבר על Adverse Possession.

תיקונים והבהרות

מסתבר שהחבר המדובר התנדב בפארק לאומי לתקופה מוגבלת, זו תשובתו לגבי לימודים/עבודה ביערנות באירלנד: You can study forestry here, I don’t know what the work would be like though. Most forest plantations are state owned and managed. There isn’t really a whole lot of forest in Ireland (hope this doesn’t upset the person to find out), in fact only Iceland has less in all of Europe. Tree surgery is really where you would try to make private work in this field but I would say there’s plenty of competition. לגבי שאר הדברים גם הוא מאשר את דברי תמר (ואת שלי) זה לא חוקי להיות סקוואטר והעובדה שאנשים לא גרים בבית לא אומרת שהם לא יודעים מה קורה שם, ושהשכנים לא מכירים ומדווחים. שלא לדבר לגבי חוקי ההגירה. לסיכום, החבר מציע את קנדה בתור אופציה נוספת לשקול.

Wolf woman

New member
תודה לך ולחבר

ובאירלנד יש בעיקר את וויקלו, ויש שם יערות. וזה שזה מנוהל על ידי המדינה, זה אומר שהעובדים חייבים להיות עם אזרחות אירית? ושמעתי איזו בדיחה ממישהי שגרה באיסלנד, מה קורה אם הולכים לאיבוד ביער איסלנדי? עומדים
כי באמת אין שם עצים כמעט... ומה שיש זה עצים שתולים ועלובים ומחטניים... ותודה לאותו בחור על ההצעה של קנדה, אבל אירלנד זו האהבה שלי...

Wolf woman

New member
לכל מי שאמר שזה לא חוקי

בטוח אתם מדברים על החוק באירלנד ולא בUK? כי אנשים שגרים באירלנד סיפרו לי שזה כן חוקי, ושאסור לעשות נזק לדלת, וכמובן שהבית לא אמור להיות בבעלות של מישהו, אבל אם לא מפרים את הכללים האלה זה בסדר. ומשהו שלא מסתדר, אמרתם שאחרי 12 שנים של שהייה בבית, אפשר להשאר שם... אז אם זה לא חוקי, איך זה שנשארים שם 12 שנים?

אז ככה

זה לא חוקי, וקשה לי להאמין שעושים את זה הרבה, וגם אם עושים ולא נתפסים זה לא הופך לחוקי. מדובר במינימום השגת גבול. מקרים שה"פרצה" כביכול כן מנוצלת היא למשל אנשים שגרים קרוב לשטחים של למשל חברת הרכבת, שטחים שכבר לא מנוצלים, שנגיד הרחיבו את הגינה המטופחת שלהם על השטח הלא מנוצל, אחרי ה-12 שנים אני חושבת שהם יכולים לטעון לשטח. משהו בסגנון. תחשבי בהגיון, איך יכול להיות שהחוק יאשר גזל של רכוש של מישהו? בתים לא צומחים מהאדמה.. מישהו שם אותם שם.

Wolf woman

New member
בתים נטושים וישנים

שחלקם אפילו הרוסים, יכולים להיות בלי בעלות של אף אחד.

Wolf woman

New member
איך זה יכול להיות?

היה רעב, היו מחלות, אנשים נטשו, אנשים אחרים מתו... חייב להיות דבר כזה

טוב, באמת?

אנשים שמתו ברעב לא היו בעלי בית, אלה שנטשו מן הסתם מכרו לאחרים את כל רכושם כולל נדל"ן וכולי.. אני מניחה שאם תחליטי שאת פשוט חייבת, תוכלי למצוא על איזו גבעה בקרי מקום עם הריסות מהמאה ה-19 ועצים. אף אחד לא יפריע לך שם לגור בהריסות ולהיות יערנית
יש דרכים אחרות להגיע לאירלנד, אבל הן לא קלות והן לא חינם והן לא מיד.

Wolf woman

New member
טוב, עניינים בירוקרטיים זה לא המומחיות שלי

וקרי זה מחוז מקסים :) ואם אני צריכה לתקן הריסות אז עדיף כבר לבנות בית מבוץ ולחיות בשקט בלי חשמל, אבל לפחות בסטייל. מה הסיכויים שיעיפו אותי ככה? למרות שעם יערנות אני כן אהיה צריכה להיות תלויה באנשים אחרים...

אם את מתכננת לבנות משהו במקום כלשהוא

כדאי שתתחילי להתעניין בבירוקרטיה, כי תצטרכי אותה. והבעיה הראשונית שלך היא בכלל לא עם מקום מגורים, אלא עם אישור שהיה (כלומר- לשהות באירלנד יותר מ-3 חודשים באופן חוקי).

Wolf woman

New member
זה נכון

טוב, אני אמצא לי דרך לברר על הלימודים. ותודה על כל התשובות, ועדיין הייתי רוצה הסבר קצת יותר ברור על סקוואטינג בצורה חוקית, כי משהו עם זה לא מסתדר לי, ואני חושבת שיש לזה פוטנציאל.

TatyBar

New member
מה בדיוק לא מסתדר לך?

שאין לך אישור שהייה במדינה ואת תחיי שם באופן לא חוקי? שאם תגורי שם ותסתתרי במערות ותחיי חיים גוטיים כשומרת יער ורודפת ערפדים, אז כולם יתרשמו מזה ויתנו לך להישאר? גיברת, או יש לומר, ילדה קטנה, אם לא תהיה לך אשרת שהייה במדינה בה תחיי, יגרשו אותך בשניה וחצי. עם בית או בלי בית. עם נעליים או בלי נעליים. כל הדיון הזה פשוט מחליא.

Wolf woman

New member
מחליא אותך? אל תקראי את זה.

או שלחילופין תקראי טוב יותר ותביני שזו לא הדרך שלי להגירה. את מוזמנת לחזור למשרד הממוזג שלך, או לילדים הצעקניים ולשנוא את החיים שלך בשקט, בלי להוציא על אנשים רנדומלים בפורום.

Woking

New member
חבל להתרגז

הגברת מפנטזת. בפועל יש בתים נטושים שהבעלים שלהם לא מאוד יתאמצו לפנות אותה אם היא תפלוש אליהם. הבעיה שהנכסים האלו בדרך-כלל נמצאים באיזורים שאפילו המשטרה לא מעיזה להכנס אליהם. בדירה המרווחת לא יהיו מים זורמים או חשמל, שלא לדבר על חימום. אם יהיה לה מזל הגג לא ידלוף למרות שרטיבות זה חלק מהחוויה. בנוסף לזה כמעט בכל פינה יהיו מזכרות ריחניות מהדורות הקודמים של הסקוואטרז. בכל לילה היא תחלוק את מיטה עם מסומם אחר. ככה היא תעביר 12 שנה נפלאות ולבסוף יהיו לה זכויות דייר בנכס הנחשק הזה. כשהיא לא תהיה בדירה היא בדרך-כלל תבלה את עיתותיה בהחמקות מהרשויות ועבודה במשרות בזויות בשכר אפסי. אם יהיה לה מזל איזה ברון פשע אלבני יאמץ אותה והיא תנעים את הזמן לכמה עשרות שוהים לא חוקיים אחרים כל יום. אני חושב שמי שמוכן לעבור את כל זה בשביל להגר למדינה בהחלט מגיעה לו אזרחות.

Wolf woman

New member
אתה מוזמן לקרוא את ההודעה שרשמתי לך למעלה יות

ר. או שאולי לא, ובאמת אין לי סיבה לרשום לך משהו.

למעלה