ספר של בויד

ספר של בויד

שלום, גם לי זו הודעה ראשונה בפורום הזה. האם משהו מכיר את הספר New Confessions של סופר בשם בויד? לדעתי אמריקאי. מה שבטוח הוא שהספר נכתב באנגלית במקור. אף אחד בסטימצקי לא שמע עליו... אני ממש לא רוצה לפנות לאמזון, מאחר והם מוכרים ומקדמים הרבה ספרות ניאונאצית ואנטישמית...

noa_f

New member
תנסי את בארנס אנד נובל

ויש עוד חנויות ספרים אינטרנטיות פרט לאמזון.

את יכולה לפרט קצת על מה שאמרת

בקשר לאמזון? מה למשל הם מוכרים ומקדמים?

kaligola

New member
בעבר היה ידוע...

שאמאזון מכרו את מיין קאמפ ועוד ספרים בסגנון... הם הסתגרו מאחורי הטענה שהם מוכרים ספרים ומיין קאמפ זה ספר...

ציפי ג

New member
לא רק זה, אלא הם מפרישים

מעשר מכספי התמורה לגורמי טרור פלשתינים. אני לא רוצה לתרום להם, ולכן איני רוכשת באמצעותם ספרים.

הם אכן מכרו את מיין קאמפף

והורידו את הספר מהרשימה אחרי שהיתה מחאה ציבורית. אבל המעשר זה שמועה שמתבססת על אי הבנה. אתרים ששמים לינק לאמאזון באתר זכאים לקבל אחוז מההכנסות שנובעות מרכישת ספרים דרך הלינק הספציפי הזה. אז כמה אתרים פלשתינים שמו לינק כזה באתרים שלהם, ובתמורה היו זכאים לקבל חלק מההכנסות. מזה הסיפור התנפח כאילו אמאמזון מממנת את החמאס.

ציפי ג

New member
אז אם שמתי כאן קישור

הפורום שלנו זכאי למעשר? אם כן, אז תקנו דרכנו. אני קבלתי מייל על זה, ולא בדקתי לעומק. אני אבדוק ואחזור עם פרטים יותר מדויקים.

את צריכה לפנות לאמאזון

ולבקש להצטרף ל affiliate programme שלהם. אחרי ההצטרפות, את שמה לינק קבוע באתר שלך בלוגו שהם נותנים לך. ואת זכאית לקבל אחוז מסוים מהרכישות שנעשו באמצעות הלינק הזה. יש המון אתרים (ספרותיים ואחרים) שעושים את זה. אני אישית מכירה לפחות שניים כאלה.

ציפי ג

New member
ברשימה הזו שלהם

החאמאס לא מופיע. אז אם יש נכון בשמועה, הכסף לא מגיע בדרך זו. אני ממשיכה לחפש.

ציפי ג

New member
אז הנה מקור כלשהו

והחמאס לא מופיע כי הוא הוצא מחוץ לחוק בארה"ב. מסתבר שהם הפעילו את השיטה בהרבה מאוד אתרים. עכשיו השאלה היא, האם הם לא יכלו להוציא אותם החוצה מהרשימה, מיד עם חשיפת העובדה, והיה צריך לחכות ל11.9 כדי לנקוט בצעד זה.

אני חושבת שזה קטנוני. אבל זאת רק

דעתי. בכל אופן, שום דבר שאמרתם כאן לא שכנע אותי שיש לי סיבה טובה להחרים את amazon.

אני חושבת שאת צודקת

יש להם כמה אלפים של לינקים כאלה, הם לא יכולים לבדוק בציציות של כל אחד מהם. וזה בכלל לא היה אתר של החמאס, אלא אתר של קרן צדקה שהואשמה שהכספים שהיא אספה בעצם הולכים לחמאס. לא חושבת שאמאזון יכלו לדעת שהארגון הזה הוא לא מה שהוא טוען שהוא. ואני אישית אם כבר אני קונה באמאזון(מה שכבר הרבה זמן לא עשיתי אחרי שהצטברה לי ערימת ספרים ענקית), אני קונה דרך האתר של הממסד האפל. אתר מצויין ומשובח, ונטול כל קשר לחמאס.

רואים למה חשוב לי תימוכין?

מה שאת אומרת כאן זה: א. הם הורידו את הספר מהרשימה מתוך התחשבות במחאה הציבורית, שזה מראה לי משהו על כוונותיהם, ולא יוצר אצלי את הרושם שהם דווקא אנטישמים וגזענים. ב. השמועה בקשר למעשר אכן היתה שמועה. אנשים, צריך להיות מאד זהירים עם הדברים שאתם אומרים.

תודה רבה על כל העזרה. אכן מצאתי

בבארנס אנד נובל. חוץ מזה, אני לא מסכימה שאמזון לא אחראים על החומר שהם מפיצים ומפרסמים. כל חברה נוקטת בעמדה ציבורית-חברתית אשר משפיעה על תדמיתה, כמו למשל נגד ניסויים בבעלי חיים, נגד שימוש בפורוות בבגדים של החברה וכו´. אם אמזון בוחרת להיות קפיטליסטית לחלוטין ולהחליט שהיא מוכרת כל מה שמוכנים לקנות, אז בתור חברה גדולה היא מסירה מעצמה - תאורטית בלבד - את האחריות המוסרית לעיצוב החברה שבה אנו חיים. אז למה שלא תמכור גם פורנו, סמים וסרטי סנאפ? הרי גם להם יש ביקוש! השאלה היא האם אנחנו בתור ציבור הלקוחות מוכן להעשיר חברה אשר אינה מוכנה לקחת על עצמה עול מוסרי כזה או אחר. אני אישית לא מוכנה לתרום ולקדם חברה אשר עושה יד אחת (וזה מבחינתי שיתוף פעולה לכל דבר) עם ארגוני טרור מחד, וארגונים ניאו-נאציים מאידך, במיוחד לאור התחזקות האנטישמיות בעולם בכלל, ובאירופה בפרט. אמזון חייבת, פשוט חייבת לבדוק היטב את מי הם מפרסמים, ולא תתקבל כאן טענת "לא ידענו-לא שמענו". טענה זו לא מתקבלת יותר אפילו בארה"ב, שם הסירו את האתרים השייכים לחמאס ולארגוני טרור אחרים. וכל זה ללא שום קשר לדעתי הפוליטית. זו עמדה מוסרית ותו לא.

למעלה