סצנות מיותרות בסדרה

babuni

New member
טוב שאתה מספר לנו משהו האנחנו לא

יודעים, באמת לא בציניות, אבל תגיד אין דברים חריגים אצל חרדים? אין מכות אין קללות? אין משמר צניות? אל תתנפל עלי ותגיד שמשום מה בחרו להציג את הדברים האלה ככלל בסידרה , כולם יודעים שזה לא כלל ולא נעלים, אבל תחשוב על זה, כל הסדרה וכל סיטואציה היא חריגה. אין הרבה מקרים כאלה, ועוד פחות מקרים שזה מגיעה כל כך רחוק ביחסים. וגם תחשוב שבתור במאי צריך לעשות את הסדרה "עסיסית" לא? אז זה מה שעשו , ולא רק על הגב של חרדים ולא בשביל להחפיש אותך. אני מסכימה איתך ב100% שמנקודת המבט של חרדי זוריק הוא " אוייב מספר אחד" לה ולמשפחתה ולחברה בכלל, אבל זה לא העניין כאן, העניין הוא נקודת המבט הרגשית בינו לבינה. וסתם שאלה מה בעצם אתה מנסה להעביר במסרים שלך ובהתנגדות שלך לכל הפרויקט הזה? אני היתי מבינה אם היתה כותב ומסביר את כל האי דיוקים שיש, זה לדעתי מאוד יפה מאוד טוב, אבל אתה ממש "תוקף" ושונא, למה? זה הרי "כולה סדרה" כמו שנאמר כאן מיליוני פעמים.

מענדעלע

New member
חבל לחזור שוב על אותם דברים

יש תמיד דברים חריגים, וזה לא משנה את העובדה שיוצרי הסדרה בחרו להציג דוקא צד אחד כאלים. לדעתי הדבר מלמד על מסר מעוות שהם מתכוונים להעביר. מה אני מנסה להעביר? אני מנסה להביע את דעתי הביקורתית על הסדרה. זה הכל.

מה שבטוח

שיוצרי הסדרה יכלו להציג באור יותר חיובי את החרדים. אני שואלת תאורטית יש מצב שמשפחה חרדית תקבל את זה, שהבת שלהם תאהב מי שלא לרוחם? כי עפ``י הסדרה המעשה ממש שבר את המשפחה טוטאלית. ככלות הכל בל נשכח שזו סדרה בטלבזיה (-: אבל נהנת לפרק אותה לגורמים.

מענדעלע

New member
מי שלא לרוחם - כן

כמובן שהם לא יתלהבו, אבל הם יקבלו את זה בדיעבד. בתנאי אחד - שזה יהיה יהודי שומר מצוות, שלא ידיח את בתם מדרך התורה.

יהודי שומר מצוות

הווה אומר לא אחד כמו זוריק? ד``א אם יורשה לי לשאול בן כמה אתה והאם אתה חרדי?

מענדעלע

New member
בדיוק, אחד כמו זוריק לא בא בחשבון

אני אכן חרדי (ומעדיף לא לחשוף את הגיל).

סקרנית

בן כמה, אם בא לך תוכל לשלוח במסר, לא חייב סתם סקרנית. ותהיה יש לי, אם רחלה אוהבת את זוריק אז למה לא? הענין שהמשפחה בכלל לא מכירה את זוריק, ישר דוחים אותו בלי להסתכל לכוון שלו. אחח גמרה אותי הסדרה הזו, אין מה לומר התחברתי אליה אם כי הפרק האחרון היה עצוב לגמרי. ואי אפשר להתעלם מזוריק המתוק ורחלה המקסימה. אה ועוד דבר אחד היום אחרי שראיתי את הסדרה כל בחורה שניה שאני רואה ברחוב יכולה להיות כמו רחלה שלנו, לא כך‎;-)

מענדעלע

New member
לא פוסלים אותו אישית

הבעיה היא שקשר עם זוריק משמעותו בהכרח עזיבת חיי התורה והמצוות - הדבר החשוב ביותר בעיניים דתיות וחרדיות.

למה בהכרח?

אני חושבת או עזיבת הדת או ההפך חזרה בתשובה וכו` בקיצור נושא סבוך לא סתם שרחלה מצאה לה ``אהבה`` עוד מי...

מענדעלע

New member
חזרה בתשובה לצורך נישואין?

חזרה בתשובה שלא מתוך אמונה אלא לצורך נישואין היא חסרת סיכוי ואינה יכולה להחזיק מעמד. האפשרות היחידה שניתן להעלות על הדעת, מנקודת מבט חרדית, היא אם זוריק ילך ללמוד בישיבה לשנה שנתיים לפני המשך הקשר עם רוחל'ה, ואם הוא אכן ישנה את אורח חייו והם עדיין ירצו בהמשך הקשר, הם יוכלו לקבל את ברכת ההורים.

גאונה

New member
נראה לך שהם יוכלו לחיות ביחד?

אין מצב, הם כל כך שונים, ומושג האהבה אצל שניהם מאוד שונה. לכן לדעתי הם לא יוכלו לחיות ביחד, גם אם הוא יחזור בתשובה

SIVI50

New member
זוריק ורוחלה

לא אוהבים אחד את השני -הם בקושי מכירים אחד את השני...... ולכן לדעתי זו סדרה בדיוק כמו כל שאר הסדרות.....

מיטלוש8

New member
נכון..

והעניין הוא שהכוונה של יוצרי הסדרה מלבכתחילה, אני מניחה, היתה ליצור איזשהו קשר שלא בנוי רק על פיזיות- משיכה וכו' אלא קשר קצת יותר עמוק, ולצערי זה לא קרה, וכל הקשר בינהם הוא פשוט לא נכון ואמיתי אלא בנוי על משיכה והתאהבות משונה שכזאת..

ברור

לפעמים אני אומרת רעבק הם בקושי מכירים אבל כמו שאמרת ככה זה בסרטים/סדרות, הדיונים שלי על ``אהבתם`` הם נסיון לראות מה קורה לו מקרה כזה קורה במציאות, יש מבין?

SIVI50

New member
חחח הסיכוי שמקרה כזה יקרה

במציאות קלוש ביותר!

בסיטואציה של הסרט זה קלוש

כי הסבירות שמשפחה חילונית תגור באזור היא קלושה אבל על סיפור אהבה בין חרדית לחילוני כבר שמענו ואפילו נישואין! ובטח עוד נשמע היום כמעט הכל יכול להיות מציאותי.

babuni

New member
הרי יש רק 8 פרקים :)

היו חייבים לדחוס את זה כמה שיותר, נראה לי שאם היו עושים את זה יותר ארוך אז גם הינו רואים יותר את ההתפתחות של הדמויות וגם הכל לא היה כזה ... בערמה. אבל נו... לא היה זמן. נקווה שהעונה השניה תהיה יותר ארוכה וקרובה לאמת

SIVI50

New member
אוי ואבוי

אם עכשיו החילונים יחשבו שכל בחורה דתיה ברחוב יכולה להיות כמו רוחל'ה שעברה את הגבול לגמרי....

עצמי1111

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo45.gifזה יהיה נורא אם זה באמת יקרה

שיחשבו שכולם כמו רוחל'ה!

מיטלוש8

New member
וגם בספר "אם יש גן עדן" זה ככה..../images/Emo4.gif

מעצבן..
פתאום הדתיות נהיו טרף קל בסרטים והספרים האחרונים..

למעלה