ספר שמות

kant2006

New member
ספר שמות

אני לומד את ספר שמות עצמאית ויש כמה דברים שאני לא מבין כל כל, אם מישהו שיודע יכול לעזור: 1. ב- כד' י', מה זה בדיוק אומר שכל החברה שם "ראו את פני ה'? איך יכול להיות? מה הבעיה שהייתה שם? 2. כשכתוב "וידבר ה' אל משה לאמור" אני מבין שזה לא ממש דיבור אלא נבואה. אני צודק? 3. מה בדיוק קורה אחרי חטא העגל עם שבט לוי? הם הורגים את כל השאר? מה מצוה אותם משה? והיכן הוא קיבל את הציווי הזה? תודה רבה לכל המסייע!

פלגיה

New member
שלום לך וברוך הבא

1. מה זה בדיוק אומר? אני לא יודעת. לא נראה לי שיש מישהו שיכול לדעת מה הם בדיוק ראו. כשם שגם תיאורים אחרים של אנשים שראו את השכינה או את "מעשה מרכבה" או משהו אחר הקשור לאל לא יהיה ברור. הבעיה היתה שהם הציצו וראו דברים שהם לא אמורים היו לראות במעמדם ובמדרגתם, ולכן התחייבו מיתה. 2. "וידבר ה' אל משה - זאת נבואה. 3. לאחר חטא העגל משה אוסף אליו את כל אלה שלא חטאו בו, ואלה היו בני שבט לוי. לא הורגים את כל השאר אלא 3000 איש שהתחייבו מיתה. מאיפה התקבל הציווי? יכול להיות שניתנה לו נבואה ולא נכתבה כאן. לדעת רש"י על פי המכילתא זה נאמר לו בציווי התורה "זובח לאלוהים יחרם".

kant2006

New member
תודה...

רגע, הם ממש "ראו" משהו עם העיניים שאסור היה להם? לאן בדיוק הם "הציצו" ומה זה אומר? אני לא מבין מה הלך שם כל כך... ועוד משהו, בקשר לחלק האחרון עם בני לוי, למה רק 3000 איש התחייבו מיתה? תודה שוב!

למעלה